[ad_1]
به اعتقاد عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، پیشنهاد بانک مرکزی مبنی بر کمک گرفتن از بورس برای مدیریت نقدینگی، حرفی کاملا درست است، اما تا زمانی که دولت برنامهای برای حمایت از واحدهای تولیدی نداشته باشد، در عمل سیستم بورس موفق به جذب نقدینگی سرگردان نخواهند شد.
اخیرا رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده که حجم نقدینگی به مرز ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده که یکی از راهها برای مدیریت این نقدینگی، هدایت آن به سمت بورس است.
در این رابطه مسعود دانشمند – عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران – در گفتوگو با روابط عمومی گروه تجاری ققنوس، اظهار کرد: تا زمانی که تولید در کشور شکل نگیرد اتفاق خاصی نخواهد افتاد. بر فرض مثال که پول نقد موجود باشد، اما وقتی شرکتهای بزرگ در حال رکود و واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در حال ورشکستگی هستند، سهام کجا را میتوان خریداری کرد؟ سوال منطقی و اصلی این است.
وی افزود: حرف رییس کل بانک مرکزی برای هدایت نقدینگی به سمت و سوی نظام بورسی و سهام و سپس به سمت تولید، درست است؛ اما ابتدا باید تولید راه بیفتد، سپس توقعات اینچنینی داشته باشیم. عمده تعداد سهام بورس در اختیار شرکتهای کوچک و متوسط است که مردم میتوانند آنها را خریداری کنند، وگرنه شرکتهای بزرگ همچون فولاد خوزستان، ذوب آهن، مس سرچشمه و غیره که سهامشان در دست دولت بوده و خریداری آنها سخت و بعید است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: عمده سهام قابل خریداری توسط مردم در شرکتهای کوچک و متوسط است، بنابراین شرکتهای متوسط هم باید در تولیدشان رونق ایجاد شود؛ ضمن اینکه دولت نیز باید برنامه مشخصی برای رونق تولید داشته باشد.
وی افزود: صحبتهای رییس کل بانک مرکزی برای هدایت نقدینگی به سمت بورس کاملا صحیح است اما باید بستر لازم برای آن نیز فراهم باشد تا براساس آن نقدینگی در دست مردم، وارد بورس شده و از آن برای تولید مجدد استفاده شود.
دانشمند تاکید کرد: بستر مناسب در حال حاضر، دادن نیرویی دوباره به شرکتهای کوچک و متوسط برای به راه افتادن چرخه تولید است تا با افزایش و رونق تولید، کارخانهها جانی تازه گرفته و مردم بتوانند سهام آنها را خریداری کنند و بدینگونه جریان نقدینگی مدیریت شود.
انتهای پیام
[ad_2]
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید