آنچه در این مقاله میخوانید

خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

قاعده DDP یا Delivered Duty paid در اینکوترمز چیست؟

قرارداد حمل و نقل تحویل کالا در مقصد با پرداخت عوارض گمرکی مربوطه یا اینکوترم DDP، نوعی اینکوترم حمل و نقل است که در آن بخش اعضمی از تعهدات مربوط به حمل و نقل محموله بر عهده فروشنده می باشد و مسئولیت های خریدار در قبال محموله در مقایسه با فروشنده بسیار کم می باشد. در قرارداد هایی که بر اساس اینکوترم تحویل کالا در مقصد با پرداخت عوارض گمرکی یا قاعده DDP تنظیم می شوند، فروشنده علاوه بر پرداخت عوارض و هزینه های مربوط به خروج محموله از گمرک مبدا، وظیفه پراخت عوارض مربوط به ترخیص کالا از گمرک مقصد و همچنین هزینه های مربوط به حمل و نقل محموله از بندر به محل مورد نظر خریدار در مقصد را نیز به عهده دارد.

به بیان ساده تر، فروشنده تمامی مراحل واردات محموله از ورود آن به گمرک مقصد تا ترخیص محموله و پرداخت عوارض و مالیات های مربوطه و هزینه های تحویل کالا در محل مدنظر خریدار را متحمل می شود. معمول معاملاتی که با اینکوترم DDP انجام می شود، به اسم مقصد محموله نامگذاری می گردند. به عنوان مثال، اگر یک محموله از مبدا بالتیمور به مقصد سیلور اسپرینگ ارسال گردد، نامگذاری اینکوترم مورد نظر به صورت “DDP, Silver Spring” یا “DDP، سیلور اسپرینگ” خواهد بود.

مسئولیت های فروشنده در قاعده DDP

برخلاف اینکوترم EXW (تحویل محموله در محل کارخانه) که در آن حداقل میزان مسئولیت ها به عهده فروشنده می باشد، در قاعده DDP، بیشترین میزان تعهدات و مسئولیت ها در امر حمل و نقل محموله به عهده فروشنده است. در واقع، مسئولیت پرداخت تمامی هزینه های مربوطه و مدیریت و کنترل ریسک های ممکن بر عهده فروشنده کالا می باشد. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، فروشنده یا صادرکننده محموله، موظف است تمامی هزینه های مربوط به حمل و نقل محموله از ترخیص کالا از گمرک در مقصد تا تحویل آن به خریدار را پرداخت نماید. در واقع، صادرکننده در قرارداد های تنظیم شده بر اساس اینکوترم DDP، خدمات تحویل درب منزل شامل ترخیص کالا از گمرک چه در بندر مبدا و چه در بندر مقصد را ارائه می دهد. در این حالت تمام ریسک های موجود هنگام حمل و نقل کالا، متوجه فروشنده می باشد.

به علاوه، ممکن است فروشنده نیاز به دریافت یک سری مجوز های خاص وارداتی داشته باشد و یا متحمل پرداخت یک سری هزینه ها و مالیات های خاص شود. در این حالت اگر صادرکننده موفق به اخذ این مجوز ها نشود، باید به جای قاعده DDP، از اینکوترم DDU (Delivered Duty Unpaid) به معنی تحویل کالا در محل مقرر در مقصد بدون ترخیص و بدون پرداخت عوارض گمرکی، استفاده کرد.

اینکوترم DDP
اینکوترم DDP

مسئولیت های خریدار در اینکوترم DDP

در یک قرارداد تنظیم شده بر اساس قاعده DDP، خریدار دارای کمترین میزان مسئولیت در قبال محموله می باشد. چرا که تمامی وظایف از تخلیه محموله در بندر مقصد و ترخیص کالا از گمرک تا تحویل محموله در مکان مقرر شده توسط خریدار، به عهده صادرکننده یا فروشنده می باشد. خریدار ملزم به کمک یا مشاوره به فروشنده در مورد قوانین و قواعد واردات کالا و یا مدارک احتمالی لازم جهت واردات یا ترخیص محموله در مقصد نیست. به علاوه، در این نوع اینکوترم، خریدار متحمل هیچ نوع ریسک عملیاتی هنگام واردات کالا نمی شود.

[irp posts=”49043″ ]

مزایای قاعده DDP برای فروشنده

مانند هر اینکوترم حمل و نقل دیگر که در آن فروشنده فرآیند صادرات محموله را کنترل می کند، قراردادهای تنظیم شده بر اساس قاعده DDP نیز به فروشنده این اجازه را می دهد که هزینه های مربوط به حمل و نقل محموله از مبدا تا مقصد را به گونه ای کنترل و تنظیم کند که میزان سود حاصل از فرآیند صادرات، به حداکثر برسد. به علاوه، این اینکوترم به فروشنده این امکان را می دهد که خدمات حمل و نقلی که مایل است بیشترین میزان تعرفه و دستمزد را داشته باشد، در قرارداد انتخاب و ذکر نماید. شایان ذکر است که این امکان برای خریدار میسر نمی باشد.

مزایای اینکوترم DDP برای خریدار

برای یک واردکننده یا خریدار بی تجربه در امر حمل و نقل یا تجارت، استفاده از اینکوترم DDP مزایای بی شماری را در پی دارد. با توجه به این که تقریبا تمام مسئولیت حمل و نقل محموله، طی مراحل اداری و اخذ مجوزهای مربوطه به عهده فروشنده می باشد، همین امر این امکان را به خریدار می دهد که تمام وقت و حواس خود را بر انجام هماهنگی های لازم جهت فروش و استفاده از محصول سفارش داده شده متمرکز کند. به بیان دیگر، در این نوع اینکوترم، خریدار در یک موقعیت بدون ریسک و دردسر قرار دارد، چرا که تا پیش از تحویل محموله تقریبا هیچ نوع مسئولیتی متوجه وی نمی شود.

مقایسه ترم DDP با DAP

اینکوترم DAP یا تحویل محموله در محل مقرر شده یا کارخانه، با اینکوترم DDP متفاوت می باشد، چرا که در اینکوترم DAP، مسئولیت ترخیص کالا از گمرک و پرداخت عوارض و مالیات های مربوطه به عهده خریدار می باشد. در حالی که در اینکوترم DDP، این وظیفه فروشنده است که مراحل مربوط به پرداخت عوارض و مالیات های گمرکی و ترخیص محموله از گمرک را انجام دهد.

زمانی که نیاز به ترخیص کالا از مرز یا گمرک نباشد، استفاده از اینکوترم DAP جهت حمل و نقل محموله مفیدتر خواهد بود. در مقابل، از مزایای استفاده از قاعده DDP، می توان به این مورد اشاره کرد که به دلیل اینکه تمام مراحل اداری توسط یک فرد انجام می شود و انتقال اسناد در هیچ مرحله ای اتفاق نمی افتد، احتمال گم شدن مدارک و یا ناقص بودن آن ها بسیار کم است. این در حالی است که قاعده DAP، مراحل اداری بیشتر و پیچیده تری دارد.

ترم ddp
ترم ddp

ملاحظات برای واردکنندگان و صادرکنندگان

استفاده از قراردادهای تنظیم شده بر اساس اینکوترم DDP، برای خریداران بی تجربه و یا دارای تجربه کم در زمینه حمل و نقل محموله ها، می تواند جهت تضمین یک حمل و نقل بدون دردسر و ریسک بسیار مفید باشد. در مقابل استفاده از این نوع از اینکوترم می تواند برای یک فروشنده با تجربه نیز بسیار سود آور باشد، چرا که با وجود این اینکوترم می تواند کنترل کاملی بر هزینه های خدمات حمل و نقل و به ویژه خدماتی که می تواند سود حاصل از حمل و نقل را به حداکثر برساند، داشته باشد.

واردکنندگان و خریداران با تجربه نیز به احتمال زیاد از پذیرش این نوع قرارداد ها اجتناب می کنند چرا که می دانند راه های مقرون به صرفه تر و بهتری ممکن است برای واردات محموله ها وجود داشته باشد. قرارداد هایی که بر اساس قاعده DDP تنظیم می شوند بیشتر برای خریدارانی مفید هستند که دانش و روابط لازم جهت مذاکره و انتخاب اینکوترم مناسب و مقرون به صرفه را ندارند و یا به طور مداوم به واردات کالا نمی پردازند و در نتیجه به دنبال بی دردسر ترین و راحت ترین روش حمل و نقل محموله می گردند. به هر حال، استفاده از این نوع اینکوترم در حمل و نقل دریایی محموله توصیه نمی شود؛ اما برای حمل و نقل هوایی ممکن است روش منطقی تری باشد.

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *