خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

پیش بینی افت تراز تجاری محصولات کشاورزی در ماه‌های آینده/ مگر دولت به داد برسد!

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

روابط عمومی گروه تجاری ققنوس – سپیده قاسمی؛ وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که در ۸ماهه نخست سالجاری تراز تجاری بخش کشاورزی ۸.۷درصد از نظر وزنی و ۳۵.۱۳درصد از لحاظ ارزشی بهبود یافته است. برخی کاهش ارزش ریال در مقابل دلار را دلیل اصلی این اتفاق می‌دانند و برخی دیگر آن را به سیاست‌های به کارگرفته شده در این بخش ربط می‌دهند.

اما دلیل این اتفاق هر چه باشد به اعتقاد کارشناسان کاهش تولید در ابتدای سالجاری به دلیل تغییرات آب و هوایی مانع ادامه آن خواهد شد و چه بسا موجب افت تراز تجاری محصولات کشاورزی در ماه های آینده شود.

رضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، از جمله کارشناسانی است که افت تراز تجاری در ماه های آینده را اجتناب ناپذیر می داند.

وی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی گروه تجاری ققنوس اظهارکرد: آنچه در ابتدای سالجاری به ویژه در ۳ ماهه اول،  صادر شد محصولات سال گذشته بود، اما متاسفانه به دلیل تغییرات آب و هوایی کاهش تولید محصول در سالجاری داشته ایم.

وی ادامه داد: به طور مثال پسته های که در ابتدای سالجاری صادر شد محصول سال گذشته بود و امسال میزان تولید این محصول از ۲۳۰ هزار تن به ۵۰ هزار تن در سالجاری کاهش داشته است.

به گفته وی؛ همین موضوع درباره سیب درختی نیز صدق می کند و در ۶ ماهه دوم سالجاری کاهش ۳۵ درصدی تولید محصول در کشور داشته ایم.

به گفته نورانی؛ در شرایطی که کاهش تولید اتفاق بیفتد قیمت ها افزایش یافته و امکان رقابت در بازارصادراتی از تجار گرفته می شود.

وی سبزی و صیفی را تنها محصولات برشمرد که تولید آن ها در سالجاری در شرایط مطلوبی قرار دارد و می تواند بازار صادراتی محصولات کشاورزی را پویا نگه دارد.

نورانی از دیگر دلایل افت تزار تجاری در ماه های آینده را افزایش هزینه حمل با خروج شرکت های حمل و نقل خارجی از کشور دانست.

وی گفت: پس از خروج شرکت های حمل و نقل خارجی از ایران کرایه یک کانتینر یخچالدار ۴۰ فوتی به مقصد کشوری مانند هند با افزایش ۵ برابری  از ۴۵۰ دلار به ۲۵۰۰ دلار افزایش یافته است.

نورانی همچنین تعدد تصمیمات یک شبه ممنوعیت صادرات دولت در ماه های اخیر به بهانه تنظیم بازار داخل را از دیگر عوامل موثر در کاهش تراز تجاری در آینده نزدیک برشمرد.

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به توانمندی کشورما  در تولید محصولات کشاورزی ، اظهار کرد: کشوری که بر طبق اعلام سازمان های بین المللی توان تامین نیاز غذایی خود و کشورهای حوزه خلیج فارس را دارد و ضایعات حاصل از محصولات کشاورزی آن دست کم ۹ میلیون نفر را سیر می کند، به جای ممنوعیت های یک شبه صادرات باید به دنبال تقویت تولید و توسعه آن باشد.

نورانی تاکید کرد: دولت فقط با تقویت تولید از طریق مدیریت آب، بکارگیری تکنولوژی و استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاهی در کنار مشوق های صادراتی می تواند تجارت محصولات کشاورزی را از خطر منفی شدن نجات دهد.

فارغ از تمام مشکلات عنوان شده، باید تولید به میزان کافی باشد تا علاوه بر تامین بازار داخل امکان صادرات به وجود آید. به نظر می رسد بخش کشاورزی در شرایطی است دولت باید سریعتر چه در موضوع سیاستگذاری در بخش تولید و چه در موضوع تعیین مشوق های صادراتی به داد بخش کشاورزی برسد تا شاید از سقوط تراز تجاری این بخش جلوگیری شود.

[ad_2]

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *