برای تحقق اهداف رشد صادرات، نظام بانکی اصلاح شود

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، برمبنای جداول برنامه راهبردی و اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۶، ارزش صادرات غیرنفتی (کالاها و خدمات) در این سال به میزان ۱۰۳ میلیارد دلار (بر مبنای رشد هشت درصد برنامه ششم توسعه) پیش بینی شده در حالی که این رقم در سال ۹۴ به ارزش ۵۶ میلیارد دلار بوده است.

در این پیش بینی ارزش صادرات صنعتی و معدنی ۶۱ میلیارد دلار (حدود ۲ برابر سال ۹۴) بیان شده است.

برمبنای جداول مذکور، سرانه صادرات غیرنفتی (کالاها و خدمات) در سال جاری هزار و ۲۰۰ دلار، نسبت صادرات به واردات غیرنفتی ۹۸ درصد و سرانه صادرات صنعتی و معدنی ۷۰۰ دلار پیش بینی شده است.

در همین پیوند «محمد لاهوتی» افزود: آمارهای منتشره پنج ماهه حاکی است صادرات کشورمان کماکان با رشد منفی مواجه بوده و بیشترین رشد منفی در گروه «سایر کالاها» با حدود منفی ۹ درصد است.

وی گفت: این رقم نشان می دهد در کالاهایی که ارزش افزوده بالا و اشتغال ایجاد کرده و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی بوده اند، بیشترین رشد منفی صادراتی تجربه شده است.

این مقام مسوول یادآوری کرد: این در حالی است که در پنج ماهه نخست امسال شاهد رشد ۲۰ درصدی در صادرات پتروشیمی ها بودیم که بخشی از رشد منفی حادث شده را تعدیل کرد.

 حجم تجارت خارجی امسال ایران تا آغاز شهریورماه نسبت به مدت مشابه پارسال ۵.۳۴ درصد بزرگتر شد و مجموع ارزش صادرات و واردات ایران به ۳۶ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار رسید.

همچنین در پنج ماهه نخست امسال همه تشریفات گمرکی ۶۲ میلیون و ۲۶۶ هزار تن کالا در گمرک های کشور به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شد که از این مقدار ۴۸ میلیون و ۴۱ هزار تن سهم واردات و ۱۴ میلیون و ۲۲۵ هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود.

در پنج ماهه امسال ۱۹ میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۶.۴۹ درصد افزایش نشان می‌دهد؛

لاهوتی ادامه داد: بررسی شرایط موجود نشان می دهد با وجود گذشته ۶ ماه از سال، بعید است بتوانیم به اهداف صادراتی تعیین شده دست یابیم.

عضو شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به وجود مشکلات زیرساختی صادراتی، خاطرنشان کرد: به دلیل همین مشکلات شاهد خام فروشی یا صادرات تولیدات با ارزش افزوده پایین هستیم.

وی تصریح کرد: امروز با مشکل غیرواقعی بودن و سرکوب نرخ ارز مواجه ایم که کماکان بر نرخ های حمل و نقل کالاها و بر صادرات کشورمان تاثیرگذار است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اضافه کرد: غیرمنطقی بودن نرخ تسهیلات بانکی و ابلاغ بسته های حمایتی با گذشت بیش از ۶ ماه از سال سایر مشکلات صادرکنندگان هستند و با این رویه نمی توان انتظار داشت صادرات رشد یابد یا تغییری در آنها ایجاد شود.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *