تخصیص ۳ و نیم میلیارد یورو به حوزه واردات دارو

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

رئیس سازمان غذا و دارو از تخصیص ۳ و نیم میلیارد یورو برای واردات دارو در سال جاری خبر داد.

غلامرضا اصغری افزود: رقم تعیین شده براساس عملکرد ارزی سال ۹۶ در حوزه واردات دارو و تجهیزات است و نسبت به سال قبل بیش از ۲۰ درصد رشد دارد.

وی گفت: این ارز تضمین شده است و بانک مرکزی متعهد شده این ارز را تأمین کند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تخصیص ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد، افزود: در سه ماهه اول امسال بیش از ۸۰۰ میلیون یورو ارز برای واردات و تجهیزات پزشکی و دارو تخصیص پیدا کرده که این میزان تخصیص ارز نسبت به سه ماهه اول سال ۹۶ بیشتر است.

اصغری گفت: در سه ماهه اول امسال به تمام درخواست‌های ارائه شده برای واردات مواد اولیه، دارو و تجهیزات پزشکی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص پیدا کرده است.

وی افزایش اخیر قیمت دارو را ناشی از افزایش قیمت دلار از ۳ هزار و ۸۰۰ تومان به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان عنوان کرد و افزود: بجز افزایش لحاظ شده، هیچ افزایش قیمت دیگری برای دارو و تجهیزات پزشکی اعلام نشده است

اصغری گفت: قیمت جدید دارو‌ها و تجهیزات در سایت سازمان غذا و دارو موجود است و مردم می‌توانند با مراجعه به سایت ما واطلاع از قیمت‌های مصوب داروی خود را گران نخرند و اگر مواردی از تخلف هم در این زمینه وجود داشته باشد از طریق تعزیرات با آن برخورد می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص تخصیص ارز سایر کالا‌های سلامت مثل مکمل ها، فرآورده‌های آرایشی بهداشتی و فرآورده‌های غذایی افزود: وارد کنندگان این نوع کالا‌ها باید ارزشان را از سامانه نیما تأمین کنند و تفاوت این نوع ارز با ارز تضمین شده در این است که ارز نیمایی ناشی از صادرات است و منوط به ارائه آن توسط صادر کنندگان خواهد بود.

اصغری با بیان اینکه هیچ مشکلی در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور وجود ندارد، گفت: تولیدکنندگان ما به اندازه کافی مواد اولیه وارد کرده و دارو تولید کرده اند و دارو‌های وارداتی نیز به میزان کافی وارد شده و در حال حاضر ذخایر دارویی کشور بیش از شش ماه است و اگر تلاطمی در بازار دیده می‌شود بیشتر ناشی از بحث‌های روانی اقتصاد است که در برخی موارد تناسب عرضه و تقاضا را بر هم می‌زند

وی درخصوص تأمین داروی بیماران خاص نیز افزود: در این زمینه نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و اگر بعضاً مواردی از کمبود گزارش می‌شود مربوط به برند‌های خاص خارجی است.

اصغری گفت: در این موارد داروی ایرانی به اندازه کافی موجود است، اما برخی بیماران به دنبال برند خارجی همان دارو هستند که ممکن است در لحظه در بازار موجود نباشد.

معاون وزیر بهداشت افزود: در این زمینه نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده و تمام دارو‌های خارجی بیماران خاص به میزان سال گذشته وارد کشور شده و کمبودی در این زمینه بوجود نخواهد آمد.

اصغری درباره آخرین وضع بدهی به شرکت‌های تأمین کننده و پخش کننده دارو نیز گفت: در هفته آینده هزار میلیارد تومان به پخش کننده‌های دارو پرداخت خواهد شد که تقریباً ۴۰ درصد از مطالبات آن‌ها را پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه در بهمن ماه سال گذشته و همچنین فروردین و اردیبهشت، بیمه سلامت حدود ۷۰ درصد از مطالبات بیمارستان‌ها را پرداخت کرده است گفت: در تیرماه نیز بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی حدود ۴ هزار میلیارد تومان را پیش بینی کرده اند که بخشی از مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها از این طریق پرداخت خواهد شد.

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *