رایج ترین تخلفات گمرکی که منجر به پرداخت جریمه می‌شوند

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

تخلفات گمرکی

آنچه در این مقاله میخوانید

قانون امور گمرکی  از طرف دولت و در رابطه با تشریفات گمرکی و فعالیت های تجاری برون مرزی تعیین می شود. ممکن است تعدادی از افراد فعال در تجارت ندانسته و یا با هدف های مختلف مثل سود بیشتر اقدام به کارهایی نمایند که این نوع فعالیت ها در دسته تخلفات گمرکی شناخته شده و پرداخت جریمه گمرکی شامل حالشان شود. از آنجایی که انجام هر گونه تخلفات گمرکی، مجازات و جریمه خاصی را به همراه دارد، شناخت کافی از قانون امور گمرکی و انواع تخلفات گمرکی برای تاجران و به ویژه افراد تازه کار و کم تجربه در تجارت برای جلوگیری از این نوع تخلفات و عدم پرداخت جریمه گمرکی لازم و ضروری است. این مقاله از سوی گروه تجاری ققنوس برای شناخت هرچه بیشتر شما تجار عزیز با انواع تخلفات و جرایم گمرکی تدوین گردیده است تا پاسخگوی چالش های شما عزیزان باشد.

تخلفات گمرکی چیست؟

برای شناخت انواع تخلفات گمرکی نخست باید به این موضوع بپدازیم که تخلف گمرکی چیست؟ تخلف گمرکی به هر نوع اظهار یا عدم اظهار کالا، یا اقدامی که مغایر با قانون امور گمرکی یا و سایر مقررات گمرکی باشد گفته می شود. البته نقض کردن قانون امور گمرکی چیزی است که مفاهیم بسیار گسترده­ ای را شامل می شود. با توجه به قانون امور گمرکی هر زمان که شخصی کالایی را که واردات آن به کشور مجاز بوده و از پرداخت نمودن حقوق گمرکی و سود بازرگانی بخشوده می باشد، از طریق راه های غیرمجاز  و بدون کسب نمودن اجازه قبلی از گمرک وارد کشور نماید، عمل او از تخلفات گمرکی محسوب می شود و باید نسبت به پرداخت جریمه گمرکی اقدام نماید. در واقع تخلف گمرکی ارائه اسناد نادرست و جعلی می باشد که سود بازرگانی و هزینه های گمرکی را تحت تاثیر گذاشته و منجر به عدم وصول عوارض گمرکی به میزان واقعی خود می شود.

پرداخت جریمه گمرکی
پرداخت جریمه گمرکی

لیست انواع تخلفات و جرایم گمرکی

در این بخش از مقاله شما را با مهم‌ ترین موارد تخلفات گمرکی آشنا می کنیم، زیرا اطلاع داشتن از قوانین گمرکی  تا حد زیادی به شما در امنیت کسب وکارتان کمک خواهد کرد. گروه تجاری ققنوس در تلاش است تا با ارائه اطلاعات پیرامون تخلفات گمرکی به شما در رابطه با کاهش ضرر و زیان ناخواسته بابت پرداخت جریمه گمرکی کمک نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قانون امور گمرکی و شیوه های جلوگیری از تخلفات گمرکی می توانید با کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس تماس بگیرید.

  • اقدام عملی: منظور از این نوع تخلفات گمرکی، هرگونه اقدام برای خروج کالای مجاز بدون ارائه‌ اظهارنامه می باشد. همچنین اگر بازرگانی کالایی را به عنوان کالای دیگر اظهار کند، مرتکب تخلف شده و مشمول پرداخت جریمه گمرکی می باشد. اثبات این موضوع چه در زمان خروج کالای مجاز و چه پس از خروج کالای مجاز جرم بوده و جزو تخلفات گمرکی مغایر با قانون امور گمرکی به حساب می آید.
  • تخلفات انتظامی: یک نوع دیگر از انواع تخلفات گمرکی معمول و رایج می باشد. این مورد شامل زیان به دولت نیست ولی مشمول پرداخت جریمه گمرکی خواهد بود. برخی از مهم‌ ترین تخلفات انتظامی عبارتند از: لنگر انداختن، پهلو گرفتن کشتی، فرود آمدن و به طور کلی ورود و خروج وسایل نقلیه بدون اخذ مجوزهای ترخیص کالا.

[irp posts=”998453″ ]

گمرک چه وظایفی دارد؟

گمرک نقش پر رنگی در انجام فرآیندهای تجارت بین‌المللی دارد؛ از این رو وظایف بسیار مهمی نیز در این حوزه  متوجه این ارگان است. در حقیقت گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی و تجاری کشور نقش بسیار مهم و ویژه ای در امور صادرات و واردات دارد. در این بخش به بیان مهم ‌ترین و اصلی ترین وظایف گمرک می پردازیم که به شرح زیر است:

  • نظارت گمرک بر قوانین واردات و صادرات کالا و رسیدگی به تخلفات گمرکی
  • اجرای قوانین و مقرراتی که مرتبط با بازارچه های مرزی و مرزنشینان می باشد.
  • نگهداری از کالا
  • اعمال سیاست‌ های دولت در تمامی زمینه های صادرات و واردات و همچنین عبور کالا
  • تشخیص و وصول حقوق ورودی و عوارض گمرکی و دیگر وجوه قابل وصول به صورت قانونی
  • بررسی اسناد و مدارک ترخیص و انجام تشریفات قانونی ترخیص کالا و تحویل آن به صاحب  کالا و یا نماینده قانونی او
  • صدور اسناد مرتبط و کنترل و نظارت بر امر حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو کشور
  • اعمال مقررات گمرکی در رابطه با معافیت‌ ها و ممنوعیت‌ ها
  • اجرای قوانین و مقررات در رابطه با تخلفات گمرکی و هرگونه قاچاق و کالای متروکه
  • جمع‌آوری آمار میزان صادارت و واردات در کشور و  تجزیه و تحلیل و سپس انتشار آمار
  • بررسی کردن موانع گمرکی و برنامه‌ریزی برای رفع آن ها
  • آموزش کارکنان گمرک و نظارت برا رفتار سازمانی کارکنان
  • بازرسی و نظارت بر عملکرد واحدهای اجرایی گمرکی
  • گسترش دادن ارتباطات بین‌المللی
  • استفاده از فناوری‌ های روز دنیا و تجهیز کردن اماکن گمرکی برای افزایش کارایی و سرعت بخشیدن به انجام تشریفات گمرکی

مرور زمان در تخلفات گمرکی به چه صورت است؟

براساس موضوع مطرح شده در ماده ۱۶ قانون امور گمرکی مروز زمان هنگامی رخ می دهد که گمرک به هنگام ترخیص کالای مجاز متوجه شود که اشتباهی در زمان ترخیص کالا به علت سرعت در انجام تشریفات گمرکی پیش آمده و یا اینکه کالای مجاز در مسیر سبز قرار داشته و در این میان وجوه کمتری به صاحب کالا پرداخت و یا وجوه کمتری دریافت کرده است. در این مواقع گمرک و یا صاحب کالا نسبت به مطالبه یا استرداد وجوه اقدام می کنند. مرور زمان جهت رفع اثر اشتباه محاسبات در مرحله ترخیص کالا می باشد و مدت زمان قانونی تعریف شده برای آن هشت ماه است.

رعایت مقررات گمرکی چه اهمیتی دارد؟

گمرک یکی از مهم ‌ترین سازمان ‌هایی است که مجری قوانین نظارتی بر صادرات و واردات است. در واقع این نهاد برای سهولت بخشیدن به کنترل واردات و صادرات کالای کشور تاسیس گردیده است. وظیفه اصلی گمرک نظارت بر تمامی کالاهای وارداتی و صادراتی می باشد و این نهاد مهم ‌ترین ارگان در تعیین و اجرای مقررات و قانون امور گمرکی می باشد. همچنین تعیین مالیات و اخذ عوارض گمرکی نمونه ای از مواردی است که تحت اختیار گمرک می باشد. آگاهی و دانش کافی از تخلفات گمرکی به عهده بازرگان بوده و رعایت این قوانین و پرهیز از تخلفات قانونی موجب سرعت بخشیدن و تسهیل تشریفات گمرکی بوده و از تحمیل هزینه های اضافی به تجار مانند پرداخت جریمه گمرکی جلوگیری می نماید.

قانون امور گمرکی
قانون امور گمرکی

نحوه پرداخت عوارض گمرکی

عدم پرداخت عوارض گمرکی یکی از تخلفات گمرکی محسوب می شود و باید برای پرداخت به موقع آن حساسیت به خرج داد. سامانه پرداخت عوارض گمرکی یا همان سامانه پیمنت، به آدرس اینترنتی payment.irica.ir، می باشد. این سامانه برای این موضوع راه اندازی شده است که بتوان به صورت آنلاین از طریق آن، عوارض گمرکی کالا را پرداخت نمود، همچنین این سامانه امکان پیگیری پرداخت های انجام شده توسط متقاضیان را، فراهم کرده است. عنوان  رسمی این سامانه، مدیریت متمرکز پرداخت اینترنتی عوارض دولتی است. در حال حاضر، این سامانه امکان پرداخت عوارض گمرکی تا سقف ۵۰ میلیون تومان را پوشش می دهد و برای پرداخت های مازاد بر این مبلغ، باید به صورت حضوری به مراکز گمرک مراجعه نمایید.

[irp posts=”988769″ ]

عوارض گمرکی چیست؟

با توجه به قانون امور گمرکی افرادی که به امر صادرات و واردات و ترخیص کالای مجاز مشغول هستند، باستی مبالغی را برای صادرات و واردات کالا و ترخیص آن از گمرک، به اداره گمرک پرداخت نمایند که این مبالغ تحت عنوان عوارض گمرکی شناخته می شود. عوارض گمرکی یا حقوق ورودی کالا، در بند (د) ماده ۱ قانون امور گمرکی، توسط قانون گذار مورد تصریح قرار گرفته است.

بر اساس این ماده از قانون امور گمرکی، عوارض ورودی گمرکی عبارتند از: سود بازرگانی و حقوق گمرکی که معادل ۴ درصد از ارزش گمرکی کالای مجاز وارداتی می باشد. سود بازرگانی توسط دولت و هر ساله معین و اعلام می گردد.

جمع بندی

گروه تجاری ققنوس با تهیه این مقاله سعی بر آن داشته تا تاجران و افراد تازه کار را با تخلفات گمرکی و نحوه پرداخت عوارض گمرکی آشنا نماید. در این مقاله سعی کردیم تا تمامی مسائل مختلف در رابطه با جرائم و تخلفات را با شما در میان بگذاریم زیرا از طریق آشنایی با انواع تخلفات گمرکی می توانید جلوی هزینه های اضافی و پرداخت جریمه گمرکی را بگیرید. از طرفی قوانین گمرکی هر ساله دستخوش تغییر هستند و تاجران بایستی در این رابطه اطلاعات خود را به روز نگاه دارند.

پیشنهاد ما به شما این است که برای کسب اطلاعات بیشتر جهت جلوگیری از تخلفات گمرکی و کسب سود بیشتر به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه کرده و از مشاوره ها و راهکارهای حرفه ای کارشناسان متخصص و زبده ما بهره مند شوید. همچنین می توانید تمامی امورات صفر تا صد ترخیص کالایتان را به ما ققنوسی ها سپرده و از این طریق با خیال راحت به تجارت و کسب سود بپردازید.

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *