حجم بدهی بانک‌های خصوصی به یک سوم پایه پولی شد

VID-TEACHING main

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

روابط عمومی گروه تجاری ققنوس: بدهی بانک‌های خصوصی، غیردولتی و موسسات اعتباری به بانک مرکزی، با توجه به پایه پولی۲۳۴ هزارو ۵۱۰ میلیارد تومانی در پایان شهریور ماه، معادل یک سوم پایه پولی است.

آمارهای بانک مرکزی در بخش متغیرهای پولی و بانکی گویای آن است که روند اضافه برداشت بانک‌های خصوصی و غیردولتی و موسسات اعتباری از منابع بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه امسال ادامه داشته است به‌طوری که این بانک‌ها به عدد ۱۰۱ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان رسیده که با احتساب عدد ۲۵ هزار میلیارد تومان خط اعتباری موسسات منحله، خالص بدهی این بانک‌ها به بانک مرکزی ۷۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان است.

رقم کل بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۵۰ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۳۹۰۰ میلیارد تومان آن بدهی بانک‌های تجاری دولتی و ۴۵ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان دیگر بدهی بانک‌های تخصصی دولتی به بانک مرکزی است که البته بخش عمده بدهی بانک‌های تخصصی دولتی به خط اعتباری مسکن مهر مربوط می‌شود.

یکی از تفاوت‌های بدهی گروه بانک‌های خصوصی، غیردولتی و موسسات اعتباری با بدهی بانک‌های دولتی در این است که بانک‌های بدهی این بانک ها روندی صعود داشته و در یک سال منتهی به شهریور ماه ۱۰۰ درصد رشد داشته اما بدهی بانک‌های دولتی حدود ۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. این نشان می‌دهد بانک‌های دولتی در منابع و مصارف به تعادل رسیده‌اند اما برخی بانک‌های خصوصی و غیردولتی همچنان با عدم تعادل روبرو هستند.

با توجه به اینکه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی یکی از اجزای پایه پولی است، با توجه به رقم ۲۳۴ هزار و ۵۱۰ میلیارد تومانی پایه پولی، در مجموع سهم کل بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۶۴.۲ درصد است. اگر بدهی بانک‌های دولتی و خط اعتباری پرداختی برای موسسات منحله را در نظر نگیریم، بدهی گروه بانک‌های خصوصی، غیردولتی و موسسات اعتباری به بانک مرکزی به تنهایی ۷۶ هزار میلیارد تومان است. این رقم ۳۲.۵ درصد از کل پایه پولی است.

بنابراین بدهی بانک‌های خصوصی، غیردولتی و موسسات اعتباری حدود یک سوم کل پایه پولی را تشکیل می‌دهد و این نشان می‌دهد وضعیت این گروه از بانک‌ها که البته شامل همه بانک‌های این گروه نمی‌شوند، به مرز هشدار رسیده است. این بدهی بیشتر ناشی از ناترازی منابع و مصارف بانک‌ها به دلیل نرخ بالای سود بانکی و مطالبات معوق بانک‌ها، به‌وجود آمده است.

دورهپایه پولیبدهی بانک‌های دولتی به بانک مرکزیسهم بدهی بانک‌های دولتی از پایه پولیبدهی بانک‌های خصوصی و غیردولتی به بانک مرکزیسهم بانک‌های خصوصی و غیردولتی از پایه پولی
شهریور ۹۷۲۳۴،۵۱۰۴۹،۲۷۰۲۱ درصد۷۶۳۸۰۳۲.۵ درصد
۹۶۱۹۶،۴۹۰۵۱،۷۲۰۲۶.۳ درصد۵۵،۳۱۰۲۸.۱ درصد
۹۵۱۷۹،۸۳۰۶۱،۴۶۰۳۴.۱ درصد۳۸،۲۳۰۲۱.۳ درصد
۹۴۱۵۳،۳۶۰۷۱،۱۶۰۴۶.۴۱۲،۴۷۰۸.۱ درصد
۹۳۱۳۱،۱۴۷۶۱،۸۱۵۴۷.۱۲۳،۹۸۸۱۸.۲ درصد
۹۲۱۱۴،۰۶۹۵۷،۴۳۰۵۰.۳ درصد۲،۱۱۶۱.۸ درصد
۹۱۹۷،۵۷۹۴۵،۹۴۱۴۷ درصد۲،۸۸۹۲.۹ درصد
۹۰۷۶،۴۵۶۴۰،۲۱۵۵۲.۵ درصد۲،۲۱۱۲.۹ درصد

[ad_2]

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *