خسارت زلزله ۴۰۰میلیارد تومان به بخش دام و طیور بود

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، حسن رکنی در مورد آخرین وضعیت آسیب‌های ایجاد شده در حوزه دام، طیور و آبزیان به شهرستان‌های استان کرمانشاه بر اثر زلزله اظهار داشت: از زمان وقوع زلزله به طور هفتگی برای برآورد خسارت در حوزه امور دام به شهرهای آسیب‌دیده سفر کرده‌ایم و باید گفت، شهرستان‌های دالاهو، سرپل‌ ذهاب، ثلاث باباجانی، قصرشیرین، اسلام‌آباد، گیلانغرب و جوانرود که بیش از ۱۹۰۰ روستا دارند، با میزان تخریب‌های متفاوت بیشترین آسیب را بر اثر زلزله دیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه میزان تخریب و آسیب‌دیدگی در برخی روستاهای سه شهرستان سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و دالاهو به ترتیب بیشتر از بقیه مناطق بوده است، تصریح کرد: به دلیل آنکه نجات جان انسان‌ها از زیر آوارها اولویت بوده است، آواربرداری از روی دام و طیور با تأخیر انجام شده و در نتیجه میزان تلفات در این حوزه زیاد بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان اینکه به دلیل سنتی بودن سازه‌های نگهداری دام و طیور در روستاها که عموماً از سنگ و خشت گل بوده است، شرایط آسیب‌پذیر را بالا برده افزود: ۸۳۰۰ واحد دامپروری و دامداری روستایی که نوعاً در کنار ساختمان‌های مسکونی روستایی بودند، خسارت جدی دیدند و برآوردهای اولیه حاکی از آن است که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان حجم خسارتی است که به واحدهای دامداری وارد شده است.

رکنی همچنین به این نکته اشاره کرد که ۷۵ واحد مرغداری صنعتی در شهرستان‌های این استان بر اثر زلزله تخریب یا آسیب دیده‌اند که ۱۲۰ هزار قطعه مرغ در آنها تلف شده‌اند.

دفن بهداشتی لاشه‌های دام به همراه آهک

پرسید با توجه به حجم تلفات دام و طیور در این منطقه چه کارهایی برای جلوگیری از شیوع بیماری ناشی از لاشه‌های حیوانات تدبیر کرده‌اید، گفت: اکیپ‌های دامپزشکی از همان روزهای اول به دفن بهداشتی لاشه‌های دام به همراه آهک در مناطق مشخص شده اقدام کرده‌اند که خود روستاییان هم در این زمینه کمک‌های بسیاری کرده‌اند.

وی افزود: همچنین بیش از صد دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین از پیمانکاران وزارت جهاد کشاورزی به روستاییان در امر آواربرداری کمک کرده‌اند که این فعالیت‌ها نیز همچنان ادامه دارد.

تخریب ۲۷۲ واحد پرورش ماهی بر اثر زلزله کرمانشاه

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام همچنین به آسیب‌هایی که در بخش شیلات بر اثر زلزله وارد آمده هم اشاره کرد و گفت: منطقه ریجاب از بخش‌های شهرستان دالاهو رودخانه‌ای دارد که از کوهستان سرچشمه می‌گیرد و به طول ۴ تا ۵ کیلومتر در دو طرف رودخانه تأسیسات پرورش ماهی راه‌اندازی شده است. به طوری که ۱۰۲ واحد بالادست رودخانه و به طور پراکنده حدود ۱۷۰ واحد در بقیه دیگر نقاط این رودخانه به امر پرورش ماهی مشغول بودند که پس از زلزله به دلیل حرکت سنگ‌های حجیم و رها شدن ‌آنها از روی کوه ۲۷۲ مزرعه پرورش ماهی در این رودخانه آسیب دیده‌اند.

رکنی خاطرنشان کرد: دیواره استخرهای پرورش دچار شکستگی شده یا بخش‌هایی از جریان آب مسدود شده تا جایی که یا ماهی‌ها تلف شده‌اند یا له شده‌اند و یا در رودخانه رها شده و رفته‌اند. البته گل‌آلودگی آب هم سبب ایجاد تلفات سنگین در ماهیان پرورشی شده تا جایی که بیش از ۲۰ میلیارد تومان به پرورش ماهی در این منطقه آسیب وارد شده است.

وی به اقدامات انجام شده وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت بخش دام و طیور در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۲ هزار تن جو رایگان در اختیار دامداران آسیب‌دیده استان کرمانشاه قرار گرفت که تاکنون یک‌هزار تن آن توزیع شده است. همچنین ۲۵۰ تن سرشاخه نیشکر به عنوان خوراک دام از استان خوزستان به صورت رایگان به این منطقه ارسال شده است.

ضد عفونی اماکن دامی ۵۸۰ روستا تا کنون

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در پایان ضدعفونی اماکن دامی ۵۸۰ روستا توسط سازمان دامپزشکی را از دیگر کارهای انجام شده عنوان کرد و گفت: به مرور برای بقیه روستاها هم این مسأله در دست اقدام است.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *