خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

مشاور سازمان چای کشور گفت: نماتد زخم ریشه هر ساله میزان گسترش و خسارت آن در حال فزونی است.

به گزارش ایسنا، عبدالله میرحسینی مقدم، مشاور سازمان چای و مجری طرح متی به زراعی چای کشور گفت:چای گیاهی است خزان ناپذیر و همیشه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری توأم با رطوبت و بارندگی مناسب در خاکهای معمولاً اسیدی رشد می کند.

وی افزود:در حال حاضر بر اساس آمار مطرح سطح زیر کشت چای در شمال کشور بالغ بر ۳۰ هزار هکتار است و متاسفانه آمار واقعی بر اثر تغییر کاربری های سالیان اخیر در دست نیست.

میرحسینی خاطر نشان کرد: از نظر مسائل گیاهپزشکی یعنی خسارت آفات در باغات چای شمال کشور، در حال حاضر یکی از عوامل خسارت‌زای کلیدی، آفتی است به نام نماتد زخم ریشه که در بیست سال اخیر به عنوان یک معضل اصلی در باغ های چای مطرح و هر ساله میزان گسترش و خسارت آن در حال فزونی است.

کاهش محصول در کمین باغات چای آلوده

وی افزود: اگر در باب موضوع فوق چاره اندیشی اساسی نشود، می‌تواند خطرات جدی در کاهش محصول و حتی نابودی باغات چای را در مناطق آلوده به همراه داشته باشد.

مشاور سازمان چای کشور با اشاره به اینکه نماتد به معنی نخ مانند و یا رشته ای شکل، جانورانی پرسلولی و از دسته کرمهای لوله ای هستند، گفت: این موجود غالباً دارای زندگی آزاد بوده و تعدادی از آنها انگل جانوران، گیاهان و انسان هستند. نماتدهای انگل گیاهان جزو کوچکترین نماتدها محسوب می شوند.

وی افزود:در آلودگی های توأم نماتد با قارچ‌ها یا باکتری های بیمارگر خاکزی ممکن است پوسیدگی ریشه ایجاد شود.

میرحسینی با بیان اینکه آسیب به ریشه معمولاً نشانه‌های غیراختصاصی در بخش های هوایی گیاه را به همراه دارند که به صورت کاهش رشد، علائم کمبود مواد غذائی از قبیل زردی شاخ و برگ، پژمردگی بیش از حد در اوقات گرم روز، کاهش محصول و کیفیت نامطلوب آن می شود، گفت:برخی از گونه های نماتد به بخش های هوایی گیاهان حمله می‌کنند و موجب بروز نشانه هایی نظیر ایجاد لکه های مرده یا نکروتیک، پوسیدگی، پیچیدگی برگ و شاخه ها، اسفنجی و شکننده شدن ساقه و تغییر شکل دانه می‌شوند.

کاهش محصول در ۸۰درصد از باغات چای املش  

وی خاطر نشان کرد:در حال حاضر بر اساس آماربرداری که در سالیان اخیر (تا سال ۱۳۸۵) صورت گرفته حدوداً  ۳/۱ از باغ های چای شمال کشور آلوده به این عارضه هستند که تاکنون در باغ های چای شمال کشور ۱۲۰ روستا یا منطقه چایکاری این آلودگی ها گزارش شده که بیشترین سطح آن در باغ های چای املش و لاهیجان است. بطوریکه در آلودگی های شدید کاهش ۸۰ درصدی محصول و خشک‌شدن بوته‌ها ی چای را در بعضی از باغات چای املش سبب گشته است.

میرحسینی ادامه داد: آلودگی اکثراً بصورت لکه ای در باغ ظاهر می شود. بوته‌های آلوده ضعیف و کم رشد بوده و برگها زرد و کوچک و حالت چرمی شکل به خود می‌گیرند.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *