قاچاق قانونی با کارت‌های بازرگانی/ بازگشت ارز صادراتی بیش‌از سه ماه طول می‌کشد

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

روابط عمومی گروه تجاری ققنوس– فاطمه اکبرخانی؛ محمد حسن شمس فرد در گفت‌و گو با خبرنگار روابط عمومی گروه تجاری ققنوس با تاکید بر این که مدت تعیین شده برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات اصلا قابل عملیاتی شدن نیست، اظهار کرد: نکته قابل توجه این است که با شرایط موجود اصلا صادراتی انجام نمی‌شود به این دلیل که صادرکننده، کالا را بر اساس دلار آزاد خریداری کرده اما باید با ارز نیما عرضه کند.

او ادامه داد: حدود ۴ماه طول می‌کشد تا ارز حاصل از این صادرات وارد کشور شود، بعد از آن نیز دولت صادرکننده را مجبور کرده ارز خود را مطابق با نرخ سامانه نیما که خیلی ارزان‌تر از ارز بازار آزاد است وارد سامانه کند؛ این یعنی صادرکننده با این شرایط تنها ۵۰درصد پولش وصول و مابقی سوخت می‌شود به همین دلیل تمایلی برای انجام این کار ندارد.

شمس‌فرد به قاچاق قانونی توسط کارت‌های بازرگانی اشاره کرد و گفت: یک عده با کارت بازرگانی قانونی تجار دیگر، کالا صادر می‌کنند و در خارج از مرز ایران بارنامه را عوض کرده و ارزی وارد کشور نمی‌کنند، این یک نوع قاچاق قانونی است که ربطی به صادرکنندگان ندارد؛ درواقع این تخلف صادرکننده نیست و یک عده در این میان دچار تخلف می‌شوند و ما بارها این تخلف را به دولت گوشزد کرده‌ایم اما دولت توجهی نمی‌کند.

وی با تاکید بر این که این تخلف نتیجه فاصله ارز نیما و آزاد است، تصریح کرد: صادرکنندگان اصلی در شرایط فعلی اصلا صادراتی انجام نمی‌دهند بنابراین مشکل اصلی در حال حاضر عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات قاچاقچیان است.

این فعال اقتصادی درباره جلسه‌ اخیر بخش خصوصی با وزیر جدید صنعت توضیح داد: دو روز پیش با وزیر صنعت جدید جلسه داشتیم و معضلات موجود را مطرح کردیم و ایشان نیز این مشکلات را قبول داشتند اما حاضر به بازنگری سیاست‌های موجود نیستند.

شمس فرد اضافه کرد: آقای خسروتاج در آن جلسه اعلام کردند که نصف ارز صادراتی امسال به کشور باز نگشته است؛ ما پیش‌بینی می‌کنیم این مقدار تا پایان سال بیشتر شود چرا که قوانین موجود مانع بازگشت ارز می‌شود.

وی درمورد مدت زمان تعیین شده برای بازگشت ارز صادراتی گفت: یک ماه طول می‌کشد تا کالایی که فروخته‌ایم را از بازار تهیه کنیم و بعد از آن حدود دو ماه کالا در راه است تا به مقصد صادراتی برسد پس با این شرایط چطور طی سه ماه ارز صادراتی را وارد کشور کنیم؟

 این فعال بخش خصوصی افزود: دولت ارز را از ما با نرخ  ۸هزار تومان می‌خرد و به واردکننده با قیمت ۹هزار تومان می‌فروشند، همین موضوع مانع تمایل صادرکنندگان برای ارز آوری شده است.

شمس‌فرد همچنین به بخش‌های دیگر مصوبه روز گذشته رییس جمهور از جمله ارزآوری افراد بدون محدودیت اشاره و بیان کرد: در مصوبه دیروز دولت اعلام شده هر کس به هر اندازه که می‌تواند ارز وراد کشور کند در حالی که کشور‌های خارجی اجازه خروج بیش از ۱۰هزار دلار از کشورشان را نمی‌دهند و بیش از این مقدار جرم محسوب می‌شود اما دولت تصور می‌کند مردم به راحتی می‌توانند چمدان چمدان ارز وارد کشور کنند.

[ad_2]

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *