[ad_1]
با شروع کار آزمایشی واحد پنج میلیون تنی گندله سازی مبارکه در منطقه سنگان با حضور رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و دو واحد ۲.۵ میلیون تنی دیگر، ظرفیت تولید گندله در ایران به ۴۲ میلیون تن میرسد.
به گزارش ایسنا، مهدی کرباسیان در سفر خود به خراسان رضوی و از مجموعه معدنی سنگان در شهرستان خواف از معدن سنگ آهن و واحدهای مختلف صنایع معدنی از جمله گندلهسازی اوپال پارسیان که ظرفیتی پنج میلیون تنی دارد و به مرحله تست سرد رسیده است، بازدید کرد.
منطقه سنگان یکی از قطبهای تولید سنگ آهن ایران است که در پی انجام اکتشافات جدید در دولت یازدهم بیش از ۶۵۰ میلیون تن به ذخایر آن اضافه شد و در مجموع ذخایر این منطقه به بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن افزایش یافت و پیشبینی میشود این معدن تا ۵۰۰ سال آینده ماده معدنی برای استخراج داشته باشد.
مجموع این ویژگیها و تنوع مواد مختلف معدنی در این منطقه که در کنار سنگ آهن و جود دارد باعث شده تا منطقه سنگان را به عنوان عسلویه معدنی ایران معرفی کنند.
با سرمایهگذاریهای مختلفی که در این منطقه انجام شده است، اکنون دو پروژه بزرگ کارخانه تولید کنسانتره با ظرفیت پنج میلیون تن که با ۵۰ درصد پیشرفت همراه بوده و کارخانه تولید گندله با ظرفیتی پنج میلیون تنی که به مرحله تولید آزمایشی رسیده است، در حال اجراست که برای هر یک از آنها به ترتیب ۱۳۰۰ و ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است و به گفته کرباسیان در آنها ۴۰۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۰ هزار نفر به طور غیر مستقیم در حال کار هستند.
در این بازدید، کرباسیان درباره عملکرد دولت و ایمیدرو در خصوص تکمیل چرخه فولاد اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ که دولت آغاز به کار کرد میزان ظرفیت تولید گندله در ایران ۲۲ میلیون تن بود و ظرفیت تولید فولاد نیز ۲۲ میلیون تن، در حالی که امروز بعد از پایان دوره اول دولت ظرفیت تولید گندله به ۳۲ میلیون تن رسیده و ظرفیت تولید فولاد مرزهای ۳۰ میلیون تن را رد کرده است.
وی ادامه داد: در حالی که زمان پیشنهاد هدف تولید ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ خیلیها تردید داشتند اما در حال حاضر هر روز در حال نزدیک شدن به این هدف هستیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره استفاده از توان داخلی برای اجرای پروژههای صنایع معدنی سنگان عنوان کرد: نکته قابل توجه در این مجموعه تجهیزات استفادهشده در این واحدهای صنعتی است که به همت نیروهای داخلی بالای ۷۰ درصد داخلیسازی شده است در حالی که به یاد دارم زمانی تا ۱۰ درصد داخلیسازی برای صنعت ما آرزو بود.
وی با اشاره به حل مشکل گاز واحدهای صنعتی گفت: با صحبتهایی که انجام شده تا آبان مشکل تامین گاز همه طرحهای معدنی سنگان حل خواهد شد.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در خصوص تامین آب منطقه نیز گفت: طرحهایی برای انتقال آب از دریای عمان به این منطقه مطرح شده که در حال بررسی است. همچنین موضوع استفاده از آبهای ژرف در حد کارشناسی مطرح شده که با حساسیتی که در استفاده از این منابع وجود دارد، کارشناسان در حال یافتن راهکارهایی هستند که به شرایط اقلیمی آسیبی وارد نکند.
در حالی موضوع آب مطرح میشود که پیش از این نیز به استفاده از آب مرزی افغانستان برای واحدهای صنعتی سنگان اشاره شده بود و کرباسیان گفته بود: ایران و افغانستان مذاکراتی را برای انجام فعالیتهای مشترک صنعتی داشتهاند که موضوع همکاریهای فولادی از جمله آنها بوده است و در سفری که به کابل داشتم پیشنهاد شد افغانستان با توجه به ذخایر مناسبی که در سنگان افغانستان دارد، کارخانجات کسانتره و گندله را در آنجا احداث کند و موضوع فولاد نیز با توجه به وضعیت گاز در ایران دنبال شود و مطابق آن بحث تامین آب حوزه فولاد از طریق آب رودخانه مرزی افغانستان صورت گیرد.
انتهای پیام
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید