ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی با کمک کشاورزی در دولت دوازدهم

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از المانیتور، ایران در میان بزرگترین مصرف کنندگان گندم جهان قرار دارد. سرانه مصرف گندم در این کشور سالانه ۱۶۷.۶ کیلو برآورده شده که تقریبا سه برابر متوسط جهانی یعنی ۶۷ کیلوگرم است. در عین حال، ایران یکی از خشک ترین کشورهای جهان است که میزان متوسط بارندگی در آن ۲۵۰ میلی متر است و این موجب کمبود منابع آبی در سراسر این کشور شده است. این شرایط موجب شده تا تامین گندم مورد نیاز کشور به یکی از نگرانی های عمده دولت های مختلف تبدیل شود و آنها را وادار به واردات گندم با هزینه های بالا نماید.

بررسی میزان واردات نشان می دهد که ایران در طی ۱۵ سال گذشته، حدود ۱۲.۶ میلیارد دلار صرف خرید بیش از ۴۲ میلیون تن گندم کرده است. در عین حال، ایران همزمان به دنبال خودکفایی در تولید گندم بوده که منجر به کاهش یا تقریبا قطع وابستگی به واردات می شود. اما این دستاوردها عمدتا به دلیل سوء مدیریت و شرایط آب و هوایی پایدار نبوده است.

ایران در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در تولید گندم به خودکفایی رسید. دولت وقت برنامه ریزی بلندمدتی برای تداوم این خودکفایی به اجرا گذاشت. اما با روی کار آمدن دولت بعدی تمام این برنامه ها کنار گذاشته شد و ایران مجددا به وارد کننده بزرگ گندم بدل گشت.

در دولت حسن روحانی، اقداماتی جدی به منظور کاهش قابل توجه واردات و افزایش تولید داخلی در دستور کار قرار گرفت که حاصل آن خودکفایی مجدد ایران در تولید گندم بود. ایران با تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال گذشته، به صادر کننده این کالای حیاتی تبدیل شد و کشور در ماه ژوئن برای اولین بار به خارج از کشور گندم صادر کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند، به دلیل اهمیت استراتژیک امنیت غذایی و نقش کشاورزی در اقتصاد ایران، این بخش همچنان از موارد مورد تمرکز دولت روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری وی خواهد بود. این موضوع به ویژه می تواند از آن جهت حائز اهمیت باشد که کشاورزی می تواند نقش مهمی در تحقق یافتن وعده رئیس جمهور مبنی بر ایجاد فرصت های شغلی بیشتر و اجرای اقتصاد مقاوتی ایفا نماید.

انتهای پیام/۸۴

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *