آنچه در این مقاله میخوانید

خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

انواع کانتینر در حمل دریایی را به خوبی بشناسید

انواع کانتینر

از جمله ابزارهای مفیدی که در حمل و نقل کالاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، انواع کانتینر می‌باشد. در این مقاله قرار است برای آشنایی هر چه بیشتر شما عزیزان با انواع کانتینر دریایی و کانتینر در حمل دریایی، آنها را از جنبه‌های مختلفی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم؛ زیرا کانتینرها همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، نقش مهمی را در حمل و نقل کالاها به ویژه در حمل دریایی بار ایفا می‌کنند.

ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که آیا کانتینرها با یکدیگر تفاوت دارند؟ جواب این پاسخ مثبت است. کانتینرها با توجه به استفاده‌ای که قرار است از آن ها بشود، متفاوت هستند. در ادامه این مقاله شما را با انواع مختلف کانتینر ، نقش و مزایای آنها در حمل و نقل، علی الخصوص حمل و نقل دریایی و … آشنا خواهیم کرد.

منظور از انواع کانتینر (container) چیست؟

کانتینرها (Container) که آنها را ظرف و یا گنج بار نیز می‌نامند، محفظه‌هایی هستند که از جنس فولاد ساخته شده و دارای اسکلت فلزی محکمی هستند. از این کانتینرها معمولا در صنعت حمل و نقل برای انتقال دادن هر چه بهتر و ایمن‌تر کالاها استفاده می‌شود؛ زیرا با استفاده از کانتیرها و با توجه به انواع کانتینر، صاحبان کالا و تاجرانی که کالاهای خود را با استفاده از این ابزارها حمل می‌کنند دیگر نگران آسیب دیدن کالاهای خود نخواهند بود.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، کانتینرها دارای انواع مختلفی می‌باشند که می توان از آنها در هر گونه حمل و نقلی استفاده کرد؛ مانند کانتینرهای کامیون که برای حمل و نقل زمینی بر روی کامیون‌ها استفاده می‌شوند، کانتینرهایی که برای حمل و نقل هوایی برای هواپیماهای باربر استفاده می‌شوند، کانتینر دریایی که برای حمل و نقل دریایی بر روی کشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در آخر کانتینرهایی که برای حمل و نقل ریلی بر روی قطار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع کانتینر با وجود تفاوت‌هایی که در ساخت آنها لحاظ می‌شود دارای ابعاد استاندارد می‌باشند. تفاوت‌هایی که در ساخت کانتینر لحاظ می‌شود به نوع کالایی که توسط آن کانتینر باید حمل شود و همچنین وسیله‌ای که قرار است با آن کانتینر را حمل کنند باز می‌گردد. به طور مثال وقتی قرار است برای حمل مواد فاسد شدنی از کانتینر استفاده شود، به طور قطع یکی از مواردی که در ساخت این گونه کانتینر باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از سیستم خنک کننده (سرمایشی) می‌باشد. به غیر از این مسئله ابعاد کانتینرها باید به گونه ای باشد که بتوان در موقع بارگیری از تمام فضای داخلی آن به درستی استفاده کرد تا کالا های بیشتری را در هر کانتینر مستقر کنند.

نقش و مزایای انواع کانتینر در حمل دریایی

برای این که بتوان کالا های وارداتی و صادراتی را از طریق راه‌های آبی جابجا کرد، باید متناسب با نوع کالاها از انواع کانتینر در حمل دریایی استفاده کرد. استفاده از کانتینر در حمل و نقل به این صورت است که کالاها را درون کانتینر بارگیری کرده و سپس کانتینرهای حاوی کالا را به درون کشتی منتقل می‌کنند. استفاده از کانتینرها در مسیر حمل و نقل دریایی دارای مزیت‌هایی است که در این قسمت از مقاله به بررسی این مزایا خواهیم پرداخت.

  • با استفاده از روش بارگیری کالاها در کانتینر دریایی زمان توقف کشتی‌های باربری در بندرگاه‌ها کاهش یافته و در نتیجه سرعت بارگیری کالاها در کشتی افزایش می‌یابد.
  • با استفاده از بارگیری کالاها در کانتینر دریایی ، میزان کالایی که می‌توان با کشتی جا به جا کرد افزایش می‌یابد.
  • در حمل و نقل دریایی برای جلوگیری از نفوذ آب به درون کانتینر و آسیب دیدن کالاهای درون آن، کانتینر دریایی را عایق بندی می‌کنند.
  • وقتی برای جا به جایی کالا در حمل و نقل دریایی از کانتینر استفاده می‌شود، احتمال صدمه‌هایی که ممکن است به کالا‌ها وارد شوند از جمله شکستگی، سرقت، فاسد شدن مواد غذایی که از طریق راه دریایی قرار است جا به جا شوند و … کاهش می‌یابد و امنیت کالا ها افزایش می‌یابد.
  • با استفاده از کانتینر دریایی جا به جایی کالاها آسان‌تر می‌شود.
  • استفاده از کانتینر دریایی و حمل کالا‌ها از مبداء تا مقصد نسبت به دیگر روش‌های حمل و نقل مقرون به صرفه‌تر است.
  • از دیگر مزایای مهمی که استفاده از کانتینر دارد، می توان به این مورد اشاره کرد که استفاده از کانتینر در حمل و نقل دریایی به حفظ تعادل کشتی کمک می‌کند.
انواع کانتینر در  حمل دریایی
انواع کانتینر در حمل دریایی

معرفی شیوه cbm در حمل دریایی

Cbm چیست؟ این اصطلاح مخفف شده شده عبارت Cubic Meter و به معنی متر مکعب می‌باشد. Cbm در واقع به معنی حجم یک کانتینر می‌باشد. با cbm می‌توان حجم حمل و نقل کالاها را هم برای جابه جایی کالاهای داخلی و هم برای جا به جایی کالاها به صورت بین الملل به دست آورد. برای به دست آوردن عدد Cbm کافی است تا طول، عرض، ارتفاع و تعداد کالاها را در یکدیگر ضرب کنید تا بتوانید عدد صحیح Cbm را به دست آورید؛ اما در این میان نکاتی وجود دارند که در این بخش از مقاله گروه تجاری ققنوس قصد داریم این نکات را در مورد نحوه به دست آوردن Cbm به طور کامل توضیح دهیم.

  • فرمول محاسبه Cbm = طول (متر) x عرض (متر) x ارتفاع (متر)

برای این که یک تاجر بتواند میزان حجمی که توسط کالاهای خریداری شده او در یک کانتینر اشغال شده است را به دست آورد و بداند چند کانتینر برای جا به جایی کالاهایش از کشور مبداء تا کشور مقصد نیاز دارد، باید از روش محاسبه‌ای cbm استفاده کند. در این روش برای استفاده از فرمول cbm فرد محاسبه کننده باید تمام عددهایی که مورد استفاده قرار می‌دهد را در ابتدا به متر تبدیل کند و سپس از فرمول cbm که در بالا نیز ذکر شد قرار دهد و عدد نهایی را به دست آورد.

نکته دیگری که در به دست آوردن این عدد باید رعایت شود به این صورت است که فرد باید ابعاد کارتونی که کالا در آن بسته بندی شده است را به عنوان ابعاد اصلی اندازه گیری کند؛ چون ابعاد کارتون بسته بندی مسلماً از ابعاد خود کالا بیشتر خواهد بود و حجمی که در کانتینر توسط آن کالا اشغال خواهد شد. در واقع متعلق به کارتون بسته بندی آن است.

شیوه محاسبه وزن حجمی انواع کانتینر در حمل دریایی

وزن حجمی یا به عبارت دیگر وزن قابل پرداخت وزنی است که در رابطه با هر کالا، با فرمول مخصوص محاسبه می‌شود تا وزن بارنامه به دست بیاید. وزن حجمی کالا‌هایی که در کشتی بارگیری می‌شوند علاوه بر اینکه هزینه حمل و نقل کالاها را مشخص می‌کند، از جهتی دیگر نیز مهم است و آن ظرفیت کشتی می‌باشد. با استفاده از وزن حجمی می توان فهمید کالاها چه حجمی از ظرفیت کشتی و انواع کانتینر دریایی را اشغال می‌کنند.

نحوه محاسبه وزن حجمی به این صورت است که باید بزرگترین طول، بزرگترین عرض و بزرگترین ارتفاع جعبه‌های بسته بندی را بر حسب سانتی متر با یکدیگر ضرب کنند و حاصل ضرب را در عدد ۶۰۰۰ تقسیم کنند. در صورتی که قرار است وزن حجمی برای بیش از یک کالا محاسبه شود و کالاها دارای ابعاد یکسان هستند، باید تعداد کالاها در ابعاد طول، عرض و ارتفاع ضرب شوند و بعد تقسیم بر ۶۰۰۰ هزار شوند. در صورتی که کالاها دارای ابعاد متفاوت باشند، باید برای هر کدام وزن حجمی را (طول x عرض x ارتفاع) به صوت جداگانه محاسبه کنند، سپس حاصل ضرب ابعاد تمام کالاها را با یکدیگر جمع کرده و بر عدد ۶۰۰۰ تقسیم کنند.

  • فرمول وزن حجمی = طول (سانتی متر) x عرض (سانتی متر) x ارتفاع (سانتی متر) / ۶۰۰۰

انواع کانتینر در حمل دریایی

انواع کانتینر ابزارهایی بسیار کارآمد در سیستم حمل و نقل داخلی و بین المللی به حساب می‌آیند و استفاده از آنها مزیت‌های زیادی را برای تاجران و بازرگانان و کاهش هزینه حمل و نقل کشور در پی دارد. همانطور که در ابتدای مقاله هم به آن اشاره شد، کانتینرها برای مقاصد گوناگون، حمل کالا‌های مختلف و انواع حمل و نقل مورد استفاده قرار می‌گیرند از این رو باید در انواع و ابعاد مختلف طراحی و ساخته شوند. در این مقاله به معرفی انواع کانتینر که هر کدام کارایی و ویژگی‌های مختلفی دارند می‌پردازیم.

Dry Storage Container

Dry Storage Container که به معنی کانتینر یا ظرف نگهداری خشک می‌باشد، رایج‌ترین و معمولی‌ترین شکل از انواع کانتینر هستند که کاربرد فراوانی در صنعت حمل و نقل دارند. این نوع کانتینرها کاملا شبیه یک جعبه فلزی هستند که سقف، کف و دور تا دور آن دارای دیواره است. از ویژگی‌های این نوع کانتینر دریایی این است که عایق بندی شده و اجازه ورود آب و ذرات گرد و خاک را به درون محفظه کانتینر و آسیب رسیدن به اجناس درون آن را نمی‌دهد. در این کانتینر می‌توان کالا و اجناس خشک بسته بندی شده را بارگیری کرد.

کانتینر دریایی معمولی که البته به غیر از حمل و نقل دریایی در دیگر مسیرهای حمل و نقل نیز کاربرد دارد، دارای استاندارهای IOS می‌باشند. این کانتینرها دارای عرضی (داخلی) حدوده ۸ فوت می‌باشند که معادل ۴/۲ متر است و ارتفاع (داخلی) این کانتینرها حدوده ۱۰ فوت می‌باشد که تقریبا معادل ۲ متر است. طول این نوع از کانتینر متفاوت است و شامل ۲۰ فوت و ۴۰ فوت می‌باشد. وزن این کانتینرها بسته به ابعاد آن متغیر خواهد بود.

  • کانتینرهایی که ۴۰ فوت طول دارند، دارای ۶۸ متر مکعب فضای داخلی می‌باشند و همچنین حداکثر ظرفیت بار این کانتینرها ۲۷۰۰۰ کیلوگرم است.
  • کانتینرهایی که ۲۰ فوت طول دارند، دارای ۳۳ متر مکعب فضای داخلی می‌باشند و همچنین حداکثر ظرفیت بار این کانتینرها ۲۲۰۰۰ کیلوگرم می‌باشد.

Flat rack Container _ یکی از ساده‌ترین انواع کانتینر

Flat rack Container که به معنی ظرف قفسه تخت می‌باشد، از ساده‌ترین انواع کانتینر به شمار می‌رود. این نوع از کانتینرها شامل دو دسته ثابت و تاشو می‌باشند. این کانتینر دارای ۳ قسمت است که شامل کفه و دو دیواره می‌باشد و در صورتی که باری بر روی کفه کانتینر وجود نداشته باشد، می‌توان دو دیواره آن را بر روی کفه قرار داد تا فضای کمتری را اشغال کند.

این کانیتنرها برای جا به جایی کالاهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که با باد، باران، نور آفتاب و گرد و خاک مشکلی نداشته باشند. از جمله کالاهایی که می‌توان با استفاده از این کانتینرها جا به جا کرد می‌توان به ماشین آلات، ابزار آلات صنعتی، وسایل نقلیه، قطعات صنعتی و … اشاره کرد. کانتینرهای قفسه تخت که دارای کفه‌های ۴۰ فوتی هستند می‌توانند تا حداکثر ۴۵ تن بار را جا به جا کنند. وزن این کانتینر ها بسته به ابعاد آن متفاوت است.

  • انواع کانتینر ۴۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و همچنین ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می‌باشند. حداکثر ظرفیت بار این کانتینرها ۴۵۰۰۰ کیلوگرم است.
  • کانتینرهای ۲۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و همچنین ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می‌باشند. حداکثر ظرفیت بار این کانتینرها حدود ۲۱۰۰۰ کیلوگرم می‌باشد.

open top Container

open top Container به معنی کانتینر رو باز می‌باشد. این کانتینر‌ها دارای بدنه فلزی و کفی چوبی می‌باشند؛ اما برای سقف این کانتینر از پارچه برزنتی استفاده شده است. این کانتینر معمولا برای جا به جایی محصولات و کالاهای خشک استفاده می‌شود. از جمله کالاهایی که می‌توان با این نوع کانتینرها جا به جا کرد شامل ماسه، شن، حبوبات و … می‌باشد. در هنگام استفاده از این کانتینر برای سهولت بارگیری از بالا بارگیری انجام می‌شود. وزن این کانتینرها بسته به ابعاد آنها نیز متفاوت است.

  • کانتینرهای ۲۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و همچنین ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می‌باشد. ظرفیت بارگیری این کانتینر حدود ۲۸۰۰۰ کیلوگرم می‌‌باشد.
  • کانتینرهای ۴۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدوده ۲ متر و همچنین ارتفاع (داخلی) حدوده ۲ متر می باشد. ظرفیت بار گیری این کانتینر ها حدوده ۲۷۰۰۰ کیلوگرم می باشد.

Tunnel Container

Tunnel Container به معنی ظرف تونلی یا کانتینر تونلی می‌باشد. این مدل یکی دیگر از انواع کانتینر می‌باشد. کانتینرهای تونلی از سمت عقب و جلو دارای درب هستند. این کانتینر بیشتر برای حمل و نقل کالا در مسیرهای کوتاه استفاده می‌شوند. استفاده از این کانتینر مقرون به صرفه است؛ زیرا به دلیل داشتن درب‌هایی در هر دو طرف کانتینر سرعت تخلیه بار بیشتر می‌شود. در نتیجه زمانی که باید برای تخلیه این نوع کانتینرها صرف شود کاهش می‌یابد. این کانتینرها در طول‌هایی از جمله ۲۰ فوت و ۴۰ فوت ساخته می‌شود. وزن کانتینر تونلی و حجم باری که می‌توان در آنها بارگیری کرد، بستگی به ابعاد این نوع از کانتینرها دارد. کانتینرهای تونل مانند کانتینرهای معمولی در برابر آب و ذرات گرد و خاک عایق هستند.

Open Side Storage Container

Open Side Storage Container به معنی کانتینر پلهو باز می‌باشد. در این کانتینرها درب بزرگی در ضلع‌های طولی آن وجود دارد. وجود این درب برای بارگیری کالاهای بزرگ مناسب می‌باشد و علاوه بر آن باعث می‎شود فضای بازتری در این نوع از کانتینر در حمل دریایی ایجاد شود.  ابعاد این کانتینرها به صورت زیر می‌باشد:

  • کانتینر ۱۰ فوتی دارای عرض (داخلی) ۵/۲ متر و ارتفاع (داخلی) ۶۰/۲ متر می باشد.
  • کانتینرهای ۲۰ فوتی دارای عرض (داخلی) ۵/۲ متر و ارتفاع (داخلی) ۶۰/۲ متر می باشد.
  • اندازه ۴۰ فوتی دارای عرض (داخلی) ۵/۲ متر و ارتفاع (داخلی) ۹۰/۲ متر می باشد.

انواع کانتینر دو درب Double Doors Container

Double Doors Container به معنی کانتینر یا ظرف دو درب می‌باشد. این مدل یکی از انواع کانتینر است و همانطور که از اسم آن پیدا است، دارای دو درب می‌باشد. یکی از درب‌های این نوع کانتینر در ضلع عرضی آن و درب دیگر بر روی ضلع طولی آن قرار دارد. این نوع از انواع کانتینر‌ در طول‌های ۴۰ فوتی و ۲۰ فوتی ساخته می‌شوند. وزن آنها و همچنین حجم باری که می‌توان در آن‌ها بار گیری کرد بستگی به ابعاد آن دارد.

Refrigerated IOS Containers

Refrigerated IOS Containers به معنی کانتینر یخچال دار IOS می‌باشد. این کانتینرها به نام کانتینر سرد خانه‌ای نیز شناخته می‌شود. این نوع از کانتینرها همانطور که از نام آنها پیدا است دارای استانداردهای ایزو می باشند. کانتینر یخچال دار دارای سیستم سرمایشی می‌باشد و برای حمل و نقل مواد غدایی فاسد شدنی در هنگام طی کردن مسیر های طولانی استفاده می‌شوند. این کانتینرها از مناسب‌ترین نوع کانتینر دریایی می‌باشند؛ زیرا حمل و نقل کالا از طریق دریا و راه‌های آبی بیشترین زمان را به خود اختصاص می‌دهد.

کانتینر یخچال دار در ابعاد استاندارد ۲۰ فوتی و ۴۰ فوتی ساخته می‌شود و ابعاد این نوع کانتینر در این دو سایز به صورت زیر است:

  • کانتینر ۲۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می‌باشد. فضای داخلی این کانتینرها حدود ۲۹ متر مکعب و حداکثر ظرفیت بار آن حدوده ۲۱۰۰۰ کیلو گرم می‌باشد.
  • کانتینر ۴۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می‌باشد. فضای داخلی این کانتینر حدود ۵۸ متر مکعب و حداکثر ظرفیت بار آن حدود ۲۶۰۰۰ کیلوگرم می‌باشد.

Insulated or Thermal Containers

Insulated or Thermal Containers به معنی کانتینر یا ظروف عایق حرارتی می‌باشند. کانتینر عایق حرارتی که یکی از انواع کانتینر می‌باشند، از دورن عایق بندی شده‌اند و برای حمل و نقل و جا به جایی کالا هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که داراری دمای گرم و یا دمای سرد هستند و باید تا رسیدن به مقصد دمای اولیه آنها را حفظ کرد. این نوع کانتینرها به گونه‌ای عایق بندی شده‌اند که اجازه ورود دما به کانتینر و یا خروج دما را از آن نمی‌دهند. کانتینر عایق حرارتی در ابعاد استاندارد ۲۰ و ۴۰ فوت ساخته شده‌اند و همچنین وزن کانتینر و حجم باری که می‌توان در آنها بار گیری کرد بستگی به ابعاد آنها دارد.

  • کانتیرهای ۴۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می باشد.
  • کانتینر ۲۰ فوتی دارای عرض (داخلی) حدود ۲ متر و ارتفاع (داخلی) حدود ۲ متر می باشد.

انواع کانتینر Tanks

Tanks که به معنی مخازن می‌باشد، نوع دیگری از انواع کانتینر است. این نوع از کانتینرها برای حمل و نقل و جا به جایی مواد مایع مورد استفاده می‌شود. این نوع از کانتینرها بیشتر برای جا به جایی نفت و فراورده‌های آن مانند بنزین، روغن و دیگر مایعات همچون آب و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. چون از این نوع کانتینرها برای جا به جایی مایعات شیمیایی استفاده می‌شود، نسبت به انواع دیگر کانتینر از فولاد محکم‌تر و مقاوم‌تری و مواد ضد خوردگی برای ساخت آنها استفاده شده است تا بتوانند در برابر مواد شمیایی درون خود مقاومت کنند.

انواع کانتینر Cargo Storage Roll Container

Cargo Storage Roll Container به معنی کانتینر رولی ذخیره بار می‌باشد. این مدل از کانتینر‌ها که از واحدهای کانتینری تخصصی می‌باشند، نسبت به انواع کانتینرها کمی متفاوت هستند. در ساخت این کانتینر به جای دیواره‌های فلزی از دیواره‌های سیمی استفاده شده است. این کانتینرها از جنس سیم‌های ضخیم و محکم ساخته شده‌اند و برای جا به جایی کالاها از آنها استفاده می‌شود. برای اینکه این جا به جایی به سهولت انجام شود، چرخ هایی در زیر این نوع از کانتینر تعبیه شده است. کانتینر رولی قابلیت تاشوندگی دارد؛ در نتیجه در مواقعی که از آنها استفاده نمی‌شود فضای کمی را اشغال می‌کنند. وزن این نوع از کانتینرها و حجم کالاهایی که می‌توان در آن‌ها بار گیری کرد به ابعاد آنها بستگی دارد.

Half Height Containers

Half Height Containers به معنی کانتینر یا ظروف نیم قد می‌باشد. کانتینر نیم قد یکی دیگر از انواع کانتینر می‌باشد. این کانتینرها همان طور که از اسم آنها نیز مشخص است از لحاظ قدی نصف کانتینرهای استاندارد و معمولی هستند. این نوع از کانتینرها علاوه بر نیم قد بودن به صورت رو باز می‌باشند که این ویژگی در این مدل از کانتینر ها در هنگام بارگیری و تخلیه بار بسیار مفید واقع می‌شود و امر تخلیه بار و بارگیری را به دلیل رو باز و نیم قد بودن سرعت بخشیده و آن را آسان‌تر می‌کند. در این گونه از کانتینرها موادی هم چون زغال سنگ، سنگ و غیره را بار گیری می‌کنند. وزن این کانتینرها و حجم باری که در این نوع از کانتینرها می توان بار زد به ابعاد آن بستگی دارد.

Car Carriers

 Car Carriers به معنی کانتینر یا ظروف حمل خودرو می‌باشد. این نوع از کانتینر همان طور که از نام آن نیز پیدا است مخصوص حمل و نقل و جا به جایی خودرو طراحی شده‌اند. جا به جایی خودرو با این کانتینرها به این صورت است که درون این کانتینرها نردبان سیاری طراحی شده است و خودرو بر روی آن قرار می‌گیرد، سپس این نردبان الکتریکی با استفاده از کنترل تا ارتفاعی که به خودرو صدمه وارد نشود و همچنین کمترین فضا را اشغال کند، بالا می‌رود و در ارتفاع مناسب قفل می‌شود. سپس ماشین بعدی وارد کانتینر شده و جای گیری می‌شود. در این کانتینرها بسته به ابعادی که دارند می‌توان ۲، ۳ و یا ۴ ماشین را در هر کانتینر قرار داد.

این نوع از انواع کانتینر در ابعاد گوناگون ساخته می‌شوند؛ در نتیجه دارای وزن متفاوتی بوده و حجمی که می‌توانند در خود جای دهند نیز بسته به ابعادشان متفاوت خواهد بود. از این نوع کانتینر دریایی که در راه‌های غیر آبی نیز کاربرد دارد، معمولا برای جا به جایی و حمل و نقل خودرو در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود.

Ventilated Containers _ از رایج‌ترین انواع کانتینر دریایی

Ventilated Containers به معنی کانتینر یا ظروف تهویه دار می‌باشد. ظروف تهویه دار یکی دیگر از انواع کانتینر دریایی به شمار می‌آیند و البته در حمل و نقل‌های غیر دریایی نیز از آنها استفاده می‌شود. این نوع از انواع کانتینر همان طور که از نام آنها نیز مشخص است، دارای سیستم تهویه هوا می‌باشند. کانتینر تهویه دار این قابلیت را دارد که هوای داخل و خارج از کانتینر را به جریان در آورد تا هوای داخل کانتینر تازه شود.

از این نوع کانتینرها معمولا برای جا به جایی مواد فاسد شدنی و موادی که نیاز به هوای تازه برای سالم ماندن دارند استفاده می‌کنند. نوع کار این کانتینرها این است که مواد فاسد شدنی درون خود را با گردش هوا، تازه نگه می‌دارند، بر عکس کانتینرهای یخچالی که با سیستم سرمایشی از مواد درون خود محافظت می‎‌کنند. وزن این کانتینر و حجمی از کالا که می‌توانند در خود جای دهند نیز به ابعاد آنها بستگی دارد. ابعاد استاندارد برای کانتینرها شامل ابعاد ۴۰ فوتی، ۲۰ فوتی و … می‌باشد.

Special Purpose Containers

Special Purpose Containers به معنی کانتینر یا ظروف مخصوص می‌باشد. این نوع از انواع کانتینر در حمل دریایی ، واحدهای کانتینری مخصوص هستند. این کانتینرها برای حمل و جا به جایی مواد و کالاهای خاصی طراحی و ساخته می‌شوند؛ در نتیجه نمی‌توان از آنها برای حمل کالاهای متفاوتی استفاده کرد. به طور مثال از این نوع کانتینر برای حمل و نقل و جا به جایی اسلحه، مواد آتش زا و… استفاده می‌کنند. وزن این کانتینر و حجم کالایی که می تواند حمل کند، به ابعاد آنها و نوع کالایی که قرار است با این کانتینرها جا به جا شوند بستگی دارد.

کانتینرهایی با بدنه قابل جا به جایی

نوع دیگری از کانتینرهای رایج دریایی، کانتینرهایی هستند که می‌توان دیواره‌های آنها را جا به جا کرد. این گونه از کانتینرها کاربرد زیادی در کشورهای اروپایی دارند؛ ولی در عین حال از استانداردهای IOS برخوردار نیستند. کانتینرهایی با بدنه قابل جابجایی از کفی محکم و قوی ساخته شده اند و دیواره‌های این نوع از کانتینرها قابل تبدیل می‌باشند و با استفاده از پارچه‌های برزنتی ایجاد شده‌اند.

جمع بندی

در صورتی که تاجر و بازرگان هستید و قصد تجارت با دیگر کشورها را دارید، از اصول مهم کار شما این است که با راه حمل و نقل دریایی و ابزار آلاتی که می‌توانند در این راه کالاهای مورد تجارت شما را سالم و در امنیت به دستتان برسانند، آشنا شوید. یکی از این گونه ابزارها، انواع کانتینر در حمل دریایی هستند و علاوه بر اینکه امنیت کالاهای شما را تامین می‌کنند، با توجه به جنسی که از آن ساخته شده اند در موارد دیگری همچون هزینه‌های حمل ونقل، ترخیص کالا، بیمه و … به شما کمک خواهند کرد. کانتینرها انواع گوناگونی دارند که سعی کردیم درباره چندین نوع از آنها در این مقاله به طور کامل توضیح دهیم.

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

نظرات کاربران

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *