[ad_1]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، براساس تکلیف تعیین شده برای صندوق توسعه ملی در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در سال گذشته باید ۲۰۰۰ میلیارد تومان به صادرکنندگان اختصاص مییافت که تنها ۹۰۰ میلیارد تومان آن عملی شد و با توجه به ۱۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تعیین شده در بسته جدید حمایت از صادرات غیرنفتی که در شهریور ماه امسال توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی جهت اجرا ابلاغ شد، این صندوق مکلف است تا پایان سال جاری مبلغی معادل ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۱ درصد به صادرکنندگان پرداخت کند.
بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی به پیشنهاد کارگروه برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصادی (توسعه صادرات غیرنفتی) در جلسه مورخ ۱۳۹۶.۵.۹ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید و از سوی معاون اول رییس جمهور برای اجرا به کلیه دستگاههای اجرایی ابلاغ شد، ابلاغیهای که به عنوان جایگزین بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۵ مدنظر قرار میگیرد.
این بسته در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات غیرنفتی (برنامههای حمایتی و تشویقی توسعه صادرات غیرنفتی کشور) جهت اجرا توسط دستگاههای اجرایی ابلاغ شد تا صادرکنندگان کالا و خدمات به طرق مختلف مورد حمایت قرار گیرند.
براساس آمار موجود در سال گذشته از ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که باید توسط صندوق توسعه ملی در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی به صادرکنندگان اختصاص مییافت تنها ۹۰۰ میلیارد تومان با نرخ سود ۱۱، ۱۴ و ۱۶ درصد جذب شده و پرداخت ۱۱۰۰ میلیارد تومان نیز به سال ۱۳۹۶ موکول شده است.
بنابر این براساس تکلیف در نظر گرفته شده در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۶ باید ۱۱۰۰ میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی به صادرکنندگان تسهیلات ارائه شود که با توجه به ۱۱۰۰ میلیارد تومان بدهی مانده از سال گذشته میزان اعتباری که توسط این صندوق باید به صادرکنندگان پرداخت شود معادل ۲۲۰۰ میلیارد تومان است.
مساله دیگری که به آن اشاره کرد این است که بسته جدید حمایت از صادرات غیرنفتی در شهریورماه سال جاری ابلاغ شده و قرار بر این است از هفته آینده پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار گیرد و تاکنون اعتباری در این رابطه تخصیص نیافته است. علاوه بر این باید اعلام کرد که در سال جاری نرخ سود سپردههای صندوق توسعه ملی به ۱۱ درصد و نرخ سود تسهیلات بانکها برای صادرکنندگان به ۱۳.۵ درصد رسیده است.
در نهایت باید عنوان کرد که سپردهگذاری مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تومان به همراه مانده جذب شده سپردههای ویژه صادراتی صندوق توسعه ملی نزد بانکهای عامل تا تاریخ ابلاغ بسته حمایت از صادرات غیرنفتی معادل ۱۱۰۰ میلیارد تومان بوده که در یک دوره دوساله در بانکهای عامل توسط صندوق توسعه ملی اختصاص مییابد. همچنین در این راستا به منظور افزایش پوشش این تسهیلات با نرخ سود کمتر از مصوبه شورای پول و اعتبار از تاریخ ابلاغ این بسته منابع صندوق توسعه ملی با منابع داخلی بانکها به نسبت ۵۰ – ۵۰ ترکیب شده و به صادرکنندگان اختصاص مییابد.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید