رکود بر بازار MDF حاکم شد/ پیش‌بینی تعطیلی ۲۵درصد واحد‌های صنفی تا شب عید

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

روابط عمومی گروه تجاری ققنوس – فاطمه اکبرخانی؛ با افزایش نرخ دلار طی ماه‌های گذشته، بسیاری از واحد‌های صنفی دچار ضرر و زیان شده و بسیاری بازار‌های خود را از دست دادند اما حالا سوال اینجا است که چرا این روزها با وجود کاهش نرخ ارز، همچنان بازارهای ایران با شرایط رکود تورمی دست‌و پنجه نرم می‌کنند؟ و این که چرا مسئولان با وجود آگاهی از این وضعیت دست روی دست گذاشته و اقدامی انجام نمی‌دهند؟

علی فاضلی، رییس پیشین اتاق اصناف در گفت‌و گو با خبرنگار روابط عمومی گروه تجاری ققنوس درباره وضعیت صنف ام‌دی‌اف اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: تا کنون هیچ گلایه‌ای در خصوص وضعیت این بازار به ما نشده و تا زمانی که اتحادیه گزارشی از شرایط بازار به ما ندهد ما نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم.

از طرفی اسماعیل الهیان، رییس اتحادیه فروشندگان چوب و تخته وفیبر سه لایی در گفت‌و گو با خبرنگار روابط عمومی گروه تجاری ققنوس در رد اظهارات فاضلی بیان کرد: بار‌ها به اتاق اصناف و سازمان حمایت از مصرف‌کننده درمورد مشکلاتمان نامه نوشته‌ایم و حتی یکی از نامه‌های ما را خود آقای فاضلی به آقای سینکی، معاون وزیر صنعت ارجاع دادند اما متاسفانه هیچ کدام به وضعیت بد ما رسیدگی نکردند.

وی با تاکید بر رکود بازار و ورشکستگی بسیاری از کسبه اظهار کرد: تا کنون هیچ واحد صنفی تعطیل نشده‌ اما اگر این وضعیت ادامه یابد تا قبل از عید حدود ۲۵درصد از واحد‌های صنف ام دی اف تعطیل و حدود ۱۰درصد از فشار بدهی فرار خواهند کرد.

الهیان ادامه داد: با افزایش نرخ ارز سعی کردیم جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیریم و در این راستا بارها با معاون بازرگان وزیر و سازمان حمایت از مصرف کننده جلسه گذاشتیم اما هیچ کدام کاری برای صنف ما انجام ندادند.

او تولیدکنندگان را عامل اصلی آشفتگی بازار و افزایش قیمت‌ها دانست و افزود: تولیدکنندگان عامل اصلی افزایش قیمت هستند و ما هر زمان خواستیم روی قیمت‌ها نظارت کنیم اجازه ندادند؛ آن‌ها جنس را به مردم گران فروختند و بعد قیمت‌ها را پایین آوردند و از این نوسانات سود‌های نجومی کردند.

رییس اتحادیه فروشندگان چوب و تخته و فیبر سه لایی درباره نوسان قیمت ام دی اف در زمان اوج گیری نرخ دلار و ارزان شدنش گفت: زمانی که نرخ دلار بالا رفت، ام دی اف حدود ۲۰۰درصد گران شد و حالا با ارزان شد دلار قیمت ام دی اف حدود ۱۰۰درصد نسبت به زمان گرانی کاهش داشته اما حتی با این وجود نیز قیمت‌ها برای مصرف‌کننده بالا است و به همین خاطر هیچ متقاضی در بازار وجود ندارد.

الهیان اضافه کرد: ۵۰درصد ورق ام دی اف وارداتی و ۵۰درصد آن داخلی است اما اتحادیه  اطلاعی از مبدا وارداتی و مرجع قیمت‌گذاری داخلی ندارد، به همین خاطر زمانی که درباره قیمت‌ها به ما اعتراض می‌کنند می‌گویم وقتی نمی‌دانم ام دی اف از کجا وارد می‌شود و تولیدکننده اجازه نظارت بر قیمت‌ها را نمی‌دهد پس من نقشی در قیمت‌ها ندارم.

وی درباره آینده بازار تاکید کرد: با توجه به این که در چند ماه گذشته هیچ متقاضی در این بازار وجود نداشته پیش‌بینی ما این است که در روزهای پایانی سال نیز این بازار وضعیت مناسبی نداشته باشد.

بنابر گزارش میدانی خبرنگار روابط عمومی گروه تجاری ققنوساز بازار ام دی اف واقع در چهاردانگه، متوجه شدیم برخلاف اظهار نظر مسئولان بسیاری از واحد‌ها به طور کامل تعطیل شده‌ و مابقی نیز به گفته خودشان در ماه به اندازه حقوق یک کارگر هم کار نمی‌کنند.

یکی از مغازه داران گفت: اگرچه جنس ارزان شده اما هیچ مشتری در بازار وجود ندارد در حالی که سال گذشته در ماه‌های نزدیک به شب عید این خیابان پر از مشتری بود اما الان حدود چهار ماه است که دخل و خرج ما با هم همخوانی ندارد، به طور مثال ما زمانی که دلار گران نشده بود با ورق ۱۰۰هزار تومان سفارش گرفتیم اما با جهش نرخ ارز کار خود را با ورقی ۴۰۰هزار تومان و ضرر تحویل دادیم.

او اضافه کرد: حداقل در چهاردانگه در خیابان بیست‌و چهارم حدود ۲۰ کارگاه جمع شده‌اند و اگر با این روال پیش برود تا دو ماه آینده ۷۰درصد مغازه‌داران کار خود را ترک خواهند کرد همانطور که ما الان به این فکر افتاده‌ایم.

بر اساس این گزارش، از شواهد پیدا است که صنف کابینت‌سازان نیز مانند بسیاری از صنوف در شرایط بسیار بدی قرار دارد و ضرورت دارد مسئولان به وضعیت رسیدگی کرده تا یکی پس از دیگری شاهد تعطیلی واحد‌های صنفی نباشیم چرا که بیکاری معضلی نیست که به راحتی بتوان روی آن سرپوش گذاشت و مسلما عواقب بسیار بدی در پی خواهد داشت.

[ad_2]

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *