سیستان و بلوچستان مقصد واردات دام سنگین از برزیل

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

به گزارش روابط عمومی گروه تجاری ققنوس به نقل از ایرنا؛ علی صفر ماکنعلی سه شنبه شب در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: سازمان دامپزشکی اقدامات موثری را در راستای تامین گوشت مورد نیاز کشور از حدود یک سال قبل با سازمان دامپزشکی برزیل شروع کرده است که بر اساس یک پروتکل مشترک در حال انجام است.

وی با اشاره به وضعیت جمعیت دامی در دنیا گفت: بر اساس آخرین آمار در سال ۲۰۱۶ حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون راس دام در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۷ درصد در کشور برزیل و ۱۵ درصد در کشورهای پاکستان و افغانستان قرار دارد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: همچنین بر اساس آخرین آمار حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار راس گاو در ایران وجود دارد.

وی افزود: با توجه به ضرورت ها جمهوری اسلامی ایران تامین بخشی از نیاز گوشت قرمز خود را از سایر کشورها در دستور کار دارد.

ماکنعلی میانگین مصرف گوشت قرمز در ایران را بین ۳.۳ تا ۳.۵ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: میانگین مصرف گوشت گاو در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین است.

وی بیان کرد: هم اینک ۸۵ درصد گوشت دنیا توسط ۱۵ کشور تامین می شود.

معاون بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: ترکیه از سال ۹۰ به جای واردات گوشت مسیر خود را به سمت واردات دام زنده تغییر داد به طوری که سالانه حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون راس دام از برزیل وارد این کشور می شود که این امر با همراه داشتن سود خوب زمینه ساز صادرات در این کشور شده است.

وی افزود: ساختار جمعیت این نوع دام در ایران به شکلی است که تغییرات جغرافیایی سبب کاهش معنی دار آنها شده است.

ماکنعلی جمعیت گوسفند و بز در ایران را ۴۵ میلیون راس عنوان کرد و افزود: هم اینک جمعیت دامی کشور توانایی تامین گوشت قرمز داخل را ندارد.

وی با بیان اینکه ظرفیت کشتارگاه های کشور بسیار گسترده است گفت: ۲۹۱ کشتارگاه سنتی و ۹۱ کشتارگاه صنعتی در کشور وجود دارد که ۱۲ کشتارگاه صنعتی در سیستان و بلوچستان است.

معاون بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور حداکثر تولید گوشت قرمز در ایران را حدود ۶۰۴ هزار تن عنوان کرد و افزود: سرانه مصرف گوشت کشور از محل تولید داخل اعم از گوسفند، بز، گاو و غیره ۷.۴ کیلوگرم است.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۰۴ هزار تن مجوز واردات گوشت داشتیم که بیشترین آن با ۱۲۵ هزار تن به گوشت گاو اختصاص داشت.

ماکنعلی برتامین گوشت قرمز کشور به صورت بلند مدت تاکید کرد و افزود: با توجه به ظرفیت بالای مرزهای شرقی کشور در سیستان و بلوچستان برنامه واردات دام زنده از برزیل به این استان با هدف کاهش مخاطرات احتمالی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: دام های ورودی از برزیل به سیستان و بلوچستان بلافاصله در کشتارگاهها ذبح می شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: مرحله نخست پروتکل واردات دام از برزیل به سیستان و بلوچستان مورد تایید قرار گرفته تا بر اساس پیش بینی ها در سال نخست ۱۰۰ هزار راس گاو وارد این استان شود.

وی بیان کرد: مرحله دوم عملیات پروتکل بین ایران و برزیل این است که شرایط خاص در بندر چابهار برای تخلیه گاو در آن منطقه به وجود آید.

ماکنعلی بر به وجود آمدن یک شبکه حمل و نقل داخل استانی بر اساس پروتکل برای دام زنده تاکید کرد و افزود: در این زمینه می طلبد استاندار و بقیه مسئولان آمادگی داشته باشند زمانی که دام در استان تخلیه می شود بلافاصله به مقصد کشتارگاه ها حمل شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: ضرورت دارد در سیستان و بلوچستان شبکه حمل و نقل داخل استانی فراهم شود.

وی تاکید کرد: موفقیت این عملیات منوط به این است که سیستان و بلوچستان به دنبال تقاضا برای خروج دام زنده و لاشه به سایر استان ها نباشد.

ماکنعلی ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال این است سیستان و بلوچستان را به حدی برساند که علاوه بر تامین گوشت گاو مورد نیاز کشور در زمینه صادرات گوشت تولیدی به سایر کشورها نیز فعال شود.

وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت های ایجاد شده، برزیل علاوه بر تامین نیاز ایران به صادرات گوشت خود از مسیر ایران به سایر نقاط دنیا نیز فکر می کند که این امر بر سرمایه گذاری در این حوزه در سیستان و بلوچستان منجر خواهد شد و ضروری است زمینه های لازم برای جذب این سرمایه گذاری در این استان فراهم شود.

معاون دامپزشکی کشور بر تشکیل انجمن دام زنده برای ارتباط نزدیک با انجمن دام برزیل تاکید کرد.

وی گفت: تمام اختیارات دامپزشکی برای صدور مجوز ورود دام به دامپزشکی سیستان و بلوچستان واگذار می شود.

[ad_2]

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *