آنچه در این مقاله میخوانید

خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

مدیر امین خیانت نمی کند، تو خائن را امین دانسته ای! / تعبیر جالب آیت الله بروجردی درباره دزدی یکی از طلبه ها

[ad_1]

به گزارش ترازفضل بن شاذان نیشابوری می گوید از امام رضا (ع) شنیدم که فرمود: «به درستی که ما در بررسی احوال بشر هیچ گروه و فرقه ای را نمی یابیم که در زندگی موفق و پایدار باشد مگر بوجود سرپرستی که امور مادی و معنوی (دین و دنیای) آنان را مدیریت نماید.» این بیان نورانی امام به صراحت به ضرورت مدیریت و رهبری جامعه اشاره دارد و سعادت یک ملت را وابسته به مدیریت صحیح آن می داند.

در یاداشت های گذشته به اهمیت فوق العاده انتخاب کارگزاران و وزرا در حکومت اسلامی از دیدگاه امام رضا (ع) اشاره نمودیم. اینکه امام در پاسخ خوشحالی مامون نسبت به کشورگشایی تأکید کردند که تو عدالت را در داخل سرزمین های اسلامی برقرار کن و فقر و محرومیت را از ریشه برانداز و به گرفتاری های مردم رسیدگی کن و بدان که اینها مایه خشنودی و خوشحالی یک حاکم اسلامی است نه کشورگشایی و فتوحات تازه و افزون بر قلمرو جغرافیایی!

حضرت خطر مدیران نالایق را -که ناشی انتصابات غلط و سلیقه ای و بعضا حزبی و فامیلی است- همچون خطر گرگان گرسنه برای گله بی چوپان برشمردند.

 

** پنج خصلت برای که باید همه مردم  و مدیران داشته باشند

آن حضرت در روایتی دیگر به بیان پنج خصلت می پردازند که می تواند در انتخاب افراد و انتصابات در هر رده ای کمک شایانی بنماید:

«پنج چیز اگر در کسی نبود در امور دنیا و آخرت از او انتظار کار نیک نداشته باش:

 ۱- اصالت خانوادگی

 ۲- اخلاق نیکو

 ۳- پایداری در خلق و خوی

 ۴- بزرگواری روح

 ۵- کرامت نفس و پرهیز از پروردگارش.»

در حقیقت اگر کسی را به دلایلی غیر از این موارد از جمله هم حزبی بودن یا صِرف هم رای بودن انتخاب کردیم باید بدانیم که معلوم نیست خیر چنین فردی به مردم برسد و چه بسا سطح نارضایتی های عمومی را افزایش می دهد. انتخاب نادرست می تواند موجب دست اندازی به منصب مدیریت به عنوان ریاست و نه برای خدمت شود که نتیجه ای جز انحطاط و هلاکت هرچه بیشتر را در بر نخواهد داشت.

 

** مدیر امین خیانت نمی کند، تو خائن را امین دانسته ای!

حضرت در کلام گهربار دیگری چنین درّ افشانی کرده اند:

«لم یخنک الامین ولکن ائتمنت الخائن؛ انسان امین به تو خیانت نکرده است بلکه تو به خائن اعتماد کرده ای!»

نقل می کنند به آیت الله بروجردی خبر دادند که یکی از طلاب دزدی کرده است. ایشان گفتند نگویید فلان طلبه دزدی کرده بلکه بگویید دزدی به لباس طلبگی درآمده است. این کلام بسیار زیبای امام به ما می فهماند که اگر مدیر و وزیری در مجموعه تو خیانت کرد بدان که ایراد اصلی به خود تو وارد است زیرا این فرد خائن را امین دانسته ای حال آنکه او از ابتدا خائنی بود که در لباس امانت داری تو را فریفته بود. و بیشترین ضربه را به نظام اسلامی همین خائن های خادم نما زده اند و می زنند که امروز نیز از این دست افراد در میان جامعه اسلامی کم نداریم و انقلاب اسلامی از اینگونه خائن های خادم نما کم ضربه نخورده است.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *