آنچه در این مقاله میخوانید

خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

نتوانستیم ربا را از نظام بانکداری حذف کنیم

[ad_1]

به گزارش تراز ،حجت‌الاسلام والمسلمین حسن نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در برنامه «چوب خط» شبکه افق در رابطه با تاریخچه  بانکداری بدون ربا گفت: ادبیات بانکداری بدون ربا در کشورهای اسلامی قبل از قانون بانکداری بدون ربا جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و تا حدودی نیز عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی اساس بانکهای کشور بر اساس بهره کار می‌کرد و ستون فقرات بانکداری آن زمان بهره بود گفت: به همین سبب بود که متدینین در آن زمان نمی‌توانستند به سمت بانکداری بدون ربا حرکت کنند و به اجبار به سمت صندوق های قرض‌الحسنه حرکت کردند.
حجت‌الاسلام نظری با بیان اینکه طبیعی بود بعد پیروزی انقلاب اسلامی قانون بانکداری تغییر کند گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همین راستا چندین قانون وضع شد و به قانون بانکداری اضافه شد.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه صرف تصویب قانون بانکداری بدون ربا به تنهایی کافی نبود گفت: چراکه  با توجه به اینکه بانکداری یک سازمان است از ابتدا باید یک مرکز تحقیقاتی جدی و ذی نفوذ از ابتدا در کنار بانکها مرتب کار می کرد و مشکلات بانکداری بدون ربا را در عمل ارزیابی می‌کرد و موانع تحقق آن در عرصه عمل را پیدا می‌کرد و برای حل آن راه حل می‌داد و به همین شکل فعالیت خود را ادامه می‌داد تا به بانکداری بدون ربا در عرصه عمل نیز برسیم.
وی با بیان اینکه نمی‌توان با تصویب چند قانون بانکداری نظام بانکداری بدون ربا به وجود آورد گفت: چرا که در عرصه عملیاتی شدن آن به طور قطع اشکالتی به وجود می‌آید که رفع آن مشکلات با تصویب چند قانون  کلی بانکداری میسر نیست.
وی با بیان اینکه بسیاری از فعالیتهای عملیات بانکداری به صورت چشمگیری فنی است گفت: به همین علت است باید  در عرصه عمل ارزیابی شود و ارتباطی با قانون ندارد و در میدان عمل باید فعالیتهای اقتصادی آن ارزیابی شود.
وی با تأکید بر اینکه در عرصه عمل نتوانستیم ربا را از نظام بانکداری حذف کنیم افزود: یک سازمانی بر اساس بهره به نام بانک شکل گرفته است.
وی افزود: بانک یک سازمان است و این سازمان بر اساس بهره پایه‌گذارشده است حال ما می‌خواهیم یک نهادی را همچون بانکداری بدون ربا که به جای بهره بر اساس سود پایه‌گذاری شده است جایگزین کنیم اما این امکان‌پذیر نیست چون راهکار عملیاتی ما مونتاژ این نهاد در سازمانی است که با آن تعارض و ناسازگاری دارد.
وی با بیان اینکه وقتی در سازمان بانک به جهت اینکه دارای ساختاری مشخص است بخواهید ربا را حدف کنید و سود را جایگزین آن کنید امکان‌پذیر نیست گفت:‌ به همین سبب است که همواره این بحث مطرح بوده است که آیا بانک ربوی است یا خیر.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور ما پولی است گفت: بنابراین برای کشور ما بازار سرمایه ضروری است  و منظور از بازار سرمایه این است که عده‌ای که نمی‌تواند سرمایه خود را در تولید و خدمت به کار گیرند آن را به دست سازمانی بسپارند و عده‌ای نیز که توانایی کار کردن دارند اما سرمایه ندارند بیایند و از آن در تولید کالا و خدمات استفاده کنند.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *