آنچه در این مقاله میخوانید

خرید از سایت های خارجی دارید؟

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

نیاز به مشاوره تلفنی دارید؟

پیمان‌ تجارت ترجیحی با ترکیه به ضرر صنعت تایر است

[ad_1]

به گزارش تراز ،سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر با انتقاد از پیمان تجارت ترجیحی ایران با ترکیه گفت: بر اساس این پیمان تایر ساخت ترکیه با تعرفه ۲۰ درصد وارد ایران می شود اما تعرفه صادرات تایر ایران به ترکیه ۲۷ درصد است.

مصطفی تنها پیرامون پیمان‌های ترجیحی میان ایران با کشورها و اتحادیه‌های مختلف گفت: قرارگیری تایر در لیست پیمان‌های ترجیحی بسیار تاثیر مثبتی در این صنعت خواهد داشت. این کار باعث افزایش صادرات ایران به بازارهای هدف می‌شود و برای صاحبان تکنولوژی‌های پیشرفته در جهان  انگیزه سرمایه‌گذاری در ایران و یا ایجاد شرکت مشترک با تولیدکنندگان ایرانی را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مزیت چشم‌گیری در صنعت تایر برای جذب سرمایه و یا شراکت با تولید‌کنندگان خارجی در کشور وجود ندارد، افزود: از طریق مشارکت با تولیدکنندگان خارجی، به بازارهایی که آن‌ها در دنیا ساخته‌اند و همچنین شبکه‌های فروش ایجاد شده توسط آن‌ها در سطح دنیا می‌توان دسترسی پیدا کرد.
 
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ادامه داد: در صورت وجود پیمان تعرفه ترجیحی مناسب با توجه به زیر‌ساخت‌هایی که در کشور ما وجود دارد و دیرینگی صنعت تایر در کشور و سرمایه‌گذاری‌های که قبلاً در صنایع پایین‌دستی و بالادستی مرتبط با صنعت تایر صورت‌گرفته، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان خارجی تشویق خواهند شد تا در صنعت تایر سرمایه‌گذاری کنند و یا با تولیدکنندگان داخلی همکاری نمایند.
 
وی در رابطه با پیمان‌های تجاری که سابقاً با کشورهایی نظیر ترکیه منعقد شد و در آن، تایر به عنوان کالای وارداتی به کشور مشمول تعرفه ترجیحی شد، عنوان کرد: طبق پیمان تعرفه ترجیحی که با ترکیه منعقد شده است، تعرفه ۲۰ درصد برای ورود تایر از این کشور به ایران اعمال می‌گردد. این در حالی است که ترکیه برای ورود تایرهای ایرانی تا ۲۷ درصد تعرفه وضع کرده است. در منطقه ما دو تایرساز بزرگ وجود دارد؛ یکی ترکیه و دیگری ایران. بنابراین ترکیه اصلی‌‌ترین رقیب ایران در صنعت تایر است. با این روندی که در این پیمان ترجیحی رخ داده است، بازار ایران تقدیم ترکیه شده است، به صورتی که تولیدکنندگان ترکیه‌ای به راحتی می توانند تایرهای خود را در ایران به فروش برسانند، در حالی که امکان رقابت تایرسازان ایرانی را با وضع تعرفه ۲۷ درصدی توسط ترکیه از بین رفته است.
 
وی در این رابطه ادامه داد: عملاً رقیب اصلی ما در صنعت تایر در درون خانه ما را تهدید می‌کند. دولت به این موضوع امیدوار بود که ما ۷۰ قلم کالا با تخفیف به ترکیه می‌فرستیم و در عوض فقط  ۵۴ قلم کالا با تخفیف وارد کشور می شود. ولی به این موضوع توجه نشد که آن ۷۰ قلم کالا تماماً مواد اولیه هستند، ولی در مقابل ترکیه در کالاهای صنعتی تخفیف گرفته است. یعنی ما ماده اولیه را صادر کنیم و اجازه دهیم کالای صنعتی با تخفیف در تعرفه گمرکی وارد کشور شود و صنایع و فرصت‌های اشتغال را به زانو در بیاوریم.
 
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر پیرامون نقش صنعتگران و انجمن صنفی تایر در واردکردن این محصول به لیست پیمان‌های ترجیحی، عنوان کرد: برای گنجاندن تایر در لیست پیمان‌های ترجیحی، شرکت‌های تایرسازی و انجمن صنفی کاری نتوانستند و نمی‌توانند انجام دهند و تنها امیدمان این هست که صنعت تایر هم وارد کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی بشود  تا از این طریق بتوانیم حضور موثری در بازارهای منطقه‌ای داشته باشیم.و کشور ما به عنوان هاب صادرات تایر در کنار ترکیه دیده شود. ترکیه از این نوع قراردادها با کشورهای همسایه و غیر همسایه‌اش دارد و تولیدکنندگان بزرگ  تایر در ترکیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و می‌کنند، تا از طریق این کشور به همسایگان آن و کشورهای حوزه CIS صادرات داشته باشند.
 
وی ادامه داد: ما به عنوان فعالان صنعت تایر از برنامه‌های پیمان‌های ترجیحی  مطلع نمی‌شویم. در صورتی که اطلاع حاصل شود، پیگیری‌ها و مکاتباتی برای گنجاندن تایر در لیست کالاهای مشمول تخفیف صادراتی صورت می‌گیرد. در این بین انتظار می‌رود در مسیر تصمیم‌گیری‌ها، با صنایع کشور و تشکل های صنعتی مشورت شود، تا نظرات و استدلال‌های خود را مطرح کنند. بنابراین انتظار داریم در تصمیم‌گیری‌های این‌چنینی از نظرات صاحبان صنایع استفاده شود.    
 
تنها با بیان اینکه انتظار فعالین صنعت تایر از دستگاه‌های مربوطه این است که در پیمان‌های ترجیحی، حتماً تایر نیز منظور گردد، عنوان کرد: صنعت تایر ایران پتانسیل بالایی دارد. یکی از صنایع بزرگ کشور هست. اگر صنعت تایر در کشور توسعه یابد، زنجیره ارزش پتروشیمی کامل شده و محصول نهایی به دست مصرف‌کننده می‌رسد. با توسعه این صنعت می‌توانیم بیش‌ترین ارزش افزوده را از صنایع نفت و گاز جذب اقتصاد خودمان کنیم  و فرصت‌های اشتغال را نصیب  نیروی جوان کشور  کنیم وچرخه اقتصادی داخلی را تقویت نماییم.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *