[ad_1]
اطراف میدان و گوشه های ان تنها سرپناهشان درگرمای سوزان تابستان و روزهای بارانی زمستان است و چاره ای جز این ندارند چرا که جامعه به این تنها محل رسمی و شناخته شده برای پیدا کردن نیروهای کار روزمزد عادت کرده است.
روزهایی که هوای بارانی است انها کار ندارند چراکه کسی برای چیدن مرکبات، نشا شالی و یا برداشت برنج انها را صدا نمی زند وبناچار انروز خانه نشین هستند.
علی ۳۰ ساله که زیر آفتاب سوزان تابستان و بوران سرمای زمستان پوست صورتش چروکیده و خیلی بیشتر از سنش می زند می گوید دست سرنوشت او را به این شغل کشانده است.
وی یکی از کارگران روزمزد مازندران است هر روز برای کسب درآمد به میدان خزر ساری می آید و می گوید : اینکه آیا امروز کسی به او کار بدهد یا نه به شانس و اقبالم بر می گردد چرا که روزهایی بدون اینکه درآمدی دشت بکنم به خانه بر می گردم .
وی ادامه داد: تمام سختی های حین کار همچون افتادن از ارتفاع را به جان خریدم تا بتوانم به دستمزد حداقل و ناچیز برسم اما یکسری مسائل کارگری را می توان رفع کرد تا این قشر ذره ای نفس راحت بکشند.
این کارگر ساختمانی از نداشتن مکانی برای استقرار کارگران، نداشتن بیمه و پایین بودن دستمزد به عنوان مسائلی نام برد که آینده ای تاریک برای او و کارگران همچون وی ایجاد کرده است.
او اظهار داشت: برغم تمام این مسائل و تنها بخاطر اینکه بتوانیم چرخ زندگیمان را بچرخانیم زیر باران و در گرمای سوزان کنار خیابان ها می ایستیم تا اینکه فردی برای کاری در زمین کشاورزی و یا ساختمان ما را با خود ببرد.
رضا که چندسالی به عنوان کارگر کشاورزی فعالیت می کند و می گوید : در جستجوی یافتن شغل به هر دری زدم ولی بخاطر اینکه تخصصی نداشتم به تنها مهارتم که نشاکاری و برداشت برنج بود روی آوردم .
وی گفت : سالها قبل که نشاکاری و برداشت برنج دستی انجام می شد در فصل بهار و تابستان هفته ای یک یا ۲ روز بیکار بودم اما با ورود ماشین آلات مدرن و انجام کارهای کشاورزی به صورت مکانیزه کمتر روزی است که موقعیت کار داشته باشم .
رضا که ۲ فرزند دارد ، ادامه داد : بیکاری طولانی مدت طی هفته ها و همچنین دستمزد پایین به اندازه ۵۰ هزار تومان بازای هر روز کار باعث شده که در امد کافی نداشته باشم و بناچار همسرم برای کار نظافت به منازل افراد می رود .
او گفت: روزگار سخت فعلی را بناچار با کم کردن میزان هزینه های زندگی می توان گذراند ولی دلواپسی من و امثال من برای آینده است و اینکه بیمه نیستیم.
وی ادامه داد : با پیگیری از طریق تامین اجتماعی متوجه شدم که اگر کارگر ساختمانی باشم می توانم از خدمات بیمه یارانه دار دولتی استفاده بکنم و من که مهارتی در این رشته ندارم فعلا از بیمه محروم هستم.
** دور میدان و خیابان ها ایستگاه اول و آخر حضور کارگران
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران با اشاره به اینکه حدود ۷۰ هزار کارگر را زیر مجموعه خود دارد، گفت : این کارگران از حداقل های مسائل رفاهی و معیشتی بی بهره هستند .
سید هادی ساداتی افزود: نبود جایگاهی برای استقرار کارگران در نقاط مختلف مازندران از جمله این مسائل است که آنها دور میدان ها و خیابان ها پرسه می زنند تا بتوانند به شغلی برسند.
وی با اشاره به اینکه در استان های دیگر از جمله قم ، فارس ، همدان و خراسان رضوی با همکاری شهرداران چنین مکانی برای استقرار کارگران روزمرد در نقاطی از شهرها تعبیه شده است ، افزود : پروسه پیگیری این مطالبه کارگران مازندران چندین ساله است و در دوره های مختلف از استانداران وقت درخواست شد و اما به نتیجه ای نرسیده است .
ساداتی همچنین نداشتن امنیت شغلی را دغدغه اصلی این قشر عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به روزمزد بودن کار این افراد ، در مواقع خاصی مثل بارندگی ها این افراد بناچار خانه نشین هستند.
وی از بیمه به عنوان موضوع مهم در رسیدن این بخش جامعه به خدمات نام برد و گفت : هرچند طی سالهای اخیر با اعمال بیمه یارانه ای بخشی از این کارگران بیمه شده اند اما عده ای به دلیل نداشتن کارت مهارت هنوز از این خدمات برخوردار نشده اند .
** بیمه همچنان در کنار اقشار ضعیف
مدیر کل تامین اجتماعی استان مازندران در خصوص خدمات این سازمان به کارگران گفت: کارگران ساختمانی که کارت مهارت فنی را از فنی و حرفه ای کسب کردند زیر پوشش بیمه یارانه دار دولتی قرار می گیرند.
سید علی اصغر محمودی افزود : تاکنون ۵۳ هزار کارگر ساختمانی مازندران زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند که شامل پرداخت هفت درصد حق بیمه توسط کارگر و ۲۰ درصد توسط دولت است .
وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از این کارگران روزمزد و فصلی از محل دیگری بیمه هستند، ادامه داد: این افراد یا کشاورز ، باغدار و یا حتی باربران هستند که از بیمه یارانه دار در این بخش برخوردار هستند.
به گفته مدیر کل تامین اجتماعی مازندران در بین کارگران روزمزد و فصلی، افرادی هستند که هنوز زیر پوشش هیچگونه بیمه ای قرار نگرفتند که با مراجعه به ادارات تامین اجتماعی به صورت مشاغل آزاد می توانند بیمه شوند.
وی گفت: براساس نوع قراردادشان با تامین اجتماعی می توانند از مزایای بیمه درمان، فوت ، بازنشستگی و از کارافتادگی برخوردار شوند.
۲۰۹۶/۱۸۹۹
انتهای پیام /*
[ad_2]
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید