[ad_1]
به گزارش تراز ، «مهندسی کشاورزی» از آن دست رشتههایی است که بسیاری از فارغ التحصیلانش مدرکشان را تنها قاب کردهاند و یا بیکار گوشهای نشستهاند یا اینکه کار غیرمرتبطی با رشتهشان پیدا کردهاند. پای درددل هرکدامشان بشینی هزار و یک دلیل وجود دارد که چرا نتوانستهاند کاری متناسب با رشتهشان پیدا کنند. اما «محمدرضا صابری» وقتی مدرک کارشناسیاش را در رشته مهندسی کشاورزی گرفت. آستینهایش را بالا زد و وارد گود باغ و باغچه شد تا چندسال بعد چند شغل مختلف و متفاوت تنها از راه کشاورزی داشته باشد و محصولاتی را تولید کند که ذهنیت بسیاری را از کشاورزی حسابی تغییر دهد. به همین بهانه سراغ «محمدرضا صابری» اهل تفرش رفتیم تا از کار و محصولاتش بیشتر سردربیاوریم.
میخواستم در کارم خاص باشم
«محمدرضا صابری» متولد ۱۳۵۲ است. در سال ۷۸ در رشته مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات فارغ التحصیل میشود و بعد از شرکت در کلاسهای کارآفرینی ایدهای در ذهنش شکل میگیرد و تصمیم میگیرد کارهایش را در حوزه کشاورزی متفاوتتر از بقیه آغاز کند. منحصر بهفرد ترین محصول آقای صابری تولید گیاهی به نام «لوفا» است که با آن محصولات مختلفی را میتوان تولید کرد. گیاهی که چند صنعت را با خود همراه کردهاست. آقای صابری میگوید:« من نمیخواستم خلاف بقیه کار کنم. اما دوست داشتم در کارم خاص باشم. گیاه لوفا، گیاه بومی مناطق گرم و مرطوب آسیا و آمریکا است. ما این گیاه را در شرایط گلخانهای پرورش دادیم. قبل از آن سال ۹۱ در رشت این گیاه را کشت کردیم. اما چون رطوبت این منطقه بسیار بالا بود در نیامد. مجدد در شهرستان تفرش دست به تولید لوفا در شرایط گلخانهای زدیم که موفق شدیم.
کشاورزی در ایران آمایش درستی ندارد
کشاورزی به سبک آقای تفرشی شاید آخرین چیزی باشد که به ذهن آدمهایی که کشاورزی را فقط در کشت گندم و جو میبینند باشد. ذهنیت اشتباهی که بسیاری را از کشاورزی دور کردهاست و آن را کار کم سودی میداند:« متاسفانه وقتی صحبت از کشاورزی میشود همه فکر میکنند یک کار کم سود با درآمد پایین است. اما باید بدانید اگر به کشاورزی به شکل علمی و نوین نگاه شود یکی از پرسودترین کارهای روز دنیاست. من مدتی خارج از کشور بودم به وضوع دیدم یکی از سرمایهدارترین اقشار در کشورهای پیشرفته کشاورزان هستند. اما متاسفانه در کشورما کشاورزی درست ترویج نشدهاست تا آن را براساس آمایش درست انجام دهیم. مثلا در جایی که زمینها خرده مالک دارند. کشت گندم صحیح نیست. یا میبینیم جاهایی هندوانه میکارند که به دلیل مصرف آب بسیار زیاد هزینه کشت بیشتر از فروش میشود.»
الیاف طبیعی لوفا موجب دگرگونی پوست میشود
این گیاه خاص توانستهاست منجر به تولید محصولاتی شود که استفاده بهداشتی و درمانی بسیار زیادی دارد. آقای صابری در این مورد اشاره میگوید:«این گیاه در زمان ابتدایی خود مصرف خوراکی دارد. چون لوفا از خانواده کدوهاست. اما مصرف پزشکی و بهداشتی آن بینظیر است. خود گیاه لوفا در واقع قویترین ماده ماساژ بوده است که خاصیت لایه برداری طبیعی دارد. این لایهبرادری طبیعی باعث میشود سلولهای مرده پوست از بین برود و تنفس سلولهای پوست آسانتر شود. در نتیجه پوست اکسیژن بیشتری را جذب میکند و همین امر باعث نرمی و شادابی هرچه بیشتر پوست میشود. خود لایه خارجی پوست به صورت طبیعی سلولهای مرده را جدا میکند و میریزاند. اما بعضی از سلولها جدا نمیشود و به مرور باعث کدر شدن پوست میشوند. اما لایهبرداری لوفا همه را جدا میکند و مکان تجمع باکتریها را از بین میبرد. جالب است بدانید از پودر و روغن دانههای این گیاه در داروسازی استفاده میشود. اما متاسفانه این گیاه در ایران خیلی جدی گرفته نشدهاست.»
مردم باید برای جنس ایرانی دل بسوزانند
محصولات الیاف طبیعی ایرانی با قیمت های پایینتر و با کیفیت بالاتری نسبت به مشابههای خارجی خود در بازار وجود دارد. اما همچنان چشم کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی چشم به مشتریانی ست که تولید ملی را به مشابههای خارجی ترجیح دهند:« مردم باید بدانند اگرما دلمان برای هم نسوزد و از هم حمایت نکنیم هیچ کس بیرون از مرزهای کشور ما را حمایت نخواهد کرد. باید این فرهنگ جا بیفتد که مردم در صورت نبودن جنس ایرانی سراغ خارجی یک محصول بروند چون خرید جنس ایرانی مستقیما موجب اشتغالزایی میشود. باور کنید دیدهام که محصولات چینی را میآورند و با برچسب ایتالیایی میفروشند. وقتی تولید ایرانی میخرید. تولید انبوه اتفاق میافتد و وقتی تولید بیشتر شود تعداد افرادی بیشتری سرکار میروند.»
هنر کارآفرین به آوردن سرمایه نیست
آقای صابری معتقد است کارآفرین هنرش به آوردن سرمایه نیست. بلکه هنر او در ایدهای ست که در سر دارد اما نیاز به حمایت دارد:«سرمایه نداشتن نباید در الویت باشد. هنر کارآفرین در ایدهای ست که سرمایه گذار را مجاب به سرمایهگذاری میکند و یا روشی که میتواند بدون سرمایه کار را آغاز کند. در بسیاری از نقاط مختلف کشور میتوان با بسیار از ایدهها پول در آورد. مهم خواستن است. اما متاسفانه هنوز فرهنگ پیداکردن کار استخدامی در میان بسیاری از مردم وجود دارد. البته نیازبه حمایت وجود دارد. به طور مثال قوانین پیچیده اداری واقعا دست و پاگیر است. به جرات میتوانم بگویم برخی از این قوانین آنقدر زمان بر است که شما را برای کار خسته میکند. تولید کننده نباید دغدغهای به جز کار داشته باشد اما متاسفانه دغدغههای مختلفی به جز کار بر ذهنش سوار شدهاست. البته من واقعا از فرماندار محترم تفرش جناب میرزایی ، رئیس جهاد شهرستان جناب اخلاصی و کارکنان محترمشون و مسولین استان مرکزی تشکر میکنم. شاید اگر حمایتهایشان نبود. من هم سرد میشدم و ادامه نمیدادم اما حمایتهایشان سبب این اتفاق خوب شد. »
کشاورزی را جدی بگیرید
کشاورزی به گفته آقای صابری در ایران هنوز مغفول ماندهاست و باید جدی گرفته شود چون علاقهمندان میتوانند از این راه درآمدهای خوبی داشتند و کارآفرینی ایجاد کنند.« من خودم در شمال و شهر رشت پرورش درختانی که در صنعت چوب کمککننده هستند کار میکنم. همینطور درپرورش گلخانهای گیاهان زینتی نیز فعال هستیم که همه آنها صادراتی هستند. پرورش گیاهان زینتی یکی از توصیههای من برای آنهایی است که کشاورزی را دوست دارند. حتی پرورش میوههای گرمسیری وغیربومی به روش گلخانهای نیز یک ایده بسیار خوب است که علاقهمندان میتوانند از آن حسابی پول در بیاورند.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید