[ad_1]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، بهمن دانایی، در پاسخ به اینکه گفته میشود علیرغم افزایش تولید چغندر قند در کشور کارخانجات ظرفیت تولید شکر ندارند، با رد این موضوع، خاطرنشان کرد: این که برخی میگویند تجهیزات کارخانههای فرآوری چغندر قند فرسوده است، چیزی جز غرضورزی نیست؛ چرا که حتی کارخانههای با قدمت ۶۰ یا ۷۰ سال هم به صورت دورهای دستگاههای خود را بازسازی کردهاند و چیزی به نام فرسودگی نداریم، کما اینکه افزایش تولید شکر در کشور گویای همین امر است.
وی در پاسخ به اینکه بالاخره وضعیت کارخانه قند دزفول به عنوان یکی از کارخانههای مهم برای استحصال چغندر قند خوزستان به کجا رسید، گفت: از سال ۸۲ این کارخانه بسته شده بود و سه سال پیش منحل اعلام شد. قرار شد هیأتی از وزارت صنعت برای بازسازی این کارخانه اقدام کنند که متأسفانه خوب عمل نکردند و ابتدای امسال مالک اصلی این کارخانه آن را پس گرفت و کار بازسازی را شروع کرده است.
رئیس انجمن صنایع قند و شکر اظهار امیدواری کرد، این کارخانه از دهه سوم آبان ماه امسال کار تست خود را شروع کند تا رسماً از اردیبهشت ماه سال آینده وارد مدار تولید شود، چرا که چغندر قند کشت شده استان خوزستان مربوط به کشت پاییزه است.
دانایی همچنین در مورد ظرفیت کارخانه قند دزفول، گفت: این کارخانه در صورت راهاندازی میتواند در شبانهروز ۵ هزار تن چغندر قند را فرآوری کند که در صد روز ۵۰۰ هزار تن را استحصال خواهد کرد و تا ۶۰ درصد به تولید شکر در کشور کمک میکند.
وی همچنین در پاسخ به آنهایی که میگویند کشت چغندر قند مقرون به صرفه نبوده و محصولی آببر است، گفت: با تغییر فصل کشت چغندر قند به پاییز که میزان بارشها مناسب است، این محصول میتواند به تقویت خاک برای تولید گندم کمک کند و محصولی تناوبی برای گندم محسوب میشود، به طوری که کشت گندم بعد از کشت چغندر قند ۲ تا ۳ تن در هر هکتار میزان بهرهوری را افزایش میدهد.
رئیس انجمن صنایع قند و شکر همچنین از ساخت یک کارخانه جدید ۱۰ هزار تنی قند و شکر در اطراف شهرهای دزفول و اندیمشک خبر داد و اظهار امیدواری کرد، این کارخانه هر چه زودتر وارد مدار تولید شود.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید