[ad_1]
به گزارش روابط عمومی گروه تجاری ققنوس، کتاب بانکداری دیجیتال همسو با فناوری های مالی نوظهور بلاک چین و فین تک (مبانی نظری و کاربردی) به قلم شهرام تقی پور و فرزاد رمضانی راد منتشر شد.
با توجه به اهمیت موضوعات مرتبط به مفاهیم بانکداری دیجیتالی ، فین تک ها و بلاک چین که امروزه یکی از مفاهیم اساسی در صنعت بانکداری به شمار می آید مولفین برآن شدند با گردآوری یک مجموعه از مفاهیم فوق الذکر در کنار هم نسبت به ارتقاء فرهنگ بانکداری دیجیتال قدمی ناچیز بردارند ، لذا پس از برشمردن اصول بانکداری دیجیتال ، دو پایه اصلی آن یعنی فین تک و بلاک چین را به طور عمیق بررسی نموده اند .
پایه کتاب برمبنای ترجمه و تلخیص چهارکتاب به زبانهای انگلیسی و آلمانی است که در حوزه بانکداری دیجیتال و بلاک چین و فین تک در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ تالیف شده است. عناوین این چهارکتاب عبارتند از:
۲۰۱۸ Praxishandbuch Digital Banking disease – The Future of Fintech 2016
Digital bank 2015 – Business Innovation Through Blockchain 2018
در سه فصل اول کتاب به مباحث (بانکداری دیجیتال- فین تک- بلاک چین) و در آخرین فصل به مباحث فناوری های نوظهور پرداخته و همچنین از مقالات جدید و نظرات اساتید برجسته در این حوزه در آن استفاده شده است.
این کتاب نگاه عمیقتری به نقش بانکداری دیجیتال، فین تکها و بحث داغ امروز دنیای بانکداری یعنی بلاک چین دارد و این نگاه در اصول و مبانی بانکداری دیجیتال و با رویکردی کاربردی می باشد تا بتواندبه علاقهمندان این حوزه دیدی جامعتر بدهد.
فصل اول کتاب مربوط به بانکداری دیجیتال است و تلاش نویسندگان بر این بوده است تا با ارائه مدلهایی، بتوانند ضمن ارائه یک چهارچوب مشخص، خوانندگان را برای حرکت گامبهگام بهسوی بانکداری دیجیتال یاری برسانند. چهارچوبی که بانکداری دیجیتال را به صورت کلی و جامع تعریف کند و اهداف و نقشه راه را بهسوی بانکداری دیجیتال مشخص سازد. همچنین سعی شده است مدل ارائهشده، مدلی راهبردی باشد. با توجه به شرایط ملتهب کشور، که درگیر انبوهی از داراییهای منجمد، کمبود نقدینگی و فرآیندها و ساختاری غیر منعطف است این نقشه راه میتواند یکی از چندین راهحل موجود برای رفع این معضلات باشد و راهگشای کوچ از بانکداری سنتی به سمت بانکداری دیجیتال گردد.
در بخشهای دیگر کتاب سعی شده دو پایه اصلی بانکداری دیجیتال یعنی فین تک و بلاک چین را به طور عمیق بررسی نماید فصل دوم کتاب به بررسی جامع فین تکها اختصاص داده شده است مواردی برشمرده شده است که شرکتهای فین تک می باید این مجموعه توانایی ها را دارا باشند تا بتواند اجزای کسبوکار را درک و هدایت نماید، تجربه نشان میدهد زمانی یک فین تک بیشترین بهره را کسب می کند که دقیقاً داخل گود قرار بگیرد. درحالیکه دانش چندانی از قواعد بازی ندارد ولی مجال آزمونوخطا دارد و آن زمان است که میتواند در کمترین زمان، کلیدیترین نکات را برای کسب نتیجه حداکثری به دست آورد. برای ورود به این بازه ویژگیهایی لازم است که بهطور خلاصه میتوان به این موارد اشاره نمود:
• خلاقیت، از کشف علمی تا نوشتن خلاق و کارآفرین
• تعامل اجتماعی، وجود درک عاطفی و قدرت بالای هوش هیجانی
• مهارت فیزیکی و تحرک، انعطافپذیری و حرکات دقیق همراه با خلاقیت
در فصل سوم از کتاب به بحث در مورد بلاک چین پرداخته شده است و سعی شده مفاهیم و اصول این فناوری را بهصورتی ساده و روشن بیان کند. فنآوری بلاک چین با توجه به طیف وسیع کاربردهای آن، این قابلیت را دارد که بهصورت بنیادین زندگی روزمره بشر را تغییر دهد. در حال حاضر تمامی مراکز اقتصادی دنیا در تلاشاند فرصتها و تهدیدات این فنآوری را برای منافع خود به خدمت گیرند. در این کتاب سعی شده ضمن برشمردن اصول و مبانی بلاک چین راهحلهایی برای اجرایی سازی آن در مراکز مالی بیان می نماید.
فصل چهارم(آخر) در خصوص فناوری های نوظهور در یک نگاه تدوین شده است.
مجموعه حاضر، تحت عنوان بانکداری دیجیتال، با تکیه بر اصول مبانی و کارکرد فین تک و بلاک چین ارائه میگردد و شامل اصول و مبانی و مدلهای کارکردی آنها است. که حاوی نگرش و راهبردهای عملی در راستای اصول و مبانی مدلهای کاربردی سه حوزه فوقالذکر که توسط اساتید و پژوهشگران متخصص صورت پذیرفته است و با ذکر منابع در انتهای کتاب آورده شده
برخی مزایای کلیدی این کتاب می توان به موراد ذیل اشاره کرد :
- تجمیع چند موضوع مهم بانکی در حوزه فناوری اطلاعات و مالی در کنار هم با استفاده از ترجمه و تلخیص چند کتاب جدید و بروز (بانکداری دیجیتال- فیت تک- بلاک چین) بیان مدل های کسب وکار در حوزه فین تک.
مقصود از نگارش این کتاب باب فتحی برای موضوعات روز فنآوری مالی و بانکی بوده و سعی بر آن شده است خوانندگان با مباحث این سه حوزه بیشتر آشنا شوند. این کتاب میتواند بهعنوان یک راهنمای عملی برای مدیران، و علاقهمند به حوزه بانکی و اقتصادی، کارآفرینان حوزه مالی، دانشپژوهان و سایر علاقهمندان به این موضوع باشد.
انتهای پیام/
[ad_2]
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید