[ad_1]
در حالی که برخی از خریداران خودروهای داخلی به برخی شرایط تحویل خودرو از جمله افزایش قیمتهای اخیر مقابل وزارت صنعت اعتراض داشتند، وزیر صمت اعلام کرد: خودروهایی که پیش از این با قیمت قطعی پیشفروش شدهاند، مشمول افزایش قیمتهای جدید نمیشوند.
به گزارش روابط عمومی گروه تجاری ققنوس، هفته گذشته پس از صدور مجوز از سوی ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، قیمت جدید خودروهای پرتیراژ داخلی اعلام شده بود. اما امروز برخی از خریداران خودروهای داخلی در اعتراض به برخی شرایط تحویل خودرو از جمله افزایش قیمتهای اخیر در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت اعتراض کردند که رضا رحمانی – وزیر صمت – در واکنش به این موضوع اعلام کرد: خودروهایی که پیش از این با قیمت قطعی پیشفروش شدهاند، مشمول افزایش قیمتهای جدید نمیشوند.
طبق اعلام این وزارتخانه، رحمانی در این زمینه اعلام کرد که در کنار مردم و مطالبهگر حقوق مردم از خودروسازان است و در جلسات روزهای اخیر به جد از مدیران دو خودروساز بزرگ خواسته که براساس قراردادها روند تحویل خودروها تسریع شود و قراردادهای قطعی مشمول افزایش قیمت نشود.
موافقت دولت با پیشنهاد بانک مرکزی برای ترخیص خودروها از گمرک
همچنین در خبری دیگر از حوزهی خودرو، اعلام شد دولت با اصلاحات پیشنهادی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مصوبه ترخیص خودروهای موجود در گمرک موافقت کرد.
این در حالی است که هیات وزیران در بندی از مصوبهای که ۱۶ دی ماه برای ترخیص ۱۳ هزار دستگاه خودروی دپوشده در گمرکات تصویب کرده بود، عملا اجازه ثبت سفارش بدون انتقال ارز این خودروهای وارداتی را داده بود که این بند از مصوبه هیات وزیران مخالفت رئیس کل بانک مرکزی را در پی داشت؛ همتی با ترخیص خودروهای وارداتی که تنها دارای قبض انبار باشند، مخالفت کرد و گفت که دولت اجازه ورود بدون انتقال ارز خودروهای وارد شده به گمرکات از ۱۵ مردادماه به بعد را نخواهد داد.
یکی دیگر از اخبار امروز اداره اقتصادی هم به گفتوگوی محمدرضا سروش – مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا – اختصاص داشت و وی در مورد پراید با بیان اینکه قیمت تمامشده این خودرو از قیمت فروش آن بالاتر است، قیمت کارخانهای هر دستگاه از این خودرو را ۲۰۰۰ دلار اعلام کرد.
به گفته او، در اصل پراید یک محصول ۶۰۰۰ دلاری است که اگر با سایر محصولات هم قیمت مقایسه شود، از حداقل کیفیت قابل قبول برخوردار است.
تلاشهای نافرجام آمریکا
برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی که هفته جاری داشت، مدعی شد آمریکا موفق شده است صادرات نفت ایران را بدون افزایش قیمت نفت، کاهش دهد.
وی در مصاحبه با بلومبرگ ادعاهای قبلی دولتمردان آمریکایی را تکرار کرد و گفت: ما در مسیر به صفر رساندن صادرات نفت ایران هستیم.
با این حال زمانی که از وی پرسیده شد این امر چه زمانی اتفاق خواهد افتاد؟ اعتنایی نکرد و گفت: کمپین به صفر رساندن صادرات نفت ایران با توجه به امنیت ملی و منافع اقتصادی آمریکا پیشبرده میشود.
اما در حالی که آمریکا تلاش دارد از طریق تحریمها، دسترسی ایران را به منابع ارزی محدود کرده تا بتواند فشارهای اقتصادی بیشتری را متوجه کشورمان ساخته و مردم را نیز نسبت به این موضوع حساس کند، یکی از مواردی که نقش مهمی در کنترل بازار ارز و اتخاذ سیاستهای ارزی درست دارد، اندوخته و ذخیره ارزی کشور است و آن طور که بانک مرکزی اعلام میکند، ایران در حال حاضر وضعیت خوبی در زمینه ذخایر ارزی دارد و از این بابت نگرانی خاصی وجود ندارد.
آمریکا اما در ادامه تلاشهای خود به دنبال قطع دسترسی ایران به ارز از طریق به صفر رساندن صادرات نفت ایران بود؛ ادعایی که از همان ابتدا چندان عملی و معقول به نظر نمیرسید و زمان نیز ثابت کرد که این کار از عهده آمریکا خارج است. حال با گذشت چند ماه از وعده به صفر رساندن فروش نفت ایران از سوی آمریکا، ایران بار دیگر فروش نفت خود را از سر گرفته و کانالهای مالی جدیدی را نیز با بسیاری از کشورها ایجاد کرده تا بتواند نقل و انتقالات مالی خود را با آنها انجام دهد.
۶۰ درصد از متقاضیان انصرافی وام مسکن امسال انصراف دادند
افزایش قیمت مسکن در سال جاری، عدم افزایش سقف تسهیلات مسکن و به تبع آن کاهش قدرت تسهیلات برای خرید مسکن سبب شده ۶۰ هزار نفر از متقاضیان این تسهیلات ناامید شوند و طی این ۱۰ ماه از تقاضای خود برای دریافت تسهیلات انصراف دادند.
با این حال مدیرعامل بانک مسکن گفته که با وجود این افزایش قیمت، به دلیل تمام شدن منابع صندوق سپرده مسکن یکم، امکان افزایش سقف تسهیلات وجود ندارد و تسهیلات فعلی نیز از محل وصول اقساط مسکن مهر پرداخت خواهد شد. البته این هم گفته شده که بانک مسکن پیشنهاد افزایش منابع صندوق سپرده مسکن یکم را از محل صندوق توسعه ملی داده که هنوز این امر به نتیجه نرسیده است.
چرا تاج در سمت خود باقی مانده؟
از نیمه آبانماه امسال با اجرایی شدن قانون منع بکارگیری بازنشستگان، سازمانها و دستگاههای مشمول قانون موظف بودند به فعالیت افراد بازنشستهای که دعوت به کار شده بودند، پایان دهند. اما در این بین برخی افراد در نهایت با رایزنی و دریافت موافقتنامههایی توانستند در سمت خود باقی بمانند.
گرچه بعد از اما و اگرهای بسیار برای اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستهها در فدراسیون فوتبال «مهدی تاج» ماندگار شد، ولی جمشید انصاری – رئیس سازمان اداری و استخدامی – میگوید در این باره از آنها سوالی نشده و بهتر است اگر دلایل قانونی برای عدم مشمولیت وی وجود داشته را توضیح دهند و اگر هم بازنشسته بوده و مشمول قانون میشود، قانون را اجرا کنند.
اخباری از تغییر سن استخدامی
در قانون حداکثر سن برای استخدام تعیین نشده و سن ۲۸ یا ۳۰ سالی که مطرح میشود سن مشخص شده در قانون نیست، بلکه دستگاهها با توجه به مجوز قانونی که دارند آن را تعیین میکنند. اما اخیرا برخی خبرها از این حکایت دارد که طرحی در مجلس برای افزایش سن استخدام در جریان بررسی قرار دارد. این در حالی است که اعلام سازمان اداری و استخدامی نشانی از چنین طرحی ندارد و در عین حال که شرایط سنی در قانون تعیین شده و سقفی برای آن مشخص نشده است، از اینرو دستگاهها براساس نیاز و شرایط قانونی نسبت به استخدام اقدام میکنند.
کمبود آرد در کارخانههای نان صنعتی
و اما در خبری دیگر، رییس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای صنعتی از کمبود آرد در کارخانههای نان صنعتی خبر داده است.
لزومیان با بیان اینکه از ابتدای آذر ماه خرید و فروش آرد فقط از طریق سامانه فروش آرد انجام میشود، اظهار کرده که این سامانه از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران راهاندازی شده و مقرر شده ماهانه هشت تن آرد به هر واحد تولیدی اختصاص داده شده است.
او همچنین با بیان اینکه کمبود آرد باعث شده میزان تولید کارخانههای تولید نان صنعتی ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته باشد، مدعی شده که سامانه آرد صاحب ندارد، چراکه این سامانه توسط بانک سپه راهاندازی شده و همزمان شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و شرکت غله و خدمات بازرگانی مناطق در اداره آن دخالت میکنند و هر کدام نیز وعده میدهند که مشکلات حل خواهد شد.
انتهای پیام
خبرنگار: فائزه طاهری
دبیر خبر: مریم طاووسی
[ad_2]
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید