[ad_1]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصرایران، امیرمحمد پرهامفر امروز (چهارشنبه) در مراسم آغازین کارگاه تخصصی پیشگیری و مقابله با قاچاق کالای دخانی در مشهد، افزود: این در حالی است که در سال ۱۳۹۲ تنها ۲۴۰ میلیون نخ سیگار قاچاق در کشور کشف شد.
وی گفت: همیشه آمار مربوط به کشفیات یک کالا، کل حجم قاچاق آن کالا را شامل نمیشود، یعنی افزایش کشفیات توفیق در مبارزه است اما حاکی از این است که کوه یخ قاچاق فرآوردههای دخانی بیشتر سر برآورده لذا چندان مایه افتخار و مباهات نیست.
مدیرکل حوزه معاونت اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: ظرف دو سال اخیر به دلیل افزایش حجم تولیدات داخل با کاهش قاچاق سیگار مواجه بودیم به نحوی که در سال ۹۳ برآورد قاچاق سیگار به کشور ۱۲.۵ میلیارد نخ بود که در سال ۱۳۹۵ به شش میلیارد نخ رسید.
وی میزان ۵۵ میلیارد نخ مصرف سالیانه سیگار در کشور را تایید و بیان کرد: از این میزان مصرف ۱۰۰ هزار میلیارد ریال هزینه به کشور بار می شود و بین دو تا سه برابر آن یعنی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال هم هزینه های درمان ناشی از مصرف دخانیات می گردد.
پرهامفر گفت: یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر مصرف کننده محصولات دخانی در جهان هستند و طبق برآورد صورت گرفته بر اثر مصرف دخانیات در جهان حدود شش میلیون مرگ سالیانه رخ می دهد که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ با روند افزایش مرگ و میر ناشی از دخانیات این رقم تا مرز هشت میلیون برسد که ۸۰ درصد این مرگها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
وی افزود: برآورد مرگ ناشی از مصرف کالاهای دخانی در کشور سالانه حدود ۵۰ هزار نفر است اما در خصوص دود دست دوم یا عوارض ناشی از مصرف دخانیات بر سایر افراد برآورد مرگ سالیانه ۶۰۰ هزار نفر است.
مدیرکل حوزه معاونت اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارزگفت: در صورت نبود برنامه ریزی و پیشگیری لازم در مهار مصرف دخانیات، ایران به همراه مصر و پاکستان تا ۴۰ سال آینده بیشترین میزان مصرف را نسبت به جمعیت در جهان خواهند داشت که برآورد هشداردهنده ای است.
وی افزود: فرآوردههای دخانی از کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
کالاهای هدف، کالاهای قاچاقی هستند که در جامعه هم از حیث ضربه اقتصادی ای که به کشور می زنند هم از حیث لطمه به تولید ملی و لطمه به دریافت حقوق و درآمدهای دولت اهمیت دارند.
او ادامه داد: برنامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای کالاهای هدف این است که در قالب برنامه های جامع مجموعه تدابیری که نیاز است در برخورد با قاچاق این نوع کالاها توسط دستگاههای ذیربط انجام شود و در همین چارچوب برنامه جامع پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای دخانی مهر ۹۴ به تصویب رسید.
کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق فرآوردههای دخانی با حضور مسؤولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به مدت دو روز در مشهد ادامه دارد.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید