[ad_1]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، قاسم خورشیدی امروز چهارشنبه در اولین همایش منطقهای پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور در استان کردستان، اظهار کرد: استانهای مرزی و به ویژه کردستان پیشانی مبارزه با قاچاق کالا هستند و اگر دستاوردی در کشور در عرصه مقابله با قاچاق وجود داشته باشد، بخش قابل ملاحضهای از آن نتیجه تلاش استانهای مرزی است.
وی افزود: مرزبانی اقتصادی کمتر از مرزبانی زمینی و نظامی نیست و پیامدهای تخریب و اقتصادی کمتر از تخریب با بمب و ترور نیست. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با اشاره به پیامدها و عوارض مصرف کالاهای قاچاق، عنوان کرد: در نتیجه قاچاق کالا صدها و هزاران جوان بیکار میشوند و کانون خانوادهها از هم میپاشد و جوانان دچار آسیب میشوند.
وی به کاهش ۵۰ درصدی حجم قاچاق در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۲ اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۲ که قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز لازم الاجرا شد، با ۲۵ میلیارد دلار حجم قاچاق سالانه در کشور مواجه بودیم که با مجموعه اقدامات انجام شده و برنامه ریزی و هدفگذاری برای کاهش ۷۵ درصدی قاچاق، در سال ۱۳۹۵ به کاهش ۵۰ درصدی رسیدیم.
خورشیدی بیان کرد: حجم کشفیات قاچاق از ۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲، به عددی بالغ بر ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
وی همچنین اعلام کرد: نسبت کشفیات در کمتر از یک درصد در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۳۰ درصد در سال گذشته رسیده است و وزارت اطلاعات با ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان کشفیات در راس بوده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور ادامه داد: نسبت وصول جرائم از سه درصد در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۲۸ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.
وی به درآمدهای گمرک کشور در نتیجه مقابله با قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: درآمدهای گمرکی جمهوری اسلامی ایران از ۸۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ به ۱۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است، این درحالی است که واردات کشور نزدیک ۱۵ درصد کاهش داشته که ناشی از مبارزه با قاچاق کالا در این سالها بوده است.
خورشیدی، قاچاق را مسئلهای چند بُعدی دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که مردم با تولید و نحوه رقابت در بازار آشنا نباشند و ساختار اداری ضعیف و اقتصاد غیرشفاف باشد، قاچاق ادامه خواهد داشت که با توجه به کاهش ۵۰ درصدی قاچاق کالا، هنوز در نیمه راهیم.
وی با تاکید بر توانمندسازی مرزنشینان، یادآور شد: وزارت کار و فنی و حرفهای تفاهم نامههایی در این راستا منعقد کردهاند و علاوه بر این باید از واردات محوری به سمت صادرات محوری پیش برویم.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید