نگرانی از افزایش قاچاق و گشایش مسیر جدید تجارت ازسوریه با قطع روابط تجاری ایران و اقلیم کردستان/ ۳۰درصد صادرات به عراق مربوط به اقلیم کردستان است

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این مقاله میخوانید

[ad_1]

اقتصاد آنلاین – حمیده قاسمی؛ سید حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین درباره درخواست دولت مرکزی عراق مبنی بر قطع روابط تجاری ایران و ترکیه با اقلیم عراق گفت: روزانه بیش از ۲۰۰۰کامیون صادرات از طریق مرزهای مشترک ایران و عراق صورت می‌گیرد که ۶۰۰کامیون از آن مربوط به صادرات به اقلیم کردستان است.

وی افزود: به علت این که همواره قوانین گمرکی و اداری اقلیم کردستان منظم‌تر و سیستماتیک‌تر بوده است، تجار ترجیح می‌دادند صادرات خود را از گذرگاه های کردستان انجام دهند، اما از سال گذشته دولت مرکزی عراق اقدام به ایجاد گمرک بین این اقلیم و خود کرد و همین امر سبب از بین رفتن انگیزه تجار برای استفاده از این منطقه به عنوان گذرگاه به سایر نقاط عراق شد. به همین دلیل صادرات به این اقلیم تا روزی ۶۰۰کامیون کاهش پیدا کرد.

حسینی ادامه داد: از طرفی در گذرگاه‌های این اقلیم بازرسی بین‌المللی نیست و نیاز به ویزا وجود نداشته است و تعرفه‌های گمرگی معقول‌تر وکمتر ار گمرگات عراق بوده است و این‌ها امتیازات بزرگی برای تجار بوده که تجارت را از گمرکات این اقلیم مانند پرویزخان، تمرچین و باشماق انجام دهند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با برآورد میزان صادرات ایران به اقلیم کردستان خاطر نشان کرد: صادرات کشور ما به این اقلیم بین ۲۵تا ۳۰درصد کل صادرات به عراق را تشکیل می دهد و به دلیل بسته بودن این اقلیم، این منطقه مانند یک کشور فدرالی حدود چهار، پنج میلیونی است که همه اقلام خود را اعم از اقلام غذایی، لوازم ساختمانی مانند سیمان و کاشی، مواد پتروشیمی، لبنیات، میوه وتره بار، فراورده نفتی، ظروف یک بار مصرف و غیره را از کشورهای ایران و ترکیه وارد می‌کند. از این رو بازار آن برای ما به اندازه کل صادرات به ترکیه یا کل صادرات به کشورهای آسیای میانه ارزش دارد و همواره بازار خوبی برای ما بوده است.

حسینی افزود: از طرفی با وجود همه همکاری‌های سیاسی و تجاری که از طرف ایران به دولت مرکزی عراق صورت می‌گیرد، کردها در روابط تجاری خود همواره بهتر از دولت مرکزی عمل کرده‌اند. به عنوان مثال در ۴مرز ایران با دولت مرکزی عراق که شامل گمرک شلمچه، چزابه، سومار و مهران است همواره شاهد قوانین سخت گیرانه، بی‌ثباتی قوانین، افزایش هر روزه تعرفه‌ها و مسائلی از این دست بوده‌ایم. همچنین دولت مرکزی عراق کنترل استاندارد این ۴گمرک خود را به یک شرکت بین‌المللی سپرده است و آن‌ها قوانینی دارند که برای اخذ مجوزهای صدور بعضی از کالاها گاهی بین یک ماه تا یک ماه و نیم طول می‌کشد، در صورتی که با گمرکات اقلیم کردستان چنین مشکلاتی را نداریم.

وی در خصوص ویزاهای تجار نیز گفت: دولت مرکزی عراق به تجار ما ویزای تجاری مدت‌دار مکرر می‌دهد ولی فقط ۷روز تاجر می‌تواند اقامت کند  و تاجر ناچار است هر ۷روز یک بار عراق را ترک کند، ولی درباره اقلیم کردستان این گونه نیست. از این رو برخی شرکت‌ها ترجیح می دهند که مدیریت عملیاتی خود را در اقلیم کردستان قرار دهند و  به همین دلیل هم اکنون بسیاری از تجار ما در این اقلیم مستقر هستند و به فعالیت مشغولند.

این مقام مسئول در اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تصریح کرد: یکی از امتیازات روابط تجاری ما با عراق این بوده که به دلیل از بین رفتن زیرساخت‌های این کشور در جنگ، همواره صادر کننده به آن بوده‌ایم و تنها در اقلامی مانند فلزات دست دوم و آهن قراضه وارداتی داشته‌ایم که آن هم رقم قابل ملاحظه ای نبوده است.

حسینی تاکید کرد: عده‌ای تشویق و ترغیب می‌کنند که با بستن مرزها و اعمال فشار، سیاست عراق واحد را دنبال کنند. اما نباید فراموش کنیم که کردهای عراق با کردهای ایران، ترکیه و سوریه نسبت قومی، فرهنگی و حتی خونی دارند و چنان‌چه ترکیه و ایران بخواهند روابط تجاری خود را قطع کنند، کردهای دیگر کشورهای منطقه اقدام به ارسال کمک و قاچاق به این اقلیم می‌کنند و نمی‌گذراند اقوامشان از این تصمیم آسیب ببینند.

وی با تقبیح اقدام بارزانی نسبت به انجام همه پرسی و تلاش برای استقلال از دولت مرکزی عراق گفت: چنان‌چه به درخواست دولت مرکزی عراق مبنی بر قطع روابط تجاری ایران و ترکیه با اقلیم عراق پاسخ مثبت داده شود این امر تبعات سیاسی و اقتصادی بسیاری به همراه خواهد داشت.

حسینی تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از سوریه نیز در دست کردهاست و با اقلیم کردستان نیز روابط دوستانه‌ای دارند و در صورت قطع روابط تجاری ایران و ترکیه اقدام به بازکردن مسیر جدیدی می‌کنند؛ بنابراین این تحریم ممکن است هیچ اثری بر این منطقه نداشته باشد و تنها سبب از بین رفتن برگ برنده و موقعیت تجاری ما با این منطقه شود.

[ad_2]

Source link

از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *