[ad_1]
به گزارش تراز ،مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در نشست خبری که در نمایشگاه امروز بانک بیمه و بورس جزیره کیش برگزار شد، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۶۵۰ شرکت در بورس و فرابورس تهران پذیرفته شده و فعال هستند و بر این اساس یکی از اهداف و اولویتهای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز ورود شرکتهای تابعه به بورس است.
نیکدل افزود: هیات امنا و هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان و همچنین مدیران شرکتهای تابعه در راستای درخواست عموم فرهنگیان عضو این صندوق با بورسی شدن شرکتهای تابعه آن مبنی بر افزایش شفافیت، محاسبه ارزش افزوده و افزایش سیستمهای نظارتی، موافق بوده و در این مسیر تلاش میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که چه تعداد از شرکتهای تابعه موسسه وارد بورس یا فرابورس میشوند؟ گفت: در طول دو دهه گذشته برخی از شرکتهای تابعه موسسه از جمله شرکت ماشین سازی اراک، بانک سرمایه و شرکت ایران ارقام در بورس پذیرفته شده و فعال هستند؛ بنابراین در گام بعدی، موضوع ورود چهار شرکت هلدینگ جدید مطرح شده است که با ورود این شرکتها به بورس و فرابورس، عملا بخش عمده شرکتهای تابعه موسسه، بورسی خواهند شد.
این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس، هلدینگ پتروفرهنگ به عنوان هلدینگ انرژی و پتروشیمی موسسه و همچنین یکی از شرکتهای تابعه آن یعنی پتروشیمی مروارید، بورسی خواهند شد که این به معنی بورسی شدن کلیه شرکتهای فعال در این گروه است.
این مقام مسئول افزود: مقدمات ورود بیمه معلم نیز آماده شده است، تا این شرکت نیز به جمع شرکتهای بیمهای فعال در فرابورس بپیوندد، تا بتواند به جایگاه واقعی خود در صنعت بیمه کشور دست یابد. همچنین شرکت بازرسی مهندسی و صنعتی ایران به شرکت زیر مجموعه آن یعنی بازرسی مهندسی ایران با ورود به بورس میتواند برای فعالیت در عرصه بین المللی خیز بزرگی بردارد.
نیکدل افزود: همچنین تصمیم داریم از سایر نهادهای مالی بازار بورس و سرمایه همچون صندوق زمین و ساختمان استفاده کنیم؛ بنابراین در این زمینه مقدمات تشکیل صندوق زمین و ساختمان برای یکی از پروژههای ساختمانی شرکت ساختمانی معلم در حال انجام است.
وی در پاسخ به اینکه آیا صندوق ذخیره فرهنگیان به یک هلدینگ بورسی تبدیل میشود؟ گفت: منظور از حضور صندوق ذخیره فرهنگیان در بازار بورس، ورود شرکتهای تابعه و داراییهای آن به بازار سهام بوده و ورود خود موسسه به بورس با توجه به ماهیت شخصیت حقوقی آن موضوعیت ندارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید منظور شما از مزایای بورسی شدن شرکتها برای اعضای موسسه چیست؟ گفت: یکی از خواستههای فرهنگیان عضو، دریافت سهم الشرکه واقعی خود در زمان بازنشستگی است. در این راستا، محاسبه ارزش افزوده داراییهای موسسه و ارزش روز این دارایی ها، یکی از مطالبات بحق و همیشگی فرهنگیان عضو موسسه بوده است که به رغم تلاشهایی که برای محاسبه آن انجام شده، موفقیتی در این زمینه حاصل نشده است. از این رو به نظر میرسد تنها راه دائمی تحقق این موضوع، ورود شرکتها به بورس است.
نیکدل افزود: یکی دیگر از دلایل ورود شرکتها به بورس، نیاز به نقدینگی مناسب برای پرداخت ماهانه سهم الشرکه بازنشستگان در مبالغ کلان است. حضور شرکتهای تابعه صندوق در بازار سهام، موجب افزایش نقدپذیری داراییهای صندوق شده و این توانمندی میتواند موسسه را در ایفای تعهدات خود بیشتر یاری نماید. علاوه براین، فروش داراییها در بازار سهام موجب شفافیت بیشتر و جلوگیری از تضییع حقوق فرهنگیان عزیز خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه ورود به بورس چه اندازه در شفاف سازی صورتهای مالی شرکت های تابعه موثر است؟ گفت: یکی دیگر از نتایج مثبت ورود شرکتهای تابعه به بورس، افزایش نظارت بر این مجموعه است. یکی از بهترین راههای جلوگیری از تکرار مباحث حول و حوش صندوق، قرار گرفتن موسسه و شرکتهای تابعه در اتاق شیشهای بورس است که صاحبان موسسه میتوانند در هر زمان به نظارت بر سرمایه و دارایی خود بپردازند. البته این بدان معنی نیست که فضای بازار بورس ایران مشکل ندارد، اما در مقام مقایسه باید بپذیریم که شفافیت صندوق در شرایطی که شرکتهای تابعه و داراییهای آن در بازار سرمایه باشند، در مقایسه با شرایط کنونی، بیشتر خواهد شد.
وی درباره روند بورسی شدن شرکتهای تابعه گفت: به رغم همه مشکلات و چالشهایی که بر سر راه شرکتها برای ورود به بورس وجود دارد، ما معتقدیم که بورسی شدن موسسه و شرکتهای تابعه برای اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان نه تنها در حال حاضر بلکه در آینده نیز تنها راه برون رفت از مشکلات و تضمین منافع اعضا خواهد بود، بنابراین همه تلاش خود را برای تسریع حرکت در این مسیر به کار خواهیم گرفت و مطمئنا با همکاری مسئولین بورس، موفق خواهیم شد.
وی در پاسخ به اینکه تسهیلات معوق بانک سرمایه چه ارتباطی با صندوق خیره فرهنگیان دارد؟ نیز توضیح داد: نحوه ارتباط موسسه و بانک سرمایه برای افکار عمومی و به ویژه فرهنگیان عضو صندوق ذخیره فرهنگیان به صورت شفاف اطلاع رسانی شده است. بر این اساس، کل سهام شرکتهای تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان در بانک سرمایه به ارزش دفتری ۲۱۸ میلیارد تومان و معادل حدود ۴۷ درصد از سهام بانک است که این رقم کمتر از ۵ درصد دارایی ۴۴۱۶ میلیارد تومانی مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان در اسفند ۱۳۹۵ است.
نیکدل در پاسخ به این سوال فارس که سهم هر کدام از اعضا از تسهیلات معوق بانک سرمایه چه میزان است؟ گفت: مطالبات بانک سرمایه جزو دارایی سهامداران موسسه نبوده و متعلق به سپرده گذاران بانک است که در این رابطه با توجه به تعهد بانک مرکزی، نگرانی خاصی وجود ندارد؛ بنابراین در صورت بازگشت تمامی مطالبات این بانک، لزوما این ارقام به حساب فرهنگیان عضو موسسه واریز نخواهد شد؛ بنابراین افرادی که ادعا میکنند، بازگرداندن مطالبات بانک سرمایه به معنی بازگرداندن این مبالغ به جیب فرهنگیان است کاملا اشتباه میکنند.
وی درباره مقدار ارزش دفتری داراییهای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: در مجموع ارزش دفتری داراییهای موسسه شامل واریزی اعضا، واریزی دولت و سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی ۴۴۱۶ میلیارد تومان است. بر این اساس از ابتدای تاسیس موسسه تا پایان اسفند ۱۳۹۵ اعضای موسسه بیش از ۱۵۷۲ میلیارد تومان حق عضویت به حساب موسسه واریز کرده اند و میزان واریزی دولت فقط ۶۳۵ میلیارد تومان است.
نیکدل در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان چه سودی برای اعضا دارد؟ گفت: در همین حال فعالیتهای اقتصادی موسسه به سودآوری ۴۰۷۴ میلیارد تومانی انجامیده که نزدیک به دوبرابر جمع واریزی اعضا و دولت است. همچنین در طول ۲۱ سال گذشته، بیش از ۱۸۶۵ میلیارد تومان در قالب سهم الشرکه به حساب بازنشستگان واریز شده است. از این رو میانگین دریافتی فرهنگیان بازنشسته اخیرا به مرز ۱۰ میلیون تومان و بیشترین دریافتی نیز به بیش از ۲۵ میلیون تومان رسیده است. همانطور که بارها تاکید شده است، داراییهای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در شرکتهایی سرمایه گذاری شده که به زمین چسبیده و اصولا قابل جابجایی و از بین رفتن نیست.
وی افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای تابعه در کنار سودآوری ناشی از فعالیتهای اقتصادی، تاکنون بالغ بر ۳۴۰۳ میلیارد تومان خدمات رفاهی به فرهنگیان عضو در زمینه تسهیلات مالی، تسهیلات بیمه ای، تسهیلات خرید خودرو و کالای لیزینگی، تسهیلات سفر و تسهیلات مسکن ارائه کرده اند.
نیکدل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نتیجه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به کجا رسیده است؟ نیز گفت: طی یکسال اخیر صندوق ذخیره فرهنگیان دوره پرتنش و پرچالشی را سپری کرد و به رغم اظهارات نسنجیدهای که بر فعالیتهای اقتصادی این موسسه و منافع فرهنگیان عضو آن تاثیرات منفی برجای گذاشت، با این حال با مدیریت صحیح این جریانات و همچنین اعتماد سازی در میان فرهنگیان و شرکای اقتصادی موسسه، از آثار مخرب این اتهامات تاحدی کاسته شد، اما سودآوری موسسه در نهایت تحت تاثیر قرار گرفت. در طول یکسال گذشته با خلط نابه جای مطالبات بانک سرمایه با سرمایه معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان، تلاش کردند افکار عمومی و به ویژه فرهنگیان عضو موسسه را از موضوعات اصلی منحرف سازند.
[ad_2]
Source link
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید