[ad_1]
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات کشور گفت: فاصله بین عرضه و تقاضا را در صنعت تنها باید از طریق بازارهای بین المللی پوشش دهیم و برای حمایت از کالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست.
به گزارش روابط عمومی گروه تجاری ققنوس، افروز بهرامی شب گذشته در مراسم تجلیل از صادرکنندگان خراسان رضوی در اتاق بازرگانی این استان با اشاره به شعار «صادرات؛ تجلی حمایت از کالاهای ایرانی»، اظهار کرد: زمانی که شعار حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری مطرح شد، ما مطالعهای انجام دادیم که وقتی میگوییم حمایت از کالای ایرانی، صحبت از چه حجم کالای ایرانی است و زمانی که بخواهیم بررسی کنیم که در سبد مصرف خانوادههای ایرانی چقدر کالای ایرانی مصرف میشود، چه عددی بوده و چه حجم آن ایرانی و چه حجم آن خارجی است؟
وی افزود: این مطالعه را انجام دادیم و با کل مخارج خانوادهها مقایسه کردیم و به این عدد رسیدیم که ۲۰ درصد مصرف خانوادههای ایرانی در سال در سطح کلان خارجی است و ما ۸۰ درصد کالای ایرانی مصرف میکنیم. پس چرا وضع صنعت ما اینگونه است و از رکود رنج میبرد؟ این فاصله بین عرضه و تقاضا در صنعت ما است که تنها باید از طریق بازارهای بین المللی آن را پوشش دهیم و برای حمایت از کالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست.
بهرامی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات ایران ریسکهای سیاسی و تجاری را پوشش میدهد، اظهار کرد: صادرکنندگان با این ریسکها مواجه هستند و تحقق هر یک از آنها میتواند وصول مطالبات آنها را با مشکل مواجه کند. ما در شرایط تحریم بستههای ویژهای از جمله بیمهنامههای خاص صادراتی، بیمهنامههای کل گردش و صادرات و خرید دین اسناد صادراتی طراحی کردیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: در شرایط موجود با توجه به اینکه صادرکنندههای ما به طور سنتی علاقهمند به فروش نقدی هستند، اگرچه کمریسکترین روش برای وصول مطالبات است اما به نوعی واگذاری بازار رقابت به رقبایی بوده که اعتباری میفروشند. میتوانیم این امکان را در اختیار صادرکنندگان بگذاریم که اگر بخواهند – به ویژه در شرایط حاضر اعتباری و مدتدار – در بازار ورود پیدا کنند و بفروشند. ما ریسک این کار را که شش ماه بعد اگر خریدار پول شما را نداد، بیمه میکنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکتهای پتروشیمی برای اینکه بازار را از دست ندهند، قیمتها را پایین آوردند که میزان فروش خالص و سود سهامداران را کم کرده و آنها متضرر میشوند.
بهرامی بیان کرد: در بحث نقدینگی نیز خرید دین اسناد صادراتی با نرخهای ارزان را انجام میدهیم. بحث ما بیشتر حمایت از صادرکنندگان است تا سودآوری. در خصوص صدور ضمانتنامههای فنی-مهندسی نیز بیمهنامه صادر میکنیم تا برای صادرکنندگان در ارتباط با وصول مطالباتشان از کارفرما رفع نگرانی شود. برای سرمایه در گردش نیز تسهیلاتی که از طریق ما تخصیص پیدا میکند، بهره آن در بخش ریالی ۲درصد و در بخش ارزی یک درصد پایینتر از تسهیلات بانکی است.
وی اضافه کرد: حداقل ۲۳ یا ۲۴ صادرکننده نمونه امروز، یک بار به صندوق ضمانت صادرات کشور مراجعه کنند. ما به آنان قول میدهیم بسته ویژهای برایشان طراحی کنیم که ناراضی از صندوق بیرون نروند.
انتهای پیام
[ad_2]
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید