ترخیص لوازم یدکی از گمرک

گروه تجاری ققنوس با سابقه‌ای طولانی در حوزه ترخیص تخصصی قطعات و لوازم یدکی خودرو از گمرکات بوشهر، خرمشهر و گمرک فرودگاه امام خمینی، آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز می‌باشد

نمایش ویدیو درباره ترخیص-لوازم-یدکی-از-گمرک
فهرست مطالب این سرویس

دریافت اقامت در ۱۵ روز

اگر به دنبال رشد کسب و کار خود هستید و میخواهید یک زندگی سطح بالا در یک کشور با امکانات بینظیر داشته باشید گروه تجاری ققنوس به شما در دریافت اقامت و ثبت شرکت در کشور امارات متحده عربی فقط در طی کمتر از ۱۵ روز کاری کمک خواهد کرد.

world

اقامت برای  فرزند و همسر

اگر به دنبال ایجاد زندگی بهتر و با کیفیت تری برای فرزندان و همسر خود هستید و همیشه به دنبال ساخت آینده بهتری برای خوانواده خود هستید دریافت اقامت کشور امارات متحده عربی اولین و مهمترین قدم برای شما میباشد ما در کل فرایند دریافت اقامت برای خوانواده شما در کنار شما هستیم.

air-cost

افتتاح حساب بانکی

افتتاح حساب در کشور امارات متحده عربی برای ایرانیان یکی از چالش های مهمی میباشد که ایرانیان با ان روبه روز هستند، پس از دریافت اقامت و ثبت شرکت ما برای شما در بانک های مطرح امارات نظیر NBD و… حساب بانکی معتبر افتتاح خواهیم کرد.

support

اجاره دفتر در دبی

نگران اجاره برای محل کسب و کار خود در شهر دبی نباشید،ما در کلیه فرایندهای اجاره دفتر و تجهیز آن در کنار شما هستیم، شما میتوانید با توجه به بودجه خود دفاتر مورد نظر خود را اجاره نمایید و کسب و کار خود را در کمترین زمان ممکن در کشور امارات متحده عربی راه اندازی نمایید.

مراحل-ترخیص-قطعات-و-لوازم-یدکی-خودرو-از-گمرک

مقدمه

یکی از پرمصرف‌ترین اقلام در کشور لوازم یدکی به ویژه لوازم و قطعات یدکی خودرو می‌باشند که حجم وسیعی از سهم واردات کالا به کشور را به خود اختصاص داده‌اند. سالانه میزان قابل توجهی از قطعات و لوازم یدکی خودرو به کشور وارد می‌شوند و می‌تواند تجارت پرسودی را برای تجار و واردکنندگان رقم بزند. واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو همانند سایر اقلام با چالش‌ها و پیچیدگی‌هایی مواجه است که سبب افزایش نیاز به متخصصان فعال در این زمینه می‌شوند. تغییرات مداوم و زود هنگام آئین نامه‌ها، بخشنامه‌ها، قوانین و مقررات گمرکی مربوط به این حوزه از جمله اصلی‌ترین دلایل دشوار شدن مراحل ترخیص لوازم یدکی از گمرکات تخصصی مانند بوشهر، خرمشهر و گمرک فرودگاه امام هستند.

از آنجا که ترخیص لوازم یدکی خودرو به دلیل تغییرات مداوم آئین نامه‌ها و بخشنامه‌های اجرایی نیاز به تخصص و آگاهی کافی در این زمینه دارد، در اغلب مواقع امری دشوار برای تجار و بازرگانان فعال در حوزه واردات لوازم یدکی می‌باشد. گروه تجاری ققنوس با سابقه‌ای طولانی در حوزه ترخیص تخصصی قطعات و لوازم یدکی خودرو از گمرکات بوشهر، خرمشهر و گمرک فرودگاه امام خمینی، آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز می‌باشد. پیشنهاد میکنیم در ادامه نیز با ما همراه باشید تا با چگونگی ترخیص لوازم یدکی به طور کامل آشنا شوید.

مراحل ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو از گمرک

تشریفات گمرکی مهمترین بخش از فرایند ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک می‌باشند که همانند پروسه ترخیص سایر کالاها، باید مراحل مشخصی را طی کنند. برای ترخیص قطعات یدکی خودرو در ابتدا لازم است نسبت به تنظیم و ثبت اظهارنامه گمرکی اقدام کنید و در مرحله بعدی اسناد و مدارک مورد نیاز همچون بیمه نامه، مجوز بهداشت، بارنامه و.. را ارائه دهید. پس از آن کارشناسان گمرک با بررسی اسناد و اطلاعات ثبت شده، مالکیت صاحب کالا و تطابق آنها را ارزیابی می‌کند. در اخرین مراحل از ترخیص لازم یدکی خودرو، کالاهای وارداتی از نظر استاندارد و.. بررسی خواهند شد تا مجوزهای ترخیص صادر و کالا از گمرک خارج گردد.

برای این که شناخت بهتری از مراحل ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک داشته باشید، این پروسه را به صورت خلاصه در ادامه برای شما شرح داده‌ایم تا دچار سردرگمی نشوید. مراحل واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو به طور خلاصه عبارتند از:

بررسی و شناخت نیاز بازار داخلی

اولین گامی که هر وارد کننده‌ای باید مورد توجه خود قرار دهد، بررسی نیاز بازار داخلی و آشنایی کامل با این زمینه است. معمولا واردات برخی کالاها اصلا مناسب نمی‌باشد و در داخل کشور طرفداری ندارند؛ این درحالی است که واردات بسیاری از قطعات و لوازم یدکی خودرو در کشور پرطرفدار است و می‌تواند تجارت پرسودی را هم برای واردکننده به همراه داشته باشد. عدم آشنایی کافی و تجزیه و تحلیل بازار داخلی، می‌تواند سبب هدر رفتن سرمایه بسیاری و ضررهای زیادی شود.

منبع یابی کالا در کشور مورد نظر

برخی کشورها در زمینه تولید لوازم یدکی خودرو بسیار شناخته شده هستند و بیشتر واردات چنین کالاهایی از این کشورها صورت می‌گیرد. کره جنوبی، چین، ژاپن، آلمان و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که بیشتر حجم واردات لوازم یدکی خودرو به کشور به آنها تعلق دارد. پس از این که مناسب‌ترین کالا برای واردات را پیدا کردید، انتخاب کشور مبدا مناسب و فروشنده‌ای معتبر در امر واردات و ترخیص قطعات یدکی بسیار مهم هستند.

درخواست نمونه محصول از فروشنده

پس از انتخاب محصول مناسب و فروشنده معتبر، برای بررسی کیفیت کالای مورد  نظر خود بهتر است از فروشنده درخواست ارسال نمونه محصول داشته باشید. پس از دریافت نمونه محصول، آن را به خوبی از جوانب مختلف بررسی و کارشناسی کنید تا مطمئن شوید قطعات مورد نظر شما از کیفیت خوبی برخوردارند و رضایت مشتریان را در داخل کشور جلب خواهند کرد.

دریافت پروفرما و تهیه پکینگ لیست

اسناد و مدارک مورد نیاز ترخیص کالا از گمرک، برای پیگیری هر مرحله از پروسه تشریفات گمرکی ضروری هستند؛ بنابراین از ابتدای مراحل واردات لوازم یدکی مورد نظر خود باید برای تهیه و دریافت آنها برنامه ریزی کنید. پس از این که از کیفیت کالا راضی بودید، وقت آن است که با شرکت تولید کننده قرارداد ببندید و از آنها بخواهید تا پکینگ لیست کالا را همراه با محصول ارسال کنند. در پکینگ لیست یا فهرست عدل بندی تمام جزئیات کالا درج شده است و باید برای جلوگیری از اشتباه به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. با اطمینان از صحت جزئیات درج شده در پکینگ لیست، می‌توانید با شرکت مورد نظر قراردادی عقد کنید.

بارگیری کالا

قبل از مراحل ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک، باید برای فرایند بارگیری، تخلیه و شیوه حمل و نقل کالا به مقصد برنامه ریزی کنید. انتخاب بهترین روش حمل و نقل کالا به صرفه جویی در وقت و هزینه‌ها کمک بسیاری می‌کند. علاوه بر این، ترخیص تخصصی لوازم یدکی از گمرکات خاصی صورت می‌گیرد که این نکته نیز باید مورد توجه شما وارد کنندگان عزیز قرار بگیرد.

تشریفات ترخیص لوازم یدکی خودرو

همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم، برای ترخیص لوازم یدکی همانند سایر کالاها نیاز به طی کردن سلسله مراتب مشخصی دارید تا بتوانید اجازه خروج کالا از گمرک را پیدا کنید. از آنجا که در اغلب مواقع پروسه ترخیص کالا بسیار زمان‌بر و دشوار خواهد بود، تیم ترخیص کاران مجرب گروه تجاری ققنوس با استقرار در گمرکات خرمشهر، بوشهر، فرودگاه امام و.. آماده ترخیص سریع و مطمئن لوازم وارداتی شما از گمرک می‌باشند.

لیست مدارک لازم جهت ترخیص لوازم یدکی خودرو

نکته بسیار مهمی که ترخیص انواع کالاها به خصوص قطعات و لوازم یدکی باید مورد توجه قرار دهید، اخذ مجوزهای لازم و تهیه اسناد و مدارکی است که عدم ارائه آنها می‌تواند واردات و ترخیص کالا را دشوار یا حتی غیرممکن کنند. مجوز استاندارد از مهمترین اسنادی است در جهت اطمینان از کیفیت و استاندارد قطعات وارد شده باید اخذ شود. علاوه بر این مجوز، نیاز به جمع آوری اسناد و مدارکی دارید که برای ترخیص قانونی لوازم یدکی خودرو الزامی می‌باشند.

از جمله مدارک مورد نیاز برای ترخیص لوازم یدکی خودرو، بارنامه کالا که شامل اطلاعات و جزئیات محصول است می‌باشد. مجوز ثبت سفارش کالا پس از انجام مراحل ثبت سفارش در سامانه مربوطه، سند ترخیصیه بعد از تسویه حساب صاحب کالا با شرکت حمل و نقل، پروفرما یا پیش فاکتور که توسط فروشنده صادر می‌گردد، بیمه نامه، گواهی مبدا که شامل جزئیاتی از کالا و کشور مبدا است، گواهی بازرسی کالا، فاکتور کالا، قبض انبار، ظهرنویسی و.. از دیگر مدارک مورد نیاز جهت ترخیص قطعات یدکی هستند. سایر مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:

  • گواهی ترخیصیه
  • گواهی مبدا
  • پکینگ لیست یا فهرست عدل بندی
  • نامه برات (درصورت افتتاح اعتبار اسنادی)
  • و…

مجوزهای لازم جهت ترخیص لوازم یدکی خودرو

ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو نیازمند اخذ مجوز از وزارت صمت، استاندارد و مجوز بانک مرکزی جهت تخصیص ارز می‌باشد. برخی از این مجوزها به منظور تائید کیفیت و استاندارد محصول وارداتی و برخی دیگر جهت اثبات مالکیت صاحب کالا و قانونی بودن فعالیت تجاری وی اخذ می‌شوند. از جمله مهمترین مجوزهای لازم جهت ترخیص لوازم یدکی خودرو، مجوز استاندارد است. از آنجا که رعایت کلیه استانداردها برای چنین قطعاتی ضروری است، باید نسبت به اخذ مجوز استاندارد کالاهای وارداتی خود اقدام کنید.

تمام استانداردهایی که برای واردات و ترخیص قطعات یدکی باید رعایت کنید، شامل کلیه مواردی می‌شوند که توسط سازمان استاندارد ایران برای کالاهای وارداتی تعیین شده‌اند و بدون آنها امکان ورود کالا به کشور فراهم نخواهد بود. مجوز استاندارد برای تائید کیفیت مواد سازنده محصول یا پس از تائید آزمایشگاهی صادر می‌گردد. در صورتی که تمام مدارک مورد نیاز ترخیص کالا را تهیه اما مجوز استاندارد را دریافت نکرده باشید، اجازه ترخیص محصولات مورد نظر داده نخواهد شد. همچنین اگر برای اخذ مجوزهای استاندارد از طرف شما اقدامی صورت نگیرد، همانند عدم اثبات رعایت استانداردها خواهد بود و ترخیص لوازم یدکی ناممکن می‌شود.

مجوز استاندارد اجباری چیست؟

پیش از آن که توضیحی درباره مجوز استاندارد اجباری در واردات و صادرات کالا بدهیم، خوب است بدانید استانداردهای مختلفی با تعاریف گوناگونی وجود دارند. با توجه به ابن که واردات یا صادرات در کدام منطقه صورت می‌گیرند، نوع مجوزهای مورد نیاز و استاندارد تفاوت‌هایی خواهد داشت. به طور کلی استانداردها به دو نوع اجباری و استاندارد تشویقی تقسیم بندی می‌شوند. استاندارد اجباری رایج‌ترین و در واقع یکی از مهمترین مجوزهایی است که هنگام واردات و صادرات کالا با آن مواجه می‌شوید.

اخذ مجوز استاندارد اجباری به منظور اطمینان وارد کنندگان و صادر کنندگان از کیفیت و سلامت کالا صورت می‌گیرد. در اغلب مواقع، پروسه اخذ مجوزهای استاندارد به دلیل بازرسی و آزمایش‌های استاندارد سبب طولانی‌تر شدن مراحل ترخیص کالا از گمرک می‌شود. کمیت و کیفیت کالا از مهمترین مواردی هستند که در آزمایش‌های استاندارد مورد بررسی قرار می‌گیرند.

منظور از استاندارد اجباری، استانداردی است که رعایت استانداردهای آن به ترتیبی که در قوانین و مقررات سازمان تحقیقات صنعتی و استاندارد کشور تعیین شده برای واردات، صادرات و تولید جهت مصرف داخلی اجباری می‌باشد. موسسه‌هایی که تحت عنوان استاندارد اجباری فعالیت می‌کنند دارای چنین ویژگی‌هایی هستند و مجوزهای استاندارد لازم جهت ترخیص کالا از گمرک را ارائه می‌دهند.

انواع قطعات و لوازم یدکی خودرو برای واردات به کشور

قطعات یدکی به ویژه لوازم و قطعات یدکی مربوط به کارخانه‌های خودروسازی، سهم زیادی از واردات قطعات یدکی به کشور را به خود اختصاص داده‌اند. هنگام واردات کالا علاوه بر بررسی نیاز بازار داخلی، لازم است کالاها و لوازم قابل ترخیص در گمرکات کشور را نیز بشناسید. به عنوان مثال لوازم تشکیل دهنده موتور خودرو نظیر میل لنگ و محفظه کارتر، سر سیلندر، پیستون، سوپاپ، پمپ روغن، بادامک، پمپ بنزین و.. از جمله مواردی هستند که واردات آنها به کشور صورت می‌گیرد. سایر لوازم یدکی خودرو قابل ترخیص از گمرکات کشور عبارتند از:

  • اگزوز
  • قطعات جلوبندی خودرو
  • استارت ماشین
  • انواع قفل خودرو، قفل مرکزی و..
  • اهرم ترمز دستی خودرو
  • انواع لامپ چراغ خودروها
  • اهرم دنده
  • باربند
  • باتری خودرو
  • بازویی
  • انواع برف پاک کن و تیغه برف پاک کن
  • باک بنزین
  • بلبرینگ
  • پوشش صندلی
  • بست موج گیر
  • ترموستات
  • دیسک ترمز و دیسک کلاچ
  • دینام، دیفرانسیل
  • رادیاتور
  • کاسه نمد
  • لنت ترمز
  • صفحه کلاچ
  • انواع لنت کلاچ
  • گلگیر
  • انواع لوله اگزوز
  • کیسه هوا

گروه تجاری ققنوس به عنوان حق العملکار رسمی گمرک با همکاری تیم کارشناسان خود، ترخیص تخصصی تمام لوازم و قطعات ذکر شده را در سریع‌ترین زمان و با بهترین کیفیت به انجام می‌رساند.

گواهی مبدا چیست؟

به طور خلاصه، گواهی مبدا سندی است که نشان دهنده محل تولید کالای مورد نظر برای واردات یا صادرات می‌باشد. این گواهی توسط اتاق بازرگانی کشور تولید کننده محصول صادر می‌گردد و ساختار آن براساس فرم ارائه شده از اتاق بازرگانی بین المللی است. گواهی مبدا از این نظر حائز اهمیت است که به خریدار از صحت و کیفیت کالای خریداری شده اطمینان می‌دهد. از آنجا که کالا در کشور دیگری تولید شده است، بررسی گواهی مبدا به خریدار کمک می‌کند تا از کیفیت کالا و قانونی بودن فرایند صادرات مطمئن شود.

علاوه بر این، گواهی مبدا کالا برای مراکز مهم نظیر وزارتخانه‌های گوناگون، بانک ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و دانشگاه‌های کشور مقصد ضروری می‌باشد و درصورت دریافت کالا می‌توانند این گواهی را جهت بررسی صحت و کیفیت کالا درخواست کنند. به غیر از بررسی کیفیت کالا، گواهی مبدا از لحاظ علامت تجاری، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها، تعرفه‌های ترجیحی کالا و.. نیز دارای اهمیت زیادی است.

برای دریافت گواهی مبدا لازم است به سایت بازرگانی هوشمند مراجعه کنید و با وارد کردن شماره کارت بازرگانی و سایر مشخصات درخواستی، وارد سایت شوید. این سایت دارای قسمتی به نام گواهی مبدا می‌باشد که مراحل اخذ این سند در آن بخش صورت می‌گیرند. برای دریافت گواهی مبدا باید شماره اظهارنامه صادراتی و شماره همراه خود را ثبت کنید. پس از این مرحله لازم است مدارکی نظیر کپی بارنامه، کپی پروانه گمرک، فرم گواهی مبدا، کپی کارت بازرگانی و فیش بانکی هزینه صدور گواهی مبدا را در سایت بارگذاری کنید. در نهایت سایت مشخصاتی که قرار است در گواهی درج شوند را نشان می‌دهد و گواهی مبدا صادر خواهد شد.

تعرفه های واردات خودرو در سال ۱۴۰۲

زمانی که از واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو صحبت میکنیم، بحث واردات خودرو نیز اهمی پیدا میکند. با توجه به اینکه در خرداد امسال، اکثر نمایندگان مجلس به واردات خودروهای خارجی رای مثبت دادند، آگاهی از تعرفه های واردات خودرو در سال ۱۴۰۲ برای بسیاری از وارد کنندگان حائز اهمیت است. طبق آئین نامه های جدید، تعرفه گمرکی برای خودروهایی با موتور ۱۵۰۰ تا ۲ هزار سی سی، از ۷۱ به ۹۱ افزایش داشته است و برای خودروهای ۲ هزار تا ۲۵۰۰ سی سی از ۹۱ به ۱۳۱، خودروهایی با موتور ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار سی سی، از ۹۶ به ۱۶۱ و برای خودروهایی با موتور بالای ۳ هزار سی سی، ۱۷۱ درصد تعرفه های واردات افزایش داشته است.

البته، علاوه بر تعرفه واردات خودروهای خارجی، مبلغ ۴ درصد عوارض گمرکی نیز افزوده میشود. در خرداد ۱۴۰۲، تعرفه های واردات خودروهای خارجی تحت اصلاحیه هایی قرار گرفت که شامل کاهش و افزایش سود بازرگانی کالا، ایجاد، تفکیک و اصلاح شرح تعرفه ها و موارد درج شده میشود. شما میتوانید اصلاحیه تعرفه های واردات انواع خودروهای خارجی را در جدول زیر ببینید:

حجم موتور (سی سی) سوخت تعرفه قدیم تعرفه جدید
بیشتر از ۳۰۰۰ بنزین ۹۶ درصد ۱۷۱ درصد
از ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ بنزین ۹۶ درصد ۱۶۱ درصد
از ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ بنزین ۹۱ درصد ۱۳۱ درصد
از ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ بنزین ۷۱ درصد ۹۱ درصد
از ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ بنزین ۵۱ درصد ۶۶ درصد
تا ۱۰۰۰ بنزین ۶ درصد ۱۶ درصد
تا ۱۵۰۰ دیزل ۵۱ درصد ۶۶ درصد
از ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ دیزل ۷۱ درصد ۹۱ درصد
از ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ دیزل ۹۱ درصد ۱۳۱ درصد
تا ۱۵۰۰ هیبرید ۰ ۱۱ درصد
از ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ هیبرید ۱۱ درصد ۱۶ درصد
بیشتر از ۲۵۰۰ هیبرید ۹۶ درصد ۱۳۶ درصد

تعرفه های واردات خودروهای خارجی بر اساس قیمت خودرو و همچنین حجم موتور نیز محاسبه میشوند. البته نرخ هایی که به عنوان تعرفه اعلام میشوند، به صورت علی الحساب هستند؛ به این دلیل که، بر اساس اختلاف قیمت ها در زمان زمان عرضه خودروها در بورس کالا به دست می آید. توجه شما را به جدول زیر جلب می نماییم:

قیمت فوب (FOB) خودرو حجم موتور تعرفه واردات
بیشتر از ۱۰ هزار یورو ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی ۳۱ درصد
بیشتر از ۱۰ هزار یورو کمتر از ۱۵۰۰ سی سی ۲۱ درصد
کمتر از ۱۰ هزار یورو بیش از ۱۲۰۰ سی سی ۱۱ درصد
کمتر از ۱۰ هزار یورو کمتر از ۱۲۰۰ سی سی ۶ درصد

نحوه تعیین تعرفه انواع خودروهای وارداتی به این صورت است که کمتر تعرفه به خودروهای در رده قیمتی پایین تر از ۱۰ هزار یورو مربوط میشود. به علاوه، حقوق گمرکی برای تمامی خودروها ۴ درصد محاسبه میشود و فرقی نمیکند که خودرو زیر ۱۰ هزار یورو باشد یا قیمتی ۲۰ هزار یورویی داشته باشد. اما در رابطه با سود بازگانی باید بگوییم که نرخ آن متغیر است و کمترین مقدار آن به خودروهای وارداتی زیر ۱۰ ۱۰ هزار یورو مربوط میشود. به عنوان مثال، برای خودرویی که قیمت ۸ هزار یورویی دارد، ۱۰ درصد آن حقوق ورودی کالاست و ۱۰ تا ۱۵ درصد آن میتواند سود بازرگانی باشد که به رقابت های قیمتی بستگی دارد.

هزینه های ترخیص خودرو از گمرک

برای انجام هر فرایندی مربوط به ترخیص کالا ملزم به پرداخت هزینه های مشخصی هستید که ترخیص خودرو از گمرک نیز این گونه هزینه ها را شامل میشود. بنابراین، هزینه ترخیص خودرو و ترخیص لوازم یدکی به چند عنصر مختلف بستگی دارد که از مهمترین آنها میتوانیم به عوامل زیر اشاره کنیم:

  • ارزش خودرو: هزینه ترخیص مستقیما به ارزش خودرو بستگی دارد. این ارزش معمولاً بر اساس قیمت فروش خودرو در کشور سازنده و هزینه‌های وارداتی محاسبه می‌شود.
  • حجم موتور: در بسیاری از کشورها، حجم موتور خودرو نیز در محاسبه هزینه ترخیص تأثیرگذار است. بطور کلی، موتورهای بزرگتر هزینه بیشتری برای ترخیص دارند که کمی بالاتر درباره این موضوع توضیح دادیم.
  • وضعیت خودرو: خودروهای نو و دست دوم معمولاً به نحو متفاوتی مالیات به آنها تعلق میگیرد. خودروهای نو معمولاً هزینه ترخیص بیشتری دارند.
  • قوانین گمرکی: هزینه ترخیص نیز می‌تواند بسته به تغییرات در قوانین و مقررات گمرکی کشور متفاوت باشد.
  • هزینه‌های اضافی: هزینه‌های اضافی ممکن است شامل هزینه‌های حمل و نقل، بیمه، بازرسی، و احتمالاً هزینه‌های دیگر باشد که در هنگام واردات خودرو باید پرداخت شوند.
  • هزینه حمل و نقل: هزینه های حمل خودروهای وارداتی چه به صورت دریایی باشد، چه هوایی و زمینی، بیشتر به مسافت طی شده و نرخ کرایه شرکت حمل و نقل بین المللی بستگی دارد.
  • هزینه های مربوط به بیمه: در حمل خودروهای وارداتی، باید هزینه بیمه را نیز پرداخت نمایید که در صورت بروز مشکل، میتوانید هزینه خودرو آسیب دیده را دریافت نمایید.

با توجه به اینکه تعرفه های واردات انواع خودروهای خارجی دچار تغییرات زیادی شده است، شما عزیزان برای اطلاع از هزینه ها و تعرفه های دقیق ترخیص لوازم یدکی خودرو و انواع خودروهای خارجی، میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سایر پرداختی های لازم برای واردات و ترخیص خودرو عبارتند از:

  • ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده
  • ۴ درصد حقوق گمرکی به علاوه سود بازرگانی و سایر عوارض به غیر از مالیات
  • دارندگان کارت های بازرگانی باید مالیات علی الحساب واردات انواع کالا را به میزان ۴ درصد کل ارزش گمرکی و حقوق ورودی پرداخت کنند. (البته شرکت های تولیدی از این قاعده جدا هستند)
  • عوارض خاص واردات خودرو که شامل ۵ درصد از ارزش فوب میشود (ارزش فوب: قیمت کالا تا لحظه تحویل بر روی کشتی)
  • عوارض هلال احمر که معادل یک درصد حقوق ورودی میباشد.
  • هزینه استاندارد برابر با ۸ در هزار ارزش سیف (هزینه های بیمه و حمل و نقل بار)
  • ۳ درصد ارزش گمرکی کالا در زمان شماره گذاری هزینه های نقل و انتقال دارایی
  • ۱۰ درصد از ارزش گمرکی خودرو وارداتی بر اساس سند ترخیص برای شماره گذاری (عوارض راهنمایی و رانندگی)
  • گواهی اسقاط خودرو برای هر خودروی ترخیص شده از گمرک

مهمترین نکاتی که در واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو باید بدانید

هنگام تصمیم گیری در مورد نحوه واردات قطعات و لوازم خودرو، باید چند فاکتور مانند هزینه، قابل اطمینان بودن و در دسترس بودن را در نظر بگیرید. بنابراین، اگر بخواهیم شما را برای تجربه وارداتی موفق در این زمینه راهنمایی کنیم، باید بگوییم که توجه به نکات زیر بسیار حائز اهمیت است:

هزینه های واردات و ترخیص

هزینه واردات لوازم یدکی خودرو بسته به روش حمل باری که انتخاب می کنید و فروشنده ای که از آن خرید میکنید، متفاوت خواهد بود. اگر به دنبال ارزان ترین گزینه هستید، ممکن است ترجیح دهید واردات مستقیم از سازنده را در نظر بگیرید. با این حال، اگر به دنبال گزینه قابل اعتمادتری هستید، واردات قطعات خودرو از توزیع کنندگان را پیشنهاد میکنیم.

قابل اطمینان بودن

در هنگام واردات قطعات خودرو، مهم است که مورد اطمینان بودن تامین کننده انتخابی خود را در نظر بگیرید. شما باید مطمئن شوید که تامین کننده شما قابل اعتماد است و می تواند قطعات مورد نیازتان را به موقع در اختیار شما قرار دهد. اگر از طریق یک توزیع کننده، کالای مورد نظر خود را وارد می کنید، معمولاً آنها مورد اعتمادتر هستند و درصد خطا کاهش می یابد.

دسترسی

زمانی که تصمیم به واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو میگیرید، مهم است که مطمئن شوید قطعات در کشوری که آنها را وارد می‌کنید موجود است. شما میتوانید با تامین کننده تماس بگیرید تا مطمئن شوید قطعاتی که برای واردات به کشور در نظر دارید، در انبار او هنوز موجود هستند یا نه.

به طور کلی، هنگام واردات قطعات خودرو، باید چند فاکتور مختلف را در نظر بگیرید تا بهترین تصمیم را برای شرایط خود بگیرید. با در نظر گرفتن هزینه، قابل اطمینان بودن و در دسترس بودن، می توانید تصمیمی آگاهانه در مورد نحوه واردات قطعات خودرو بگیرید. به منظور واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو، گروه تجاری ققنوس آمادگی ارائه خدمات تخصصی در هر مرحله از فرایند ترخیص کالا را دارا میباشد؛ از این رو، اگر قصد واردات قطعات یدکی را دارید، هر مرحله از واردات، حمل و نقل و ترخیص را میتوانید به تیم متخصص ما بسپارید.

نحوه ارسال قطعات خودرو

هنگام واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو، شما چند گزینه مختلف برای حمل و نقل آنها دارید که میتوانید بسته به شرایط خود بهترین آن را انتخاب کنید. رایج ترین روش های حمل و نقل، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل دریایی هستند. با ما همراه باشید تا نگاهی دقیق تر به هر یک از روش های حمل بار داشته باشیم.

حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی رایج ترین روش حمل و نقل برای قطعات خودرو میباشد. خدمات حمل بار هوایی توسط گروه تجاری ققنوس، سریع و کارآمد هستند و به شما این امکان را می دهند تا قطعات مورد نظر خود را به سرعت تهیه کنید. با این حال، حمل و نقل هوایی نیز می تواند گران باشد، بنابراین مهم است که هزینه ها را درنظر داشته باشید و اگر محدودیتی از این بابت ندارید، از حمل هوایی استفاده نمایید.

حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی یک روش کندتر اما مقرون به صرفه تر برای حمل قطعات خودرو است. این روش برای محموله هایی که محدودیت زمانی ندارند، بهترین گزینه محسوب میشود. توجه به این نکته مهم است که در صورت بروز مشکل در گمرک، ممکن است تاخیری در روند ترخیص کالا ایجاد شود، بنابراین حتماً این مورد را در برنامه های حمل و نقل خود لحاظ کنید تا از لحاظ زمانی با مشکل مواجه نشوید.

با درک روش های مختلف حمل و نقل، می توانید بهترین گزینه را برای حمل و ارسال قطعات یدکی انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که هر روشی مزایا و معایب خاص خود را دارد، بنابراین قبل از تصمیم گیری باید گزینه ها را به دقت بسنجید و از کمک مشاوران این حوزه بهره مند شوید.

بسته بندی و کانتینرهای لازم برای واردات لوازم یدکی

هنگام واردات لوازم یدکی خودرو، ممکن است بسته به انتخاب تامین کننده، بسته بندی ها و کانتینرهایی که استفاده میشوند نیز تفاوت هایی داشته باشند. اگر قطعات خودرو را مستقیماً از سازنده وارد می‌کنید، احتمال دارد که قطعات در بسته بندی های مخصوص به خود تولید کننده کالا ارسال شوند. اگر از طریق یک توزیع کننده وارد می کنید، رعایت این امر ممکن است دشوار باشد.

اگر قطعات خودرو را از طریق یک توزیع کننده وارد می کنید، ممکن است بخواهند قطعات در نوع خاصی از کانتینر ارسال شوند. برای اطمینان، با توزیع کننده انتخابی خود تماس بگیرید تا بدانید بسته بندی و کانتینرهای مورد نیاز آنها چیست.

لوازم مورد نیاز جهت بسته بندی لوازم یدکی خودرو برای واردات

برای بسته بندی قطعات خودرو جهت واردات، باید موارد زیر را داشته باشید:

جعبه ها

استفاده جعبه هایی که به طور خاص برای حمل و جابجایی لوازم یدکی خودرو طراحی شده اند. مواد بسته بندی شامل بسته بندی حباب دار، و نوار بسته بندی میشوند.

برچسب حمل و نقل

مطمئن شوید که با تامین کننده انتخابی خود تماس میگیرید تا بدانید بسته بندی و کانتینرهای مورد نیاز آنها چیست. با در اختیار داشتن تمام مواد لازم، می توانید اطمینان حاصل کنید که حمل و نقل شما بدون مشکل و با رعایت استانداردها انجام می شود.

مجوز-استاندارد-اجباری-چیست؟

اظهارنامه گمرکی چیست؟

یکی از مهمترین اسنادی که نام آن را در فعالیت‌های تجاری خود خواهید شنید، اظهارنامه گمرکی و تنظیم اظهارنامه می‌باشد. زمانی که قصد واردات یا صادرات کالایی را دارید، ابتدا لازم است کالا را به گمرک ارائه و پس از دریافت مجوز خروج، آن را از گمرک ترخیص نمایید. از آنجا که ماموران و کارکنان گمرک هیچ شناختی از محموله شما ندارند، سندی تحت عنوان اظهارنامه گمرکی تنظیم می‌شود تا تمام مشخصات و جزئیات کالا را به گمرک معرفی کند. در واقع از این طریق، گمرک قادر به شناسایی کالای شما خواهد بود.

اظهارنامه گمرکی از جنبه‌های مختلفی حائز اهمیت است و به غیر از مواردی خاص، امکان ترخیص لوازم یدکی خودرو و سایر قطعات بدون ارائه این سند امکان پذیر نخواهد بود. علاوه بر این که برای انجام امور گمرکی به اظهارنامه نیاز دارید، جهت تخلیه کالا از انبار گمرک و اخذ مجوزهای ترخیص کالا نیز مورد نیاز است. مشخصات گمرک و زمان ثبت کالا، شیوه حمل و نقل کالا، وارداتی یا صادراتی بودن کالا، شرکت وارد کننده، تعداد کالا، وزن کالا و ارزش کالا از جمله مهمترین مشخصاتی هستند که در اظهارنامه گمرکی ثبت می‌شوند.

همچین برای تنظیم اظهارنامه گمرکی به مدارکی نظیر کپی کارت بازرگانی، پروفرما، بارنامه، گواهی ترخیصیه، گواهی مبدا، پروفرما اینویس، اعلامیه تامین ارز، مجوز ثبت سفارش کالا، پکینگ لیست، بیمه نامه، پروانه بهره برداری، مجوزهای لازم (بهداشت، سازمان انرژی اتمی، قرنطینه و..)، وکالت نامه قانونی و پروانه صادراتی نیاز دارید.

چرا بهتر است برای واردات لوازم یدکی گمرک فرودگاه امام خمینی را انتخاب کنید؟

با توجه به این که حمل و نقل هوایی بار می‌تواند مناسب‌ترین روش برای واردات قطعات و لوازم یدکی از چین و کشورهای اروپایی نظیر آلمان باشد، گمرک هوایی فرودگاه امام خمینی بهترین گزینه برای ترخیص لوازم یدکی خودرو و.. می‌باشد. برای محموله‌های با ارزش که از نظر وزنی نیز بسیار سنگین نیستند، از روش حمل هوایی بار  استفاده می‌شود. البته محموله‌های سنگین هم می‌توانند با استفاده از این شیوه جابجا شوند؛ اما هزینه‌های بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت. هنگامی که حمل و نقل هوایی را برای واردات کالاهای خود انتخاب می‌کنید، ترانزیت و ترخیص آنها از گمرک فرودگاه امام خمینی انجام می‌گیرد.

گمرک فرودگاه امام خمینی بزرگترین و مهمترین گمرک هوایی کشور به شمار می‌رود که یکی از قطب‌های تجاری در خاورمیانه هم می‌باشد و حجم بالایی از محموله‌ هایی هوایی توسط این گمرک بارگیری و تخلیه می‌شوند. فعالیت تخصصی این گمرک در زمینه‌های تخلیه، بارگیری، انتقال و انبارداری محموله هوایی است که به ۶ حوزه فعالیتی تقسیم بندی می‌شود. اگر قصد واردات قطعات و لوازم یدکی از طریق حمل و نقل هوایی را دارید، گمرک فرودگاه امام خمینی بهترین گزینه برای ترخیص کالاهای وارداتی شما می‌باشد.

منظور از تعرفه گمرکی یا HS CODE چیست؟

کد تعرفه گمرکی کدی ۸ تا ۱۰ رقمی می‌باشد که ساختار خاصی دارد و برای اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر کالا دارای کد منحصر به فردی می‌باشد و در تمام مراحل تجارت، بازرگانی و سازمان‌ها به آن نیاز پیدا خواهید کرد. در واقع کد تعرفه گمرکی سیستمی برای استاندارد سازی، طبقه بندی کالاها، کنترل و شناسایی کالاها و.. می‌باشد و شامل تمام جزئیات و مشخصات کالا می‌شود. این کد نشان دهنده جزئیات کالا است و در سطح بین المللی با عنوان HS CODE شناخته می‌شود. HS code از ۸ تا ۱۰ رقم تشکیل شده است که ۶ رقم اول آن میان تمام کشورها یکسان و سایر اعداد طبق طبقه بندی کالاها در هر کشور تعیین شده‌اند.

از کاربردهای مهم کد تعرفه گمرکی می‌توان به استفاده از آن در پروفرما اینویش اشاره کرد. علاوه بر این، فروشنده یا صادرکننده کالا موظف به درج کد تعرفه کالای ارسال شده هستند و اگر کد تعرفه درج شده عمدا یا سهوا اشتباه باشد، شامل مجازات پرداخت جریمه به اندازه ۵۰ تا ۲۰۰ درصد از ارزش گمرکی کالا می‌شوند. اهمیت HS code از این جهت است که در سطح بین المللی سبب تعیین حقوق ورودی کالا می‌شوند و همچنین الزام اخذ یا عدم اخذ برخی مجوزها از سازمان های مربوطه را تعیین می‌کنند. 

مزایای ترخیص تخصصی لوازم یدکی خودرو از گمرک بوشهر

ترخیص تخصصی قطعات و لوازم یدکی خودرو از برخی گمرکات فعال در کشور صورت می‌گیرد. در مرحله انتخاب گمرک مناسب برای واردات و ترخیص لوازم لازم است بسیاری از فاکتورها از جمله موقعیت جغرافیایی گمرک مورد نظر و مزایای ترخیص کالا از آن را مورد توجه قرار دهید. از آنجا که گمرک بوشهر یکی از اصلی‌ترین انتخاب تجار برای ترخیص قطعات یدکی خودرو می‌باشد، بررسی امکانات و خدمات این گمرک به شما کمک می‌کند تا برنامه ریزی بهتری برای ورود کالای وارداتی مورد نظر خود به کشور داشته باشید.

گمرک بندر بوشهر با قرارگیری در مجاورت خلیج فارس از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب برخوردار است و دسترسی به کشورهای همسایه را بسیار راحت‌تر کرده است. علاوه بر این، تخفیفات ویژه گمرکی، ترانزیت کالا با سرعت بالا، نزدیکی به کشور قطر، هزینه دپوی مناسب، امکان تخلیه ۲۴ ساعته بار، ترخیص کالا با کمترین تشریفات گمرکی، ظرفیت پذیرش ۳ میلیون تن کالا در سال، برخورداری از انبار سرپوشیده با مساحت ۳۷ هزار متر مربع، برخورداری از سالن‌های بزرگ برای نگهداری از کالا و.. از جمله مهمترین مزایای ترخیص کالا از گمرک بوشهر هستند.

مهمترین نکات جهت واردات قطعات یدکی خودرو

در رابطه با واردات و ترخیص لوازم یدکی از گمرک به نکات بسیاری اشاره کردیم، اما پیشنهاد میکنیم به چند مورد که از مهمترین نکات جهت واردات هر گونه کالایی به ویژه قطعات خودرو میباشند، توجه داشته باشید. اخذ مجوزهای لازم جهت واردات قطعا یدکی را میتوانیم یکی از اصلی ترین و البته حساس ترین مراحل در نظر بگیریم. شما برای این که بتوانید قطعات و لوازم را وارد کشور کنید، باید بتوانید مجوز ورود را از وزارت صنعت و معدن دریافت نمایید. به علاوه، بررسی شرایط واردات کالا و تعرفه های گمرکی برای تکمیل فرم ها و اظهارنامه های گمرکی لازم است و هر گونه اشتباه و نقصی میتواند سبب مشکلات بسیاری شود.

نکته دوم، به اسناد و مدارکی که جهت واردات و ترخیص قطعات یدکی نیاز دارید، مربوط میشود. اگر قصد دارید که شخصا نسبت به واردات و ترخیص کالا اقدام نمایید، به کارت بازرگانی نیاز دارید؛ چرا؟ چون که کارت بازرگانی به نوعی مجوز انجام فعالیت های واردات و صادرات میباشد و بدون دریافت آن به هیچ وجه امکان ورود و صدور کالا توسط شما امکان پذیر نخواهد بود؛ البته میتوانید از خدمات شرکت های بازرگانی جهت واردات و ترخیص کالا استفاده کنید. گروه تجاری ققنوس  برای ارائه خدمات ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک خرمشهر، بوشهر و فرودگاه امام همراه شما هستند تا دیگر نگرانی بابت دریافت مجوزها و مدارک نداشته باشید.

در رابطه با خودروهایی که توسط شرکت های خودروسازی ژاپنی ساخته شده‌اند مانند سوزوکی، باید بگوییم که قطعات و لوازم یدکی آنها را نیز باید از همان کشور یعنی ژاپن وارد کرد. قطعات خودروهایی نظیر هیوندا هم که به یکی از بزرگترین شرکت های کروه جنوبی اختصاص دارد، باید از همین کشور به ایران وارد شوند. لازم به ذکر است، در حال حاضر بهترین و بزرگترین مرکز خرید و فروش این لوازم در امارات متحده و در شهر دبی قرار دارد و بهترین راه این است تا نسبت به واردات قطعات یدکی خودرو از امارات متحده اقدام نمایید و پس از آن، بار خود را در گمرک خرمشهر ترخیص کنید تا بتوانید و از مزایا و تخفیفات آن بهره مند شوید.

به علاوه، انتخاب کشور ترکیه برای واردات قطعات و لوازم یدکی نیز گزینه مناسبی است و از آنجا که قطعات آنها باکیفیت و قیمت به صرفه ای دارند و به ایران هم نزدیک میباشد، برای تجار ایرانی بسیار سودآور خواهد بود.

ضرورت داشتن ترخیص کار هنگام ترخیص لوازم یدکی از گمرک

چرا به ترخیص کار گمرک نیاز دارید؟ اگر تجربه فعالیت در این حوزه را ندارید یا حتی سابقه واردات و ترخیص کالایی را دارید، حتما تا حدودی با پیچیدگی ها و چالش های این فرایند آشنا هستید و شنیده اید که امری تخصصی و بسیار مهم است. واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای جلوگیری از هرگونه تخلفی، تسلط بر قوانین و اصول این مسیر الزامی است. قوانین و دستورالعمل های ترخیص کالا در کشور ما نیز با مشکلات بسیاری رو به رو است و شاهد تغییرات بسیاری در آنها هستیم. به علاوه، شما به عنوان یک تاجر یا بازرگان، همواره وقت کافی و شرایط لازم برای تسلط کافی و آگاهی کامل از تمامی جزئیات را ندارید و قطعا دچار سردرگمی خواهید شد.

اگر به دنبال ترخیص قطعات یدکی از گمرک در مدت زمان بسیار کوتاه و بدون هزینه های اضافی هستید، بهترین راهکاری که پیش روی شماست، استخدام ترخیص کار حرفه ای و استفاده از تجربیات افرادی است که سابقه فعالیت در این حوزه را به صورت تخصصی دارند. تیم ترخیص کار ققنوس با تمامی قوانین و دستورالعمل های روز کشور و دنیا در حوزه واردات و ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو آشنا هستند. کارشناسان ما به خوبی کالاهای مناسب و ممنوعه وارداتی، تعرفه های گمرکی و تک تک مراحل ترخیص کالا را میشناسند و میدانند که بهترین زمان برای واردات و ترخیص چه زمانی میباشد؛ در نتیجه، با کمک گروه تجاری ققنوس در راستای ترخیص لوازم یدکی از گمرک خرمشهر، بوشهر و فرودگاه امام خمینی میتوانید از بابت تحویل سریع و امن کالا مطمئن باشید.

چرا برای ترخیص لوازم یدکی خودرو به یک ترخیص کار نیاز دارید؟

قطعات و لوازم یدکی خودروهای سبک و سنگین از پرطرفدارترین کالاهای وارداتی در داخل کشور است و به دلیل نیاز بالای آنها در کشور می‌تواند تجارت سودآوری هم برای وارد کنندگان و تجار رقم بزنند. مهمترین نکته‌ای که هنگام واردات لوازم یدکی مورد توجه قرار دهید، دشواری و پیچیدگی‌های مراحل اخذ مجوزهای لازم و پیدا کردن تعرفه های گمرکی مربوط به کالاهای وارداتی شما می‌باشد. به عنوان مثال، هر یک از  قطعات خودرو دارای تعرفه‌های مشخصی هستند، شما با مطالعه کتاب قوانین و مقررات واردات و صادرات می‌توانید از این تعرفه های گمرکی اطلاع پیدا کنید. درصورت بروز بی دقتی و اشتباه در پرداخت تعرفه گمرکی تعیین شده، هیچ گونه مابه التفاوتی به صاحب کالا پرداخت نخواهد شد و مبلغ غیرقابل بازگشت است.

علاوه بر این، پروسه اخذ مجوزهای ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک بسیار وقت گیر است و در بسیاری مواقع سبب طولانی‌تر شدن فرایند ترخیص کالا می‌شود که همین موضوع سبب افزایش بسیاری از هزینه‌ها خواهد شد. در چنین شرایطی، بهترین راهکار سپردن امور گمرکی و تشریفات ترخیص کالا به تیمی متخصص و حرفه‌ای می‌باشد. ترخیص کاران رسمی گمرک براساس دانش و آگاهی خود در زمینه ترخیص انواع قطعات و لوازم می‌توانند کالا را بدون هیچ مشکلی از گمرک مورد نظر ترخیص نمایند و بدین صورت از بروز خسارت و افزایش هزینه‌ها جلوگیری کنند.

چرا بهتر است برای واردات لوازم یدکی شیوه حمل هوایی را انتخاب کنید؟

هر یک از روش‌های مختلف حمل و نقل کالا بسته به ماهیت کالا و شرایط اقتصادی، مسیر ارتباطی و.. می‌توانند شیوه مناسبی برای نقل و انتقالات انواع محموله‌ها باشند؛ اما آنچه که در فرایند انتخاب شیوه حمل مناسب کالا باید در نظر داشته باشید، روشی مقرون به صرفه و البته امن برای جابجایی محموله شما می‌باشد. اگر قصد حمل و نقل قطعات و لوازم یدکی خودرو یا خانه را دارید، توجه داشته باشید برخی کالاها مانند باتری تر، باک حاوی سوخت ماشین و.. یا سایر وسایل باتری دار، جزو کالاهای خطرناک محسوب می‌شوند و چنین شرایطی حمل و نقل هوایی می‌تواند بهترین و مطمئن‌ترین انتخاب برای حمل سریع بار شما باشد.

علاوه بر این، از آنجا که بیشتر حجم واردات لوازم یدکی به داخل کشور از کشورهایی نظیر آلمان، آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی و.. صورت می‌گیرد، حمل و نقل هوایی بار بهترین و سریع‌ترین گزینه برای جابجایی محموله وارداتی شما از این کشورها می‌باشد. شیوه حمل و نقل هوایی با تضمین امنیت جابجایی کالا، افزایش سرعت حمل، کاهش هزینه ها و.. روش مطمئن‌تری برای نقل و انتقالات کالاهایی باحساسیت بالا و باارزش می‌باشد. گروه تجاری ققنوس با ارائه خدمات حمل بار هوایی از تمام کشورها به ویژه حمل هوایی لوازم یدکی از چین و کشورهای اروپایی، تجربه‌ای متفاوت و امن از حمل کالا را برای شما رقم خواهد زد.

نحوه تعیین مسیر گمرکی جهت ترخیص لوازم یدکی خودرو

براساس اظهارنامه‌هایی که هنگام واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو تنظیم می‌کنید، گمرک لوازم وارداتی شما را پس از بررسی اظهارنامه در یکی از مسیرهای سبز، زرد یا قرمز گمرکی قرار می‌دهد. تعیین مسیرهای گمرکی به منظور کنترل بیشتر بر گمرکات صورت گرفت و عواملی همچون تعرفه کالا (تعرفه‌های ممنوع، مشروط و..)، نوع معامله (بدون انتقال ارز و.)، وضعیت کالا (نو یا مستعمل بودن)، ارزش کالا، نام صاحب کالا، کشور مبدا، اظهارکننده یا ترخیص کار گمرکی بر قرارگیری کالا در یکی از مسیرها تاثیرگذارند.

در مسیر سبز گمرکی کالاها با کمترین کنترل فیزیکی و بدون نیاز به ارائه مدارک خاصی ترخیص می‌شوند. در مسیر زرد گمرکی، ارزیابی و بازرسی فیزیکی کالا بدون ارائه مدارک خاص و در مسیر قرمز، کلیه امور گمرکی و بازرسی‌های فیزیکی برای ترخیص کالا از گمرک صورت می‌گیرند. ترخیص کالا در مسیر سبز گمرکی فقط چند ساعت طول می‌کشد و ترخیص در مسیرهای زرد و قرمز طولانی‌تر خواهد بود.

در دو سال گذشته دپوی بسیاری از قطعات و لوازم یدکی خودرو در گمرکات رخ داد و همین امر سبب شد تا معاون فنی و امور گمرکی رویه ترخیص لوازم یدکی خودرو را دچار تغییراتی کند. از آن پس اگر ثبت سفارش قطعات یدکی توسط خودرو سازها صورت گرفته باشد، کالاها در مسیر  سبز گمرکی قرار خواهند گرفت و پروسه ترخیص آنها کوتاه‌تر شده است. توجه داشته باشید در اغلب مواقع افزایش مدت زمان نگهداری کالا در گمرک به دلیل عدم اخذ به موقع مجوزهای لازم می‌باشد؛ بنابراین حتما این مسئله را پیش از شروع تشریفات گمرکی در نظر داشته باشید و برنامه ریزی کنید.

HS CODE یا تعرفه گمرکی لوازم یدکی خودرو جهت ترخیص از گمرک

همانطور که قطعا می‌دانید، برای ثبت سفارش کالا در گمرک نیاز به کد تعرفه گمرکی یا HS CODE دارید. بدون ثبت سفارش کالا امکان انجام سایر مراحل ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک امکان پذیر نخواهد بود؛ بنابراین لازم است براساس طبقه بندی کالاها، کد تعرفه گمرکی کالای مورد نظر خود را در کتاب مقررات واردات و صادرات کشور پیدا کنید. البته برای یافتن کد تعرفه کالای مورد نظر می‌توانید از طریق سامانه https://importdtc.com/searchtarrif.aspx نیز اقدام کنید. کافی است نام کالا را جستجو کرده و کد مربوطه را دریافت کنید. در ادامه برخی از کدهای تعرفه گمرکی لوازم یدکی خود را به عنوان نمونه برای شما لیست کرده‌ایم:

  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص لوازم یدکی خودروهای سواری معمولا در ردیف ۸۷۰۸ از جدول تعرفه قرار دارد.
  • کد تعرفه گمرکی شمع خودروهای سواری ۸۵۱۱۱۰۰۰ میباشد که مشمول ۲۲ درصد از حقوق ورودی گمرک می‌شود.
  • HS code دیسک ترمز و کاسه اتوبوس، مینی بوس، کامیون کشنده تریلر، کامیونت و کامیون شماره ۸۷۰۸۳۰۲۱ می‌باشد که ۱۵ درصد از حقوق ورودی گمزک را شامل می‌شود.
  • کد تعرفه گمرکی گیربکس یا جعبه دنده خودرو دارای شماره ۸۷۰۸۴۰۲۰ است و ۲۰ درصد حقوق ورودی گمرک به آن اختصاص دارد.
  • کد تعرفه گمرکی برای ترخیص ایربگ دارای شماره ۸۷۰۸۹۵۱۰ میباشد و ۵ درصد از حقوق ورودی گمرک را شامل می‌شود.
  • HS code کمک فنر و کلاچ به ترتیب ۸۷۰۸۸۰۱۱ و ۸۷۰۸۹۳۱۱ می‌باشد که ۲۰ درصد از حقوق ورودی گمرکی را شامل می‌شوند.

مزایای ترخیص قطعات یدکی خودرو از گمرک خرمشهر

گمرک خرمشهر از دیگر گمرکاتی است که در زمینه ترخیص تخصصی قطعات و لوازم یدکی خودرو فعالیت دارد. معمولا بسیاری از تجار ترجیح میدهند لوازم یدکی وارداتی خود را از  گمرک خرمشهر وارد نمایند و مزایای ویژه این گمرک نیز سبب افزایش رغبت آنها به انتخاب گمرک بندر خرمشهر برای ترخیص کالا شده است. گمرک بندر خرمشهر از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی برخوردار است و به دلیل همسایگی با کشورهایی همچون عراق، یکی از اصلی ترین بنادر نجاری کشور به شمار می‌رود.

تسهیلات ویژه جهت انتقال تولیدات داخلی، برخورداری از ۲۵ درصد سود بازرگانی، امکان ترانزیت زمینی و دریایی کالاها به کشور عراق، انتقال ارز به خارج از کشور بدون محدودیت‌های قانونی در گمرک خرمشهر، دارای قوانین و مقررات خاص بیمه، ورود و ترخیص انواع قطعات و لوازم یدکی بدون نیاز به پرداخت عوارض گمرکی، برخورداری از تجهیزات مدرن جهت تخلیه و بارگیری کانتینر و.. از  مهمترین مزایای ترخیص کالا از گمرک بندر خرمشهر می‌باشند.

نحوه واردات لوازم و قطعات یدکی از دبی

دبی، به راه اصلی واردات قطعات خودرو به ایران تبدیل شده است. از آنجا که تامین قطعات بسیاری از خودروها در داخل کشور امکان پذیر نیست، برای واردات لوازم و قطعات باکیفیت و اصلی میتوانید از امارات متحده که یکی از مهمترین منابع میباشد، اقدام کنید. در حقیقت، اغلب لوازم خودروهای اروپایی، کره ای و ژاپنی از این کشور وارد گمرکات ایران میشوند. شرایط واردات قطعات یدکی از دبی شبیه به واردات این گونه کالاها از هر کشور دیگری میباشد و از اخذ مجوزها به ویژه دریافت مجوز از سازمان استاندارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حتما باید مورد تائید این سازمان قرار بگیرند تا اجازه ورود و ترخیص داشته باشند.

با توجه به این که میزان واردات قطعات یدکی اتومبیل های سواری بیشتر از سایر لوازم است، تعرفه گمرکی آنها در ردیف ۸۷۰۸ قرار دارد و میتوانید برای جلوگیری از هر گونه خطایی در پیدا کردن کدهای تعرفه، با کارشناسان ما در ارتباط باشید. بوستر، کاسه چرخ، چرخ دنده، کمک فنر، جعبه دنده، لوازم شاسی، لنت و دیسک ترمز، قطعات سیستم ترمز، رادیاتور خودرو، ریل شیشه بالابر، فرمان ماشین و وسایل متعلقه، اجزا و همچنین قطعات پلوس از جمله لوازمی هستند که واردات آن بیشتر از دبی صورت میگیرد و واردات و ترخیص آنها از دبی برای تجار ایرانی، مزایای قابل توجهی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد. مزایای واردات قطعات یدکی خودرو از دبی چیست؟

یکی از مهمترین مزیت هایی که واردات لوازم خودرو از دبی و ترخیص قطعات یدکی از گمرک ایران با خود به همراه دارد، هزینه های بسیار کمتر حمل و ترخیص بار از امارات به ایران است که شما با استفاده از خدمات گروه تجاری ققنوس نیز میتوانید به طور چشمگیری هزینه ها را کمتر از حد معمول کنید. دبی در همسایگی ایران و بسیار نزدیک به بنادر جنوبی کشور قرار دارد؛ از این رو، محصولات با سرعت بالایی به کشور میرسند. به علاوه، هزینه های ترخیص کالا در دبی بسیار کمتر است و قطعا به سود تجارت شما کمک زیادی خواهد کرد.

انواع-قطعات-و-لوازم-یدکی-خودرو-برای-واردات-به-کشور

معرفی آدرس و اطلاعات تماس گمرک بندر خرمشهر

گمرک خرمشهر پس از گمرک شهید رجایی بندرعباس، دومین گمرک دریایی و کانتینری مهم در کشور و یکی از بهترین گمرکات جهت ترخیص تخصصی قطعات و لوازم یدکی خودرو می‌باشد. موقعیت جغرافیایی مناسب گمرک خرمشهر یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که تجار این گمرک را برای ترخیص لوازم یدکی و سایر کالاها انتخاب می‌کنند. علاوه بر این، گمرک بندر خرمشهر ظرفیت پذیرش حجم بالایی از کالاها را دارد و با راه‌های زمینی، دریایی و راه آهن توانسته حمل و نقل کالاهای وارداتی را بسیار راحت‌تر کند. همچنین تخفیف ۲۵ درصدی سود بازرگانی یکی از مزایای قابل توجه این گمرک جهت ترخیص کالا می‌باشد. برای ارتباط با مسئولان گمرک بندر خرمشهر یا پاسخگویی به برخی سوالات خود از طریق یکی از روش‌های زیر می‌توانید اقدام کنید:

شماره تلفن گمرک خرمشهر: ۳ تا ۰۶۱۵۳۵۲۲۸۰۱

آدرس اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر: استان خوزستان، بندر خرمشهر، میدان شهید مولوی

کد پستی گمرک: ۶۴۱۵۹۱۳۱۴۱

وبسایت گمرک خرمشهر: pmo.ir

در مورد ترخیص لوازم یدکی از گمرک سوال دارید؟

ترخیص کالا از گمرک دارای مراحل و تشریفات خاص و پیچیده ای می باشد که می توان گفت این مراحل به طور تقریبی برای ترخیص تمامی کالاها یکسان می باشد. مراحل ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو نیز همچون دیگر کالاها می باشد و تنها تفاوت موجود در مدارکی است که باید برای ترخیص هر کالا بسته به نوع آن تهیه شود. برای ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو به اسنادی چون اظهار نامه، بیمه نامه، مجوزهای لازم، بارنامه و …. نیاز است که صاحبان کالا باید این مدارک را به کارشناسان گمرک ارائه دهند و آن ها نیز پس از بررسی های لازم در صورت درست بودن مدارک مجوز خروج کالاها را صادر می کنند.

برای این که بتوانید با مراحل مختلف واردات و ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو آشنا شوید به طور خلاصه به ذکر چند مورد از این مراحل می پردازیم: ۱- بررسی و شناخت نیاز بازارهای داخلی کشور ۲- سورسینگ و یا منبع یابی کالا در کشور مورد نظر ۳- درخواست نمونه محصول از تامین کننده مورد نظر ۴- دریافت پیش فاکتور و لیست عدل بندی از فروشنده ۴- بارگیری محموله ۵- تهیه مدارک مورد نیاز ۶- پرداخت هزینه های گوناگون در گمرک و دیگر تشریفات ترخیص لوازم یدکی از جمله مراحلی است که یک تاجر در راستای خرید، واردات و ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو باید پشت سر بگذارد.

هر محموله و کالایی در هنگام ترخیص از گمرک نیاز به یک سری مجوز دارد که با ماهیت و جنس آن کالا مرتبط است، این مسئله در رابطه با ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو نیز صدق می کند و تاجرانی که اقدام به واردات این گونه محموله ها می کنند باید به دریافت یک سری مجوزها اقدام نمایند. از جمله مجوزهایی که در هنگام ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو به آن نیاز است می توان به مجوزهایی چون مجوز اداره صمت، مجوز بانک مرکزی که برای تخصیص ارز به آن نیاز است، مجوز استاندارد و … اشاره کرد. تعدادی از این مجوزها برای تایید کیفیت محصول وارداتی و تعدادی دیگر برای اثبات مالکیت صاحب کالا و قانون بودن فعالیت های تجاری او به کار می رود.

مجوزهای استاندارد انواع مختلفی دارند و به طور کلی به دو دسته استانداردهای اجباری و استانداردهای تشویقی تقسیم می شوند و مجوز استاندارد اجباری یکی از رایج ترین انواع این مجوزها می باشد که کاربرد فراوانی در زمینه واردات و صادرات کالا دارد. مجوز استاندارد اجباری در هنگام ترخیص کالا از گمرک در واقع به منظور اطمنیان یافتن وارد کنندگان و صادر کنندگان از کیفیت و اصالت کالا می باشد. این نوع مجوز پس از انجام یک سری بازرسی ها و کارشناسی ها صادر می گردد. انجام همین آزمایش ها است که باعث طولانی شدن روند ترخیص کالا از گمرک می شود. در این گونه آزمایش ها کمیت و کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی مورد بررسی قرار می گیرد. تاجران برای دریافت این نوع مجوز می توانند به موسسه هایی که تحت نظارت استاندارد اجباری فعالیت می کنند مراجعه کنند.

اکثر قطعات و لوازم یدکی که تاجران اقدام به وارد کردن آن ها به کشور می کنند مربوط به کارخانه های خودرو سازی می باشد. نکته دیگری که در هنگام واردات قطعات و لوازم یدکی به آن توجه می شود مربوط به نیاز بازارهای داخلی کشور می شود، با توجه به این نکات انواع قطعات و لوازم یدکی که به کشور وارد می شود شامال مواردی چون اجزای تشکیل دهنده موتور خودرو همچون محفظه کارتر، میل لنگ، پیستون، پمپ بنزین، بادامک سر سیلند و … می باشد. از جمله دیگر قطعات و لوازم یدکی خودرو می توان به قطعاتی چون اگزوز، استارت ماشین، اهرم ترمز دستی، انواع لامپ چراغ خودرو، قطعات جلوبندی خودرو، باتری خودرو، بلبرینگ، ترموستات و …. می باشد.

برای ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو همچون ترخیص دیگر کالاها به یک سری مدارک نیاز است که عدم دریافت هر کدام از آن ها می تواند باعث به تعویق افتادن روند ترخیص و یا حتی جلوگیری از ترخیص کالا شود و باعث جریمه صاحب کالا گردد. از جمله این مدارک می توان به مواردی چون مجوز استاندارد به عنوان یکی از مهم ترین مجوزها، مدرک اظهارنامه، بارنامه کالا، مجوز ثبت سفارش، گواهیه ترخیصیه کالا، مدارک مربوط به تسویه حساب با شرکت حمل و نقل، بیمه نامه، گواهی مبداء، فاکتور و پیش فاکتور، قبض انبار، تاییدیه بازرسی کالا، ظهر نویسی، لیست عدل بندی یا پکینگ لیست، مجوزهای مربوط به تخصیص ارز از طرف بانک و …. اشاره کرد.

یکی از مدارکی مهمی که در هنگام تجارت برون مرزی و علی الخصوص در هنگام ترخیص قطعات و لوازم یدکی خودرو به آن نیاز می شود گواهی مبداء می باشد. گواهی مبداء مدرکی است که باید از طرف اتاق بازرگانی کشوری که محصول در آن تولید شده است صادر گردد. این گواهی نشان دهنده محل تولید کالا در هنگام واردات و صادرات می باشد و خریدار کالا با درخواست این گواهی از فروشنده می تواند از کیفیت و اصالت کالای خریداری شده و همچنین از قانونی بودن روند معامله انجام شده اطمینان حاصل کند. وجود گواهی مبدا در هنگام تجارت برای مراکز گوناگونی همچون بانک، وزارتخانه ها، مراکز تحقیقاتی و …. ضروری و مهم می باشد. افراد برای دریافت گواهی مبدا می توانند به سایت بازرگانی هوشمند مراجعه کنند.

اظهار نامه گمرکی یکی از مهم ترین مدارکی است که هر تاجری در راستای روند تجارت و علی الخصوص ترخیص کالا به آن نیاز دارد. اظهار نامه گمرکی مدرکی است که در آن مشخصات محموله وارداتی و یا صادراتی در آن درج شده است و از آن جایی که کارمندان گمرکی اطلاعاتی از محموله شما ندارند با مطالعه مدرک اظهار نامه از محتویات محموله تجاری شما مطلع می شوند. دلیل اهمیت اظهار نامه گمرکی به خاطر کاربرد های آن در قسمت های مختلف همچون ترخیص کالا از گمرک، دریافت مجوزهای مورد نیاز، تخلیه کالا از انبار گمرک و … می باشد. از جمله اطلاعاتی که در این مدرک درج می شود می توان به مواردی چون وزن کالاها، تعداد کالاها، نوع کالاها، روش حمل و نقل کالاها، ارزش مادی کالاها و …. می باشد.

روش های گوناگونی برای حمل و نقل کالاها وجود دارد، روش هایی چون حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی و انواع حمل و نقل زمینی اما این که برای جابه جایی هر کالا از کدام روش استفاده شود بسته به عوامل مختلفی دارد. عواملی چون نوع کالا، میزان ارزش مادی کالا، فاصله کشور مبداء تا کشور مقصد، هزینه های حمل و نقل، دسترسی های کشور مبداء و کشور مقصد از جمله این عوامل هستند. برای جابه جایی لوازم یدکی نیز از آن جایی که این قطعات ارزش مادی بالایی دارند و از آن جایی که این کالاها از کشور هایی چون آمریکا، چین و اروپا وارد کشور می شوند استفاده از روش حمل و نقل هوایی می تواند بهترین گزینه برای جابه جایی کالا باشد. این کار را می توان به سرویس حمل و نقل هوایی گروه تجاری ققنوس واگذار کرد.

با توجه به این مسئله که بهترین روش حمل و نقل برای جابه جایی لوازم یدکی استفاده از روش حمل و نقل هوایی است در نتیجه بهترین گمرکی که می توان برای واردات و ترخیص این نوع از کالاها به تاجران پیشنهاد داد گمرک فرودگاه امام خمینی می باشد. گمرک فرودگاه امام خمینی از مهم ترین و بزرگ ترین گمرک های کشور به حساب می آید که در زمینه صادرات و واردات هوایی کالا فعالیت می کند و یکی از قطب های تجاری در خاورمیانه شناخته شده است. گمرک فرودگاه امام خمینی این امکان را دارد که حجم بالایی از محموله های وارداتی و یا صادراتی را بارگیری و تخلیه کند، این گمرک به انجام فعالیت های تخصصب همچون تخلیه و بارگیری، انتقال، انبار کردن ترخیص کالا و … می پردازد.

بله، برای ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک، شما باید مالیات و عوارض مربوطه را پرداخت کنید. میزان این مالیات و عوارض بسته به قوانین و مقررات مربوطه و همچنین نوع و ارزش لوازم یدکی ممکن است متفاوت باشد.

مدارک مورد نیاز برای ترخیص لوازم یدکی خودرو شامل فاکتور فروش، مشخصات فنی، کد تعرفه، گواهی مبدأ، سند مالکیت خودرو، مجوز واردات و سایر اسناد قانونی مربوطه باشد. برای دقت بیشتر، بهتر است با گمرک مربوطه یا مرجع صلاحیت دولتی کشور خود تماس بگیرید تا دقیقاً مدارک مورد نیاز را دریافت کنید. در هر مرحله از واردات و ترخیص لوازم یدکی به ویژه استعلام قیمت ها، به این مدارک نیاز داریم.

میزان مالیات و عوارض برای ترخیص لوازم یدکی خودرو به قوانین و مقررات مربوطه هر کشور وابسته است و ممکن است متغیر باشد. معمولاً میزان مالیات و عوارض بر اساس نوع لوازم یدکی، ارزش آنها و میزان مالیات و عوارض تعیین شده توسط دولت محاسبه می‌شود. شما میتوانید برای اطلاع از عوارض و مالیات دقیق انواع لوازم یدکی وارداتی، با کارشناسان گروه تجاری ققنوس تماس بگیرید.

جمع بندی

با توجه به این که هر یک از شما تجار عزیز ممکن است قطعات و لوازم یدکی خودرو را برای واردات به کشور انتخاب کرده باشید، در این مقاله جامع از گروه تجاری ققنوس سعی کردیم تا با بررسی رایج‌ترین سوالات شما در زمینه واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو و بیان چالش‌ها و دشواری‌های این مسیر، آگاهی کافی از شرایط ترخیص این گونه کالاها از گمرکات کشور بدهیم. ترخیص کالا به ویژه ترخیص قطعات یدکی همواره با پیچیدگی‌های خاص خود هنگام ورود به کشور مواجه بوده است؛ بنابراین توصیه ما دریافت کمک و مشاوره از افراد متخصص  فعال در این زمینه می‌باشد. گروه تجاری ققنوس یکی از برترین شرکت‌های بازرگانی فعال در کشور می‌باشد که توانسته با ارائه خدمات تخصصی در حوزه‌های ترانزیت، ترخیص کالا، حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و.. رضایت مشتریان خود را در طول چندین سال جلب کند. شما می‌توانید کلیه امور گمرکی و ترخیص لوازم یدکی را به ترخیص کاران حرفه‌ای گروه تجاری ققنوس  بسپارید و از کیفیت روند کار مطمئن باشید. علاوه بر این، گروه تجاری ققنوس دارای سرویس‎های حمل و نقل تخصصی جهت حمل هوایی بار از چین و کشورهای اروپایی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت نیز می‎باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *