ما در این بخش لیستی از سوالات متداول شما در ۴ حوزه خرید و تامین کالا،حمل و نقل بین المللی،ترخیص کالا و ترانزیت را قرار داده ایم، قبل از تماس با ما لطفا این سوالات را با دقت مطالعه کنید شاید جواب پرسش خود را بیابید
تجارت خود را با ما آغاز کنید
سوالات متداول بازرسی کالا از چین
واردات کالا فرایندی پیچیده و مشکل است که دارای مراحل مختلفی بوده که باید به تمامی این مراحل به دقت عمل کرد تا در طول فرایند واردات کالا مشکلی ایجاد نشود. از جمله مراحلی که یک تاجر در جهت واردات کالا باید طی کند می توان به مواردی چون ۱- دریافت کارت بازرگانی ۲- انتخاب حیطه فعالیت ۳- آشنایی کامل با قوانین و مقررات به روز صادرات و واردات ۴- انتخاب کشور و کالای وارداتی ۵- درخواست پیش فاکتور ۶- ثبت سفارش کالا ۷- تخصیص ارز و پرداخت وجه کالا ۸- تنظیم قرار داد با شرکت حمل و نقل ۹- دریافت بیمه نامه و ۱۰- ترخیص کالا از گمرک اشاره کرد.
در هنگام واردات کالا از چین توجه به یک سری نکات باعث می شود به عنوان یک تاجر، تجارتی پر سود و موفق را تجربه کنید. از جکله نکاتی که باید در راستای واردات به آن ها توجه شود می توان به مواردی چون یافتن بهترین تامین کننده یا فروشنده چینی و بررسی صحت اعتبار او،در خواست نمونه کالای اولیه از فروشنده توسط خریدار برای بررسی دقیق کالاها و اطمینان یافتن از کیفیت محصول، درخواست پیش فاکتور از فروشنده جهت دریافت مدارک مورد نیاز در هنگام ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک، أخذ حواله ارزی جهت پرداخت هزینه کالاها، هماهنگی با شرکت حمل و نقل و اتخاب روش حمل و نقل مناسب، توجه به نیاز بازار هدف در هنگام انتخاب محصولات وارداتی و کشور مبداء، دریافت بارنامه و کلیه مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالاها از گمرک در موقع مناسب و .... اشاره کرد.
یکی از نکات بسیار مهمی که به عنوان یک تاجر در هنگام واردات کالا از کشور چین باید به آن توجه نمود تا تجارتی پر سود و موفق را تجربه کنید بازرسی یک نمونه از کالا قبل از انجام خرید اصلی می باشد. تاجران برای این کار به طور معمول می توانند از فروشنده درخواست کنند یک نمونه از محصول مورد نظر را برای آن ها ارسال کند هدف از این کار این است که از تقلبی نبودن محصول و کیفیت مورد نظر آن مطمئن شوند. همچنین در این تاجران برای این کار می توانند از سرویس بازرسی کالا در چین شرکت تجاری ققنوس استفاده کنند و این بازرسی را به کارشناسان گروه تجاری ققنوس در چین واگذار کنند تا آن ها از کیفیت محصول مورد نظر جهت واردات بر اساس معیار های خریدار اطمینان حاصل کنند.
سرویس بازرسی کالا در چین که توسط گروه تجاری ققنوس به مشتریان خود ارائه می شود انواع مختلفی دارد زیرا بازرسی کالا برای اطمینان حاصل کردن از کیفیت و اصالت و ... آن تنها شامل زمان ارسال کالا نمی باشد بلکه یک تاجر برای این که بتواند یک تجارت عالی و موفقیت آمیز را پشت سر بگذارد باید تمامی ابعاد کار را مورد سنجنش قرار دهد از این رو گروه تجاری ققنوس طی ۵ سرویس به ارائه خدمات بازرسی کالا در چین پرداخته است که از جمله این پنج نوع سرویس می توان به مواردی چون بازرسی کالا حین تولید، بازرسی کالا قبل از ارسال، بررسی هزینه کالاها،بازرسی مربوط به استاندارد اجباری و بازرسی اعتبار فروشنده و تامین کننده اشاره کرد.
یکی از بازرسی هایی که قبل از ارسال کالاها باید انجام گیرد بازرسی container loading می باشد. اکثر تاجران که به واردات کالاهای سنگین از کشور چین اقدام می کنند برای حمل و نقل کالاها به کشور خود از روش حمل و نقل دریایی به دلیل مقرون به صرفه بودن این روش و همچنین نداشتن محدودیت برای وزن کالاها استفاده می کنند، در این راستا برای جابه جایی کالاها با روش حمل و نقل دریایی به کانتینر جهت بارگیری کالاها درون آن و بعد انتقال کانتینر به درون کشتی نیاز است و باید توجه داشت که کانتینر انتخاب شده جهت بارگیری کالاها با نوع کالاها و شرایط آن ها مطابقت داشته باشد. بازرسی container loading نیز همان طور که از نام آن پیداست جهت بررسی شرایط کانتینر از لحاظ مختلف و تایید مطابقت کانتینر با شرایط کالاها انجام می شود.
سوالات متداول منبع یابی و سورسینگ کالا
برای انجام منبع یابی و سورسینگ کالا دو روش وجود دارد: ۱- منبع یابی به روش استراتژیک ۲- منبع یابی به روش جهانی که شرح این دو روش به این صورت است: منبع یابی به روش استراتژیک به این صورت است که افرادی که اقدام به انجام این فعالیت می کنند به ارزیابی تمام جوانب کار را از جمله چرخه خرید در کشور، کالاهای موجود در بازار، تحلیل و بررسی هزینه ها، برقراری ارتباط با مذاکره کنندگان، به روز رسانی اطلاعات مرتبط در این زمینه و .... می پردازند و این کار را با توجه به یک سری حد و مرز انجام می دهند. اما منبع یابی به روش جهانی به این صورت است که افرادی که اقدام به منبع یابی می کنند مرزهای یک کشور را در نظر نمی گیرند و جوانب منبع یابی را در تمام سطح جهان بررسی می کنند تا به منابع مناسب دست پیدا کنند.
فرایند منبع یابی و سورسینگ کالا امری مهم می باشد که باید با دقت انجام شود و در طی این فرایند افرادی که به انجام منبع یابی می پردازند باید مراحل خاصی را به ترتیب پشت سر بگذارند تا نتیجه ی درستی را به دست آورند. از جمله مراحلی که در فرایند سورسینگ کالا جهت منبع یابی باید پشت سر گذاشت می توان به مواردی چون ۱- درک نیاز های بازار های داخلی کشور ۲- شناخت درست بازار عرضه کالا ۳- ایجاد یک استراتژی درست جهت منبع یابی ۴- انتخاب یک روش مناسب برای منبع یابی ۵- انتخاب یک فروشنده مناسب و روش درست مذاکره با او ۶- اجرای روش ها و استراتژی های انتخاب شده و به دست آوردن نتیجه اشاره کرد. تاجران برای این که بتوانند مرحله منبع یابی را در روند واردات کالا به درستی پشت سر بگذارند می توانند این کار را به کارشناسان گروه تجاری ققنوس واگذار کنند.
در روند واردات کالا انجام هر کدام از مراحل به درستی دارای یک سری مزایا و انجام آن مرحله با بی دقتی دارای یک سری معایب برای تاجران می باشد و هر کدام می توانند باعث سود یا زیان تاجر شود. این مسئله در رابطه با منبع یابی و سورسینگ کالا در امر واردات کالا نیز صادق است و از جمله مزایایی که سورسینگ کالا و منبع یابی درست به دنبال دارد می توان به مواردی چون صرفه جویی کردن در وقت و سرمایه تاجران، ایجاد و توسعه کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای افراد مختلف، به دست آوردن سود بیشتر برای تاجران، داشتن یک منبع تامین کالای امن و قابل اطمینان، مطمئن شدن از اعتبار فروشندگان و ... اشاره کرد.
به طور کلی این گونه می توان گفت که انجام یک منبع یابی کلی و اختصاصی که هیچ گونه اشتباهی در انجام آن رخ نداده باشد بر عهده ی شرکت های بازرگانی همچون شرکت تجاری ققنوس می باشد که به ارائه خدمات گوناگون من جمله منبع یابی در زمینه صادرات و واردات کالا می پردازند. از جمله وظایف این شرکت ها در زمینه منبع یابی و سورسینگ کالا می توان به مواردی چون انجام تحقیقات کامل، یافتن تامین کننده معتبر، انجام مذاکرات به شیوه صحیح، درخواست نمونه کالا از فروشنده جهت بررسی، انجام خرید های اینترنتی از سایت های معتبری چون سایت علی بابا، سایت ای بی، سایت تائوبائو و ... اشاره کرد.
برای حمل و نقل کالاهای وارداتی شیوه های مختلفی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به مواردی چون روش حمل و نقل هوایی، روش حمل و نقل دریایی و روش حمل و نقل زمینی اشاره کرد. هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارند که می تواند باعث استفاده یا عدم استفاده از آن روش برای جابه جایی کالاهای وارداتی شوند. تاجران برای این که یکی از این روش ها را برای حمل و نقل کالاهای خود به کشور مقصد انتخاب کنند باید جوانب و ابعاد مختلف کار را هچون سرعت انتقال، شرایط انتقال، وزن کالاها، شرایط کالاها، محدودیت های روش حمل و نقل، خطر های موجود، هزینه حمل و نقل کالاها توسط هر روش و ... را مورد ارزیابی قرار دهند تا بتوانند بهترین روش را که با شرایط کالاها مطابقت دارد را انتخاب کنند.
بیت کویین ها از جمله خطوط رمزی رایانه ای هستند که به آن ها رمز ارز دیجیتال گفته می شود و ارزش پولی با خود به همراه دارند. بیت کویین ها در سال ۲۰۰۹ تولید شده اند و سازنده این رمز ارز ها فردی ناشناس است که با نام مستعاره «ساتوشی ناکاموتو» فردی با هویت ناشناس برای جهان به حساب می آید. بیت کویین رمز ارزی است که انتقال آن در سرتاسر جهان با کارمزدی کم نسبت به تراکنش های مالی آنلاین همراه می باشد. افراد برای این که بتوانند بیت کویین به دست آورند باید با استفاده از دستگاهی به نام ماینر اقدام به استخراج این نوع رمز ارز نمایند. دستگاه ماینر که به عنوان دستگاه ASIC نیز شناخته می شود برای تولید و استخراج بیت کویین کاربرد دارد و به دلیل وجود دیگر رمز ارزها به این دستگاه ماینر بیت کویین نیز می گویند.
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود افراد به جای این که دستگاه های ماینر بیت کویین را از واسطه ها و دلال ها در داخل کشور خریداری کنند مستقیما به وارد کردن مستقیم ماینر از چین اقدام نمایند. از جمله این دلایل می توان به مواردی چون قیمت مقرون به صرفه دستگاه ماینر در صورت واردات از چین اشاره کرد، زمانی که افراد مستقیما اقدام به وارد کردن دستگاه ماینر می نمایند هزینه ی کمتری برای خرید دستگاه پرداخت می کنند زیرا واسطه ها را از میان حذف کرده اند و همچنین سرمایه ای که در این راه مصرف کرده اند زود تر از حالت خرید از واسطه به آن ها بازگردانده می شود. افرادی که قصد انجام این کار را دارند می توانند با کمک گروه تجاری ققنوس و استفاده از سرویس فروش و واردات حمل و ترخیص ماینر به راحتی اقدام به انجام این کار نمایند.
برای افرادی که قصد دارند اقدام به واردات ماینر از کشور چین به کشور ایران نمایند برای حمل و نقل دستگاه های ماینر بیت کویین راه های مستقیم و غیر مستقیم مختلفی وجود دارد که افراد می توانند با انتخاب هر کدام از این روش ها دستگاه های خود را در داخل کشور تحویل بگیرند. از جمله راه های حمل و نقل دستگاه بیت کویین به داخل کشور می توان به مواردی چون استفاده از روش غیر مستقیم انتقال دستگاه از چین به امارات و سپس از امارات به ایران، استفاده از روش مستقیم ارسال دستگاه از چین به ایران و استفاده از روش غیر مستقیم ارسال دستگاه از چین به کردستان عراق و سپس از آنجا به ایران اشاره کرد. انتخاب هر کدام از این روش ها توسط وارد کننده بستگی به شرایط او دارد.
دستگاه های ماینر وارداتی برای قابل استفاده بودن در داخل کشور باید از گمرک ترخیص شوند. ترخیص دستگاه ماینر از گمرک همچون ترخیص دیگر کالاهای وارداتی می باشد و باید مراحل ترخیص کالا را از جمله تهیه مدارک مختلف و گذر از مراحل گمرک را پشت سر بگذارد، تنها مسئله ای که وارد کنندگان دستگاه ماینر قبل از اقدام به وارد کردن این دستگاه باید به آن توجه کنند این است که از ممنوعه نبودن واردات این دستگاه به داخل کشور مطمئن شوند. از جمله مدارکی که وارد کنندگان برای وارد کردن دستگاه ماینر به آن نیاز مندند می توان به مدارکی چون ثبت سفارش کالا و دریافت مجوز از وزارت صمت، داشتن کارت بازرگانی، دریافت پروانه فارم ماینینگ و ... اشاره کرد. وارد کنندگان می توانند فرایند ترخیص دستگاه های ماینر از گمرک را به ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس واگذار کنند.
افرادی که قصد واردات دستگاه ماینر و همچنین استفاده مستقیم از آن را دارند باید اقدام به دریافت مجوز ماینینگ و پروانه بهره بردای فارم ماینینگ نمایند. برای دریافت مجوز ماینینگ و پروانه بهره برداری فارم ماینینگ افراد متقاضی باید درخواست مجوز ماینینگ را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه دهند و به شرایط دریافت این مجوز که شامل مواردی چون حداقل میزان مصرف برق تا سقف ۱۰۰ کیو وات، استخراج بیت کویین در شهرک ها و نواحی صنعتی و ... را عمل کنند. صدور پروانه بهره برداری فارم ماینینگ پس از بازرسی کارشناسان اداره صمت از مکان و شرایط استخراج بیت کویین و در صورت تاییدیه این افراد برای یک فرد حقیقی، فرد حقوقی یا افرادی تحت عنوان اعضای هیئت مدیره یک شرکت و زیر پوشش نام شرکت انجام خواهد شد. مجوز ماینینگ و پروانه بهره برداری فارم ماینینگ به مدت ۶ تا ۱۲ ماه اعتبار دارد.
در رابطه با جواب این سوال این گونه باید گفت که افرادی که از سایت علی بابا استفاده می کنند دو دسته هستند: فروشندگان و خریداران. سایت علی بابا در واقع یک بستر تعاملی برای بر قراری ارتباط بین خریداران و فروشندگان صاحب کسب و کارهای بزرگ و کوچک می باشد که با استفاده از این سایت از نقاط مختلف جهان در رابطه با یک محصول مشترک با یکدیگر آشنا شده، مذاکره و توافق کرده و به انجام معامله می پردازند. در واقع افرادی که از سایت علی بابا استفاده می کنند می توانند هم به عنوان خریدار جهت تهیه مواد اولیه مورد نیاز خود و هم به عنوان فروشنده جهت ارائه محصول نهایی خود به دیگر خریداران استفاده کنند.
هر یک از سایت های خرید و فروش اینترنتی در راستای خدماتی که به کاربران خود ارائه می دهند یک سری نقاط ضعف و یک سری نقاط قوت دارند که از آن ها به عنوان مزایا و معایب یاد می شود. از جمله مزایای سایت علی بابا می توان به مواردی چون تنوع بالای محصولات، قیمت های مناسب کالاها، بسته بندی مناسب برای ارسال محصولات، امکان سفارشی کردن محصولات بر اساس سلیقه خریدار، آشنایی به تعداد زیادی تامین کننده و .... اشاره کرد. همچنین از جمله معایب این سایت می توان به مواردی چون عدم مطابقت تصویر آپلود شده با محصول سفارش داده شده، تفاوت فرهنگی میان فروشنده و خریدار در هنگام مذاکره، مدت زمان طولانی تا دریافت کالاها، برخوردن به مرحله ترخیص کالا از گمرک ... می توان اشاره کرد.
در فروشگاه های اینترنتی که به منظور ایجاد یک بستری تعاملی بین خریدار و فروشنده ایجاد شده اند برای راحتی کار فروشندگان و خریداران مختلف و همچنین احترام به شرایط کاری آن ها از شیوه های مختلفی برای پرداخت هزینه ی معامله استفاده می شود، این شرایط در سایت علی بابا نیز وجود دارد و مدیران این سایت چندین روش مختلف را به فروشندگان و خریداران جهت پرداخت و دریافت هزینه ی معامله پیشنهاد می کنند. از جمله روش های پرداخت مورد استفاده در سایت علی بابا می توان به مواردی چون اعتبار نامه، انتقال بانکی، پی پال، وسترن یونیون و سند تضمینی اشاره کرد. انتخاب هر کدام از این روش ها به انتخاب فروشنده و خریدار و بر اساس مذاکرات انجام شده در بین آن ها می باشد.
افرادی که به قصد واردات کالا از چین اقدام به خرید کالا از سایت علی بابا می نمایند باید در راستای داشتن خریدی سود آور به یک سری نکته توجه کنند تا بتوانند بهترین کالاهای موجود در سایت علی بابا را خریداری نمایند. بهترین محصولاتی که تاجران در هنگام خرید از سایت علی بابا می توانند انتخاب کنند کالاهایی است که ارزش خالص پایینی داشته باشند ولی در عین حال سود حاصل از خرید آن ها برای خریداران بالا باشد برای خرید این نوع کالاها علاوه بر جستوجو در سایت علی بابا باید از نیاز های بازار داخلی کشور نیز اطلاع داشته باشید. از جمله دیگر نکاتی که برای خرید بهترین محصولات در سایت علی بابا باید به آن توجه کرد این است که از خریدن محصولات شکستنی از مثل ظروف و سایل تزئینی و یا لباس خودداری کنید. توجه به این نکات باعث می شود بهترین محصولات را انتخاب کنید.
بر اساس روابط صلح آمیزی که بین دو کشور چین و ایران بر قرار شده است امروزه بیشترین آمار کالاهای وارداتی به کشور ایران متعلق به کشور چین می باشد، از این رو خرید ایرانیان از سایت علی بابا که یک سایت چینی تبار می باشد هیچ گونه مشکلی برای خریداران ایجاد نخواهد کرد. در روند تجارت با کشور چین از آن جایی که ممکن است انجام معاملات حضوری برای خریداران امکان پذیر نباشد خریداران می توانند به راحتی کالای مورد نظر خود و یک تامین کننده معتبر را از سایت علی بابا انتخاب کرده و معامله را انجام دهند. در صورتی که تاجران تجربه ای در رابطه با خرید آنلاین از کشور دیگر در جهت واردات کالا نداشته باشند می توانند از شرکت های تجاری واسطه مانند شرکت تجاری ققنوس کمک بگیرند.
سایت آمازون یک فروشگاه اینترنتی مشابه سایت علی بابا می باشد که در آن محصولات مختلفی به فروش می رسد و در کل تنوع محصولات آن بسیار زیاد است. اگر به عنوان یک تاجر قصد خرید از این سایت را دارید می توانید از کالاهای پر فروشی که در این سایت به فروش می رسد خریداری کنید. از جمله کالاهای که در این سایت به فروش می رسد می توان به مواردی همچون محصولات آرایشی، لوازم جانبی و پوشاک، محصولات بهداشتی،محصولات مراقبتی مخصوص پوست و مو، لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی، مکمل های غذایی، انواع تبلت و تلفن همراه، لوازم جانبی آن ها و ... اشاره کرد.
سرویس آمازون پرایم در واقع یک نوع سرویس ویژه این فروشگاه است که به بعضی از مشتریان ارائه می شود. در واقع آمازون پرایم سرویسی است که در ازای خرید اشتراک به کاربران سایت آمازون ارائه می شود و مشتریان با استفاده از این سرویس ویژه از یک سری خدمات این سایت همچون استفاده از یک سری خدمات رایگان مانند تماشا کردن فیلم و همچنین یک سری تخفیف های ویژه در هنگام خرید بهره مند می شوند. از جمله دیگر مزایای استفاده از آمازون پرایم می توان به مواردی چون حمل و نقل رایگان کالا تا درب منزل اشاره کرد. البته توجه به این نکته لازم است که شرکت آمازون در آمریکا تاسیس شده است و سرویس رایگان حمل و نقل تا درب منزل تنها برای ساکنین این کشور می باشد.
افرادی که قصد خرید از سایت آمازون را دارند برای پرداخت هزینه ی خرید خود راه های متنوعی را پیش رو دارند و می توانند از حساب بانکی خود و همچنین انواع کارت های اعتباری استفاده کنند و هزینه ی خرید خود را به صورت آنلاین پرداخت نمایند اما موضوعی که در این زمینه باید به آن توجه کرد این است که امروزه به دلیل تحریم های آمریکا بر علیه ایران امکان خرید مستقیم از سایت آمازون از ایران امکان پذیر نمی باشد به همین دلیل افرادی که قصد خرید از سایت آمازون از ایران را دارند باید انجام این کار را به شرکت های تجاری – بازرگانی همچون شرکت تجاری ققنوس واگذار نمایند تا این خرید از طریق یک شرکت واسطه که دارای دفتر کار در خارج از ایران می باشد انجام شود.
افرادی که قصد خرید از سایت آمازون را دارند برای این که بتوانند کالای مورد نظر خود را از میان انبوه کالاهای موجود در سایت آمازون شناسایی کنند باید پس از ورود به سایت آمازون نام محصول مورد نظر خود را در نوار جستجوی این سایت وارد کرده و منتظر نتیجه جستجو بمانند، پس از ارائه لیست محصولات مرتبط توسط سایت خریداران باید بر اساس فیلتر های گوناگون نتیجه جستوجو را محدود کرده و از بین نتایج محدود شده با استفاده از مقایسه مواردی چون اعتبار و سابقه کاری فروشنده، نظرات خریداران پیشین، قیمت، کیفیت و دیگر موارد به انتخاب بهترین محصول اقدام نمایند. در هنگام پیدا کردن محصول مورد نظر در فروشگاه های اینترنتی همچون آمازون استفاده از فیلتر های گوناگون در روند جستوجو بسیار حائز اهمیت می باشد و خریدار را به محصول مورد نظر خود نزدیک می کند.
شاید این سوال برای شما نیز ایجاد شده باشد که چرا تاجران به جای خرید حضوری و از کشور های نزدیک و همسایه سایت آمازون و شیوه خرید آنلاین را انتخاب می کنند؟ در پاسخ به این سوال باید این گونه گفت که خرید از سایت ها و فروشگاه های آنلاین مانند آمازون علاوه بر معایبی که خرید های اینترنتی به دنبال دارد، دارای یک سری مزایا همچون قیمت مناسب، تنوع محصولات، آشنایی با تامین کنندگان مختلف و ... را به دنبال دارد که وجود همین مزایا باعث رو آوردن تاجران حتی به صورت غیر مستقیم و با کمک شرکت های تجاری واسطه همچون شرکت تجاری ققنوس به خرید کالا از سایت آمازون می شود.
سایت ای بی یکی از فروشگاه های اینترنتی جهانی می باشد که به عرضه و فروش کالاها و محصولات متنوع به صورت عمده و خرده بار می پردازد. خرید از سایت ای بی به دلیل مزیت هایی که به دنبال دارد دلیل خوبی برای تشویق خریداران به استفاده از این سایت برای خرید می باشد. سایت ای بی یک سایت خرید و فروش جهانی و بستری برای ایجاد تعامل بین فروشندگان و خریداران مختلف می باشد. خریداران می توانند با استفاده از این سایت به خرید محصول مورد نظر خود به صورت عمده و یا خرده فروشی، نو یا دسته دوم و همچنین خرید و فروش مزایده ای بپردازند. علاوه بر این وجود تنوع بالای محصولات در فروشگاه های این سایت با شرایط خرید و فروش متفاوت می تواند از عهده راضی کردن هر سلیقه ای بر بیایید.
سایت ای بی یک فروشگاه آنلاین با محصولاتی متنوع و متفاوت است و کالاهای مختلفی را در خود جای داده است. کالاهای این سایت از برند های مختلفی هستند که همواره آمار فروش بالایی را به خود اختصاص داده اند. از جمله کالاهایی که در سایت ای بی به فروش می رسند می توان به کالاهای پر فروشی همچون انواع مختلف لباس ها، کیف و کفش، لوازم خانگی برقی و چوبی، کتاب های مختلف، لوازم آرایشی – بهداشتی، اسباب بازی، لوازم الکترونیکی، قطعات و لوازم یدکی کامپیوتر و تلفن همراه، انواع تلفن همراه، انواع تبلت، انواع ساعت های هوشمند، مکمل های غذایی، ابزار آلات و قطعات صنعتی، ماشین آلات و ... اشاره کرد .به طور کلی این گونه می توان گفت که هر گونه کالای مجازی که خطر آفرین نباشد را می توان در این سایت جستجو کرد.
از آنجایی که بعضی از فروشگاه های اینترنتی صرفا جهت کلاهبرداری از خریداران و مشتریان ایجاد می شود و بلافاصله پس از پرداخت پول توسط مشتری اکانت فرد را مسدود کرده و کالایی به خریدار تحویل نمی دهند، بسیاری از خریداران با شک و تردید اقدام به خرید از فروشگاه های اینترنتی می نمایند اما در رابطه با سایت ای بی می توان این اطمینان را داد که این سایت با رعایت قوانین و نظارت کامل بر روند کاری فروشندگان از هر گونه تخلف و کلاهبرداری جلوگیری می کند. سایت ای بی با مشاهده هر گونه تخلف از سوی فروشندگان به سرعت اکانت آن ها را مسدود و از ادامه فعالیت آن ها جلوگیری می کند. این سایت با ایجاد قسمتی تحت عنوان seller information به ارائه اطلاعات مفیدی در رابطه با فروشندگان می پردازد و خریداران در انتخاب فروشنده کمک می کند.
سایت ای بی به دلیل این که شامل محصولات متنوعی و همچنین فروشندگان مختلفی می باشد ممکن است خریداران پس از ورود به سایت با مشکل روبه رو شوند. برای این که خریداران بتوانند در این سایت به راحتی محصول مورد نظر و فروشنده ای معتبر را پیدا کنند باید ابتدا کالای مورد نظر خود را در قسمت نوار جستوجوی سایت سرچ کنند و پس از مشاهده ی موارد پیشنهاد شده از سوی سایت در بین گزینه ها فروشندگان مختلف را با یکدیگر بر اساس معیار های مختلف مقایسه کنند تا از اعتبار آن ها اطمینان حاصل کنند و فرد مناسبی را برای انجام خرید خود انتخاب کنند. علاوه بر این خریداران می توانند با استفاده از اطلاعاتی که توسط سایت درباره فروشندگان ارائه می شود به انتخاب فروشنده معتبر بپردازند.
امروزه به دلیل تحریم های موجود بر علیه ایران امکان خرید مستقیم از سایت ای بی برای ایرانیان وجود ندارد. به عبارت دیگر سایت ای بی به صورت مستقیم کالاهای خریداری شده را به سمت ایران پست نمی کند و یکی از مواردی که در هنگام انجام عملیات خرید از سوی خریدار باید طی شود درج آدرس خود در سایت می باشد. برای رفع این مشکل و عدم محدودیت برای ایرانیان برای خرید از سایت ای بی می توان از شرکت های واسطه همچون شرکت تجاری ققنوس کمک گرفت. این شرکت با انجام فرایند خرید مورد نظر مشتری کالا را از این سایت تحویل گرفته و شخصا به آدرس خریدار ارسال خواهد کرد و از این طریق مشکل خرید از سایت ای بی برای ایرانیان را برطرف می کند.
سایت تائوبائو یکی از فروشگاه های اینترنتی است که به ایجاد بستری برای تعامل فروشنده و خریدار به صورت مصرف کننده به مصرف کننده پرداخته است. سایت تائوبائو یکی از زیر مجموعه های سایت علی بابا می باشد که در تاریخ ۲۱ ماه آپریل در سال ۲۰۰۳ توسط شرکت علی بابا تاسیس شده است. سایت تائوبائو در واقع بستری برای رونق و گسترش کسب و کار های کوچک به حساب می آید. دفتر این سایت در شهر هانگژو در کشور چین تاسیس شده است. سایت تائوبائو توانسته است با کسب موفقیت هایی همچون رتبه هشتمین وب سایت پربازدید در سال ۲۰۱۲، فروش بیش از یک میلیارد کالا در سال ۲۰۱۶ و همچنین افزایش حجم معالملات خود به بیش از ۳ تریلیون یوان در سال ۲۰۱۷ کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند و موفقیت های بسیاری را به دست آورد.
سایت تائوبائو یکی از فروشگاه های بزرگ و متنوع در زمینه ارائه محصولات گوناگون می باشد در نتیجه محصولات زیادی در این سایت به فروش می رسد که بعضی از آن ها با توجه به نیاز بازار از جمله کالاهای پر فروش به حساب می آیند که خرید این گونه کالاها برای خریدار می تواند بسیار پر سود به حساب آید. از جمله کالاهای پر فروشی که در سایت تائوبائو بین فروشندگان و خریداران معامله می شود می توان به کالاهایی چون لوازم الکترونیکی، لوازم یدکی خودرو، انواع مختلف تلفن های همراه، انواع تبلت، لوازم برقی خانگی، مکمل های غذایی، لباس و پوشاک، لوازم آرایشی – بهداشتی، لوازم یدکی موبایل و لپ تاپ و ... اشاره کرد.
افرادی که قصد خرید از سایت تائوبائو را دارند پس از جستوجو و پیدا کردن کالای موردن نظر خود و همچنین انتخاب یک فروشنده معتبر باید اقدام به پرداخت هزینه ی کالا نمایند که برای این کار می توانند از دو روش استفاده کنند. در روش اول خریدار با انتخاب گزینه اکنون خرید کنید به صورت مستقیم به صفحه انتقال هزینه ی کالا منتقل می شود و اقدام به پرداخت هزینه می نماید. در روش دوم خریدار گزینه ی سبد خرید را انتخاب کرده و تک به تک کالاهای مورد نظر خود را به سبد خرید اضافه می کند و سپس با انتخاب گزینه پرداخت به مرحله تسویه حساب راهنمایی می شود. خرداران در مرحله تسویه حساب باید یک سری اطالاعات مربوط به خود را همچون نام، آدرس، کد پستی، شماره موبایل و ... را در سایت وارد نمایند.
هر یک از سایت ها و فروشگاه های اینترنتی دارای یک سری مزایا و معایب می باشند که خریداران و حتی فروشندگان نیز قبل از استفاده از این سایت برای ارائه دادن و تحویل گرفتن کالا و خدمات بهتر است با آن مزایا و معایب در راستای استفاده بهتر از آن سایت آشنا شوند. از جمله مزایای سایت تائوبائو می توان به مواردی چون قیمت های مناسب و مقرون به صرفه و حتی در بعضی موارد بسیار پایین کالاها، تنوع بالای کالاها، ارائه محصولات منحصر به فرد و ... اشاره کرد. همچنین از جمله معایب استفاده از سایت تائوبائو می توان به مواردی چون محدودیت های مربوط به زبان سایت، امکان کلاهبرداری های گوناگون و ... اشاره کرد.
با توجه به این مسئله که سایت تائوبائو یک سایت چینی است زبانی که در طراحی این سایت به کار رفته نیز زبان چینی می باشد و امکان تغییر زبان چینی به زبان انگلیسی برای مشتریانی که به زبان چینی و ماندارین مسلط نیستند نیز وجود ندارد و به طور کلی نسخه انگلیسی زبان این سایت وجود ندارد، این مسئله برای کاربران این سایت به خصوص افرادی که برای اولین بار است که به جهت خرید به ین سایت مراجعه می کنند بسیار دشوار می باشد. اما در رابطه با راه حل موجود برای رفع مشکل زبان سایت تائوبائو راه حل های مختلفی وجود دارد که از جمله آ« ها می توان به مواردی چون استفاده از پلتفرم های ترجمه آنلاین، استفاده از مترجم، استفاده از کارگزاران مسلط به زبان چینی همچون کارگزاران گروه تجاری ققنوس و ... اشاره کرد.
زمانی که فردی قصد دارد برای خرید به یک سایت خارجی همچون سایت خرید علی بابا، سایت خرید تائوبائو، سایت خرید آمازون و ... مراجعه کند برای خرید از این سایت ها نیاز به یک سری اطلاعات دارد. خرید از سایت های خارجی در مراحل گوناگون نیازمند اطلاعات مختلفی می باشد، به طور مثال افرادی که برای اولین بار برای خرید کالا به یکی از سایت های خارجی مراجعه می کنند باید در ابتدا با وارد کردن اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، شماره تلفن، آدرس ایمیل و ... اقدام به ساخت حساب کاربری نمایند. همچنین زمانی که خریدار محصول مورد نظر خود را از یکی از سایت های خارجی انتخاب کرده است در هنگام خرید باید جهت دریافت کالا از طریق پست آدرس خود را به طور دقیق در سایت وارد کند. علاوه بر این می توان به کارت بازرگانی خریداران در هنگام خرید کالاهای تجاری جهت واردات اشاره کرد.
بسیاری از افراد در هنگام خرید از سایت های خارجی این سوال برای شان ایجاد می شود که پس از خرید کالای مورد نظر چه مدت طول می کشد تا کالا به دست خریدار برسد؟ در رابطه با جواب این سوال این گونه باید گفت که مدت زمانی که طول می کشد تا کالاهای خریداری شده از سایت های خارجی به دست خریدار برسد تابع عوامل گوناگونی است. از جمله عوامل مختلفی که در محاسبه این زمان باید مورد بررسی قرار گیرد می توان به عواملی چون نوع روش انتقال و حمل و نقل کالا که هر کدام سرعت مختلفی در انتقال کالا دارند، مدت زمانی که طول می کشد تا کالا در وسیله حمل و نقل بارگیری و همچنین از آن تخلیه شود، مدت زمانی که طول می کشد مدارک مورد نیاز ترخیص کالا تهیه شود، مدت زمانی که طول می کشد فرایند ترخیص کالا از گمرک طی شود و ... اشاره کرد.
نحوه خرید از سایت های خارجی مانند خرید از سایت علی بابا، خرید از سایت آمازون، خرید از سایت ای بی و .... به طور معمول یک سان می باشد. نحوه خرید از هر کدام از این سایت های خارجی به این شکل است که کاربران در این سایت ها ابتدا کاربران باید اقدام به ایجاد حساب کاربری در هر یک از سایت ها مورد نظر نمایند، سپس به دلیل تنوع محصولات بالایی که در این گونه سایت ها وجود دارد خریدار باید نام کالای مورد نظر خود را در نوار جستجوی سایت سرچ کند و پس از انجام جستجو و ارائه پیشنهاد های مرتبط، خریدار باید با استفاده از فیلترهای مختلف اقدام به محدود کردن پیشنهادات و انتخاب کالای مورد نظر بر اساس اعتبار و صلاحیت فروشندگان می نمایند، خریدار پس از انتخاب فروشنده و کالا به مذاکره با فروشنده پرداخته و با توافق های انجام شده خرید خود را انجام می دهند.
بررسی این مورد که نحوه خرید و تحویل کالای خریداری شده از سایت های خارجی چگونه انجام می شود مسئله ای است که بین خریدار و فروشنده باید توافق شود. خریدار در روند خرید از سایت های خارجی زمانی که با استفاده از فیلتر ها و انجام مقایسه های گوناگون کالای مورد نظر خود و همچنین فروشنده ای معتبر و قابل اعتماد را پیدا می کند باید به مزاکره با فروشنده بپردازد و در طول روند مزاکره در رابطه با مسائل مختلفی چون قیمت کالا، نحوه پرداخت هزینه، روش ارسال کالا از مبداء به مقصد، جنس و کیفیت کالا، درخواست سفارشی شدن کالا از طرف خریدار، تعداد کالاها و ..... صحبت کرده و در صورت نتیجه گرفتن از مذاکرات فی مابین معامله بین طرفین انجام می شود و یا نتیجه دلخواه طرفین به دست نیامده و معامله کنسل می شود.
هر خریداری مایل است در هنگام خرید برای به دست آوردن سود بیشتر از واحد پولی رایج در کشور خود برای استفاده کند اما سایت های خارجی برای معاملات خود و وجه کالاهای خود تنها از ارزهایی همچون دلار، یورو، یوان چین و .... استقبال می کنند، اما گروه تجاری ققنوس با ارائه خدمات مختلفی در زمینه خرید کالا، صادرات و واردات کالا، ترخیص کالا و ... به مشتریان خود این مشکل را برطرف کرده است که یکی از این خدمات خرید کالا به صورت ریالی از سایت های خارجی می باشد. گروه تجاری ققنوس در هر یک از سایت های خارجی که مد نظر خریدار است به خرید کالای مورد نظر او می پردازد و معادل وجه کالای مورد نظر را به صورت ریالی از خریدار دریافت کرده و با استفاده از حساب های ارزی خود در خارج از کشور هزینه کالا را با ارز مورد نظر فروشنده پرداخت می کنند.
در امر واردات و صادرات کالا به داخل و خارج از کشور یکی از مراحل بسیار مهمی که تاجران باید پشت سر بگذارند مربوط به مرحله ترخیص کالا می باشد. ترخیص کالا در روند تجارت مرحله ای است که در آن کالاهای وارداتی و صادراتی توسط سازمان گمرک به طور دقیق و از جهات مختلف مورد بررسی قرار می گیرد تا از بروز هر گونه مشکلی که ممکن است از جانب محموله در روند صادرات و واردات مشکل ایجاد کند جلوگیری نماید. روند ترخیص کالا روندی است که شامل مراحل مختلفی همچون دریافت مدارک مختلف، ثبت سفارش کالا، دریافت مجوز های گوناگون با توجه به نوع کالاها، پرداخت هزینه های گمرکی همچون عوارض گمرکی، مالیات، حقوق ورودی، تعرفه گمرکی که مربوط به نوع کالاها بوده و ..... می باشد. فرایند ترخیص کالا فرایند بسیار حساس و پیچیده ای است.
یکی از مشکلاتی که در رابطه با روند تجارت بین المللی و واردات و صادرات کالا در گذشته وجود داشت این بود که تاجران برای انجام هر کدام از مراحل تجارت بین المللی باید زمان زیادی را صرف کرده و به ادارات مختلفی مراجعه می کردند، اما امروزه با ایجاد سامانه جامع تجارت تهیه تعدادی از مجوز ها و انجام مراحل مربوط به این سامانه به صورت مجازی و در کمترین زمان انجام می شود. سامانه جامع تجارت سامانه ای است که به یک پارچه سازی و نظارت بر روند تجارت بین الملل چه از نوع صادرات و چه از نوع واردات می پردازد. سامانه جامع تجارت یا همان سامانه ثبت سفارش کالا در تاریخ ۵ مرداد ماه در سال ۱۳۹۵ افتتاح شد و برای استفاده در دسترس کاربران قرار گرفت.
فردی که قصد دارد اقدام به انجام فعالیت های تجاری بین المللی نماید نیاز به تهیه یک سری مدارک شخصی دارد که از جمله این مدارک می توان به کارت بازرگانی اشاره کرد. کارت بازرگانی از جمله اولین و مهم ترین مدارک مورد نیاز برای یک بازرگان به حساب می آید. داشتن کارت بازرگانی برای بازرگانان در واقع حکم مجوزی برای واردات و صادرات کالا می باشد. کارت بازرگانی تنها به افرادی تعلق می گیرد که دارای یک شرکت یا موسسه بازرگانی ثبت شده در دفتر ثبت تجارت باشند، علاوه بر این متقاضیان دیافت کارت بازرگانی باید دارای تمامی شرایط درج شده در فرم درخواست کارت بازرگانی باشند تا موفق به دریافت کارت بازرگانی شوند. افراد با داشتن این کارت می توانند علاوه بر انجام تجارت بین المللی به انجام امور ترخیص کالا برای دیگر تاجران فاقد کارت به عنوان ترخیص کار یا حق العمل کار بپردازند.
افرادی که اقدام به واردات کالا می نمایند یکی از مراحلی که باید در این زمینه طی کنند مربوط به ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت می باشد، اما قبل از انجام این کار بازرگان باید از سازمانه توسعه و تجارت کشور مجوز ثبت سفارش کالا را دریافت نماید. برای ثبت سفارش کالا در سامانه جامعه تجارت بازرگانان باید پیش فاکتور کالاهایی که قصد واردات آن را به کشور دارند از فروشنده تحویل گرفته و بر اساس اطلاعات درج شده در پیش فاکتور که باید شامل اطلاعاتی چون اطلاعات کامل فروشنده و خریدار کالا، تاریخ صدور و مدت اعتبار پیش فاکتور، قیمت کالاها، تعداد کالاها، وزن کالاها، نوع ارزی که قرار است برای پرداخت هزینه کالاها استفاده شود و ... باشد اطلاعات کالاها را به طور کامل در سامانه جامعه تجارت ثبت نماید تا در صورت نبود مشکل موفق به دریافت کد فیدا شود.
در زمینه تجارت بین المللی و واردات و صادرات کالا یکی از کار هایی که در راستایی طبقه بندی و شناسایی راحت کالاها در سرتاسر جهان از آن استفاده می شود، استفاده از سیستم تعرفه گمرکی یا HS Code می باشد. سیستم تعرفه گمرکی یا کد تعرفه گمرکی کدی است که بر اساس آن جزئیات کالاها مشخص می شود. کد تعرفه گمرکی کدی است که بر اساس سیاست های اقتصادی کشورها تعیین می شود. کد تعرفه گمرکی کدی است که بین ۸ تا ۱۰ رقم عدد دارد و ۶ رقم ابتدای آن در همه ی کشورها یکسان می باشد و باقی آن بر اساس نام هر کشور متغیر است. کد تعرفه گمرکی هر چند سال یکبار با توافق تمامی کشور ها در رابطه با تمامی کالاهای تجاری تعیید می شود و در دسترس تاجران قرار می گیرد. دریافت این کد باید قبل از مرحله ثبت سفارش کالا انجام گیرد.
ترخیص کالا از گمرک از مهم ترین مراحل تجارت بین المللی می باشد که باید با نهایت دقت انجام شود. کوچک ترین خطا در انجام روند ترخیص کالا از سوی صاحب کالا ترخیص و خروج کالا از گمرک را به تعویق می اندازد این رو می توان برای انجام این کار از ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس کمک گرفت. از جمله مراحلی که در طی فرایند ترخیص کالا از گمرک باید طی شود می توان به مراحلی چون دریافت پیش فاکتور، دریافت پکینگ لسیت یا لیست عدل بندی، دریافت کد تعرفه کالا، دریافت مجوز ثبت سفارش کالا و انجام ثبت سفارش کالا، دریافت بیمه نامه برای کالاها، انجام فرایند تخصیص ارز، انعقاد قرار داد با شرکت حمل و نقل، تهیه مجوزهای مورد نیاز با توجه به نوع کالاها، انجام دور اظهاری و ... اشاره کرد.
ارزش گمرکی کالا به مجموعه هزینه ی خرید کالا به علاوه تمامی هزینه های بیمه، حمل و نقل، عوارض گمرکی و ... گفته می شود. برای این که ارزش گمرکی کالاهای وارداتی تعیین شود کارشناسان مجرب و حرفه ای گمرک با برآورد تمامی هزینه ها پرداخت شده در راستای ورود کالای مورد نظر به کشور در نهایت دقت ارزش گمرکی کالا را محاسبه می نمایند. تعیین ارزش گمرکی کالاهای وارداتی امری بسیار مهم می باشد که باید دقیق و بدون هیچ گونه خطایی برآورد شود. جهت ارزش گزاری کالاهای وارداتی قوانین و مقرراتی تعیین شده است که کارشناسان گمرک در حین ارزش گزاری کالاها باید به تمامی این قوانین آگاه باشند.
یکی از دغدغه های مهم تاجران در زمینه واردات و صادرات کالا مربوط به مدت زمانی است که طول می کشد تا کالاها از گمرک ترخیص شوند زیرا هر چقدر کالاها زودتر از گمرک ترخیص شوند سود بیشتری به صاحب کالا خواهد رسید و برعکس طولانی شدن زمان ترخیص برای صاحب کالاها ضرر رسان خواهد بود. به طور دقیق مدت زمانی که طول می کشد کالاهای وارداتی و صادراتی از گمرک ترخیص شوند تابع عوامل مختلفی می باشد ولی در کل این گونه می توان گفت که هر چقدر مراحل مختلف ترخیص کالا شامل تهیه اسناد و مدارک گوناگون، تهیه مجوز های مربوطه، انجام بازرسی ها و آزمایش ها و ... سرعتر و به موقع انجام شوند مدت زمان ترخیص کالا از گمرک کوتاه تر خواهد بود. برای این که بتوان کالاهای وارد شده به گمرک را سریعا ترخیص نمود باید برای انجام مراحل مختلف ترخیص کالا برنامه ریزی دقیقی انجام شود.
تاجران برای اقدام جهت ترخیص کالاهای خود از گمرک به یک سری اسناد، مدارک و مجوزهای مربوط به نوع کالاها نیاز دارند که باید قبل از ورود کالاها به کشور جهت دریافت این مدارک اقدام نمایند زیرا دریافت هر کدام از آن ها زمان بر بوده و مراحل ترخیص کالا از گمرک را طولانی خواهد کرد. از جمله مدارکی که جهت ترخیص کالا از گمکر به آن ها نیاز است می توان به مواردی چون مجوزها و گواهی های مبداء، دریافت پیش فاکتور و فاکتور خرید کالاها، مدارک مربوط به بارنامه، لیست عدل بندی یا پکینگ لیست، مدارک مربوط به بیمه نامه، مدارک مربوط به تسویه حساب با شرکت حمل و نقل، کارت بازرگانی، مجوز های مربوطه که به نوع کالاها بستگی دارد مانند مجوز بهداشت، اداره استاندارد و ... اشاره کرد.
به طور کل در رابطه با جریمه های گمرکی این گونه می توان گفت که انجام هر گونه تخلف در روند ترخیص کالا از گمرک و تهیه مدارک مربوط به آن که باعث ضرر مالی به دولت و یا سرگردانی کارشناسان گمرک شود شامل جریمه می باشد که صاحب کالا موظف به پرداخت آن است. از جمله جرایم گمرکی می توان به موارد چون خلاف در هنگام اظهار نامه نویسی، جریمه مربوط به اعلام غیر واقعی ارزش کالا، ورود کالاهای ممنوعه به کشور، انجام تخلف مغایر با قوانین گمرکی، وارد کردن کالاهایی به غیر از کالاهای ثبت سفارش شده در سامانه جامع تجارت، عدم پرداخت مالیات و عوارض گمرک و ... اشاره کرد.
یکی از مهم ترین گمرک های کشور، گمرک فرودگاهی امام خمینی می باشد که به ترخیص کلاهایی که از طریق روش حمل و نقل هوایی وارد کشور می شوند می پردازد. گمرک فرودگاهی امام خمینی به شماره ملی ۱۴۰۰۰۲۶۸۲۲۴ در فاصله ۳۰ کلیومتری نسبت به تهران قرار گرفته است و به ترخیص کالاهای تجاری و غیر تجاری می پردازد.گمرک فرودگاهی امام خمینی از جمله گمرک های مجهز کشور می باشد که به ارائه خدمات گوناگونی هم چون ترانزیت کالا، واردات موقت، واردات قطعی، پست سریع، فریت و .... می پردازد.این گمرک از جمله گمرک های بسیار فعال در کشور است که جهت ترخیص کالا دارای حوزه های مختلفی می باشد.
گمرک فرودگاه امام خمینی یکی از مهم ترین و فعال ترین گمرک ها در سطح کشور می باشد که به دلیل مساحت بسیار بالای این گمرک آن را به چند حوزه مختلف تقسیم بندی کرده و هر حوزه ی این گمرک مخصوص به انجام کار خاصی در زمینه ترخیص کالا می باشد. گمرک فرودگاه امام خمینی به شش حوزه تقسیم شده است. حوزه اول و دوم گمرک فرودگاه امام خمینی به امور تجاری اختصاص داده شده است، حوزه سوم این گمرک به انجام امور مربوط به امانات پستی اختصاص دارد، حوزه چهارم این گمرک به انجام امور مربوط به مسافران اختصاص داده شده است و حوزه پنجم و ششم این گمرک نیز به انجام امور تخصصی نفت اختصاص داده شده است. به دلیل این تقسیم بندی ها گمرک فرودگاه امام خمینی به یکی از تخصصی ترین گمرک های کشور تبدیل شده است.
یکی از هزینه هایی که تاجران و بازرگانان باید در زمینه تجارت بین المللی و واردات کالا بپردازند مربوط به حقوق ورودی گمرک می باشد. حقوق ورودی گمرکی هزینه ای است که صاحبان کالا باید بابت انجام خدمات مختلفی که در گمرک در رابطه با کالاهای آن ها انجام می شود پرداخت کنند. از جمله این هزینه ها می توان به مواردی چون هزینه مالیات، هزینه تخلیه و بارگیری کالا از وسیله حمل و نقل آن در گمرک، هزینه ایکس ری، هزینه باربری، هزینه انبار داری، هزینه انجام آزمایش های گوناگون همچون آزمایش استاندارد، هزینه بازرسی کالا و .... اشاره کرد. این هزینه ها باید به گمرک پرداخت شود و پس از دریافت فیش پرداخت و ارائه آن به کارشناسان گمرک به عنوان یکی از مدارک ترخیص کالا، کالاها از گمرک ترخیص می شوند.
بسیاری از تاجران برای انجام فرایند ترخیص کالا گمرک فرودگاه امام خمینی را انتخاب می کنند، این انتخاب به دلیل مزیت هایی است که فرایند ترخیص کالا از گمرکی فرودگاه امام خمینی به دنبال داردو از جمله دلایلی که باعث می شود تاجران گمرک فرودگاه امام خمینی را برای ترخیص کالا انتخاب کنند می توان به مواردی چون پیش برد سریع فرایند ترخیص کالا، دریافت آسان مجوز های گوناگون برای ترخیص کالا به دلیل نزدیکی این گمرک به تهران، کاهش یافتن هزینه جابه جایی کالا پس از ترخیص کالا تا انبار، پیگیری آسان و سریع مشکلاتی که ممکن است در مسیر ترخیص ایجاد شود به دلیل نزدیکی به پایتخت و ... اشاره کرد.
در زمینه تجارت بین المللی و واردات و صادرات کالا تاجران باید به طور مداوم اطلاعات خود را از قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات کالا به روز نمایند تا از کالاهایی که ورود و خروج آن ها ممنوع اعلام شده است اطلاع پیدا کنند. از جمله این کالاهای ممنوعه می توان به مواردی چون سلاح های سرد و گرم، مواد محترقه و آتش زا، مواد مخدر، مجلات و نشریات شامل محتویات نامناسب و خلاف شئون اسلامی، کالاهای دارای منع شرعی، وسایل قمار، مواد مخدر، تصاویر و فیلم های نامناسب مغایر شئون اسلامی، مواد شیمیایی خطرناک و .... اشاره کرد. وارد کردن این کالاها به دلیل ممنوعیت موجوب جریمه شدن صاحب کالا از طرف گمرک در هنگام ترخیص کالاها می شود.
ترخیص کالا در فرایند تجارت بین المللی یکی از مهم ترین مراحل به شمار می آیند که تاجران و صاحبان کالا باید در هنگام انجام آن نهایت دقت را داشته باشند تا مشکلی رد روند ترخیص کالا ایجاد نشود. انجام مراحل ترخیص کالا در هد کدام از گمرک های کشور انجام شود یکسان است. از جمله این مراحل می توان به مواردی چون دریافت مجوز ثبت سفارش کالا، ثبت سفارش کالا، درخواست پیش فاکتور، انعقاد قرار داد حمل و نقل، انجام مراحل بیمه و دریافت بیمه نامه، دریافت مجوز های لازم، دریافت بارنامه، اظهار نویسی، انجام مراحل تخصیص ارز، دور اظهاری و .... اشاره کرد.
یکی از گمرک های معروف کشور گمرک شهریار می باشد که به دلیل مساحت زیاد از جمله بزرگ ترین گمرک های کشور نیز به حساب می آید. گمرک شهریار در جاده قدیم تهران – کرج، بزرگ راه فتح، شهرک خلیج فارس، بلوار خلیج فارس، انتهای خیابان شهید بهشتی قرار دارد. گمرک شهریار یکی از مجهز ترین گمرک های کشور می باشد که به دلیل امکانات و تجهیزاتی که دارد و به روند ترخیص کالا در مراحل مختلف سرعت می بخشد باعث شده است بسیاری از تاجرانی که کالاهای خود را از طریق روش های حمل و نقل زمینی به کشور وارد می کنند از این گمرک برای ترخیص کالاهای خود استفاده کنند. از جمله امکانات موجود در گمرک شهریار می توان به مواردی چون انبار های مدرن، مجهز و بزرگ، امکانات بروز تخلیه و بارگیری کالا، سیستم هوشمند اطفاء حریق، نزدیکی به خطوط راه آهن، امکانات امنیتی هوشمند و ... اشاره کرد.
گمرک شهریار تشکیل شده از سه گمرک می باشد که یکی از آن ها گمرک شهریار واقع در جاده قدیم تهران – کرج می باشد. در برخی از گمرک ها در سطح کشور یک سری از کالاها به صورت اختصاصی ترخیص می شوند به این معنا که گمرک مورد نظر تنها به ترخیص نوع خاصی از کالا می پردازد، این امر موجوب می شود که گمرک مورد نظر در راستای ترخیص آن دسته از کالاها اختصاصی خود را به امکانات مدرن مورد نیاز آن کالاها مجهز سازد و از این رو روند ترخیص کالا را با سرعت بیشتری انجام دهد. از جمله کالاهایی که در گمرک غرب تهران ترخیص می شوند می توان به کالاهایی چون تلفن های همراه، ماشین آلات راه سازی، انواع رایانه ها و نوت بوک ها، فرش های ماشینی و ... اشاره کرد.
یکی از مهم ترین مسائلی که تاجران در روند تجارت بین الملل و ترخیص کالا با آن رو به رو هستند و اطلاع یافتن از آن برای تاجران بسیار پر اهمیت است هزینه گمرکی کالاها می باشد که تاجران باید جهت ترخیص نهایی کالاها از گمرک آن را بپردازند، تاجران باید قبل از اقدام به وارد کردن کالا در رابطه با هزینه گمرکی کالاهایی که قصد وارد کردن آن را دارند اطلاع پیدا کنند تا بتوانند اقدام به وارد کردن کالاهایی نمایند که هزینه گمرکی کم و سود بیشتری داشته باشد. در روند تعیین هزینه گمرکی کالاهای وارداتی عوامل مخلفی همچون مالیات، عوارض، جریمه های گمرکی، هزینه ایکس ری، هزینه انبار داری، هزینه حمل و نقل و ... موثر اند که باید تمامی آن ها مورد بررسی قرار گیرند. تاجران برای برآورد دقیق هزینه گمرکی کالاهای وارداتی می توانند به کارشناسان گروه تجاری ققنوس مراجعه و از آن ها کمک بگیرند.
گمرک شهریار به دلیل نزدیکی به خطوط راه آهن اغلب برای ترخیص کالاهایی که به شیوه های مختلف حمل و نقل زمینی به کشور وارد می شوند مورد استقبال تاجران قرار می گیرد. بر اساس آمار های به دست آمده در سال ۱۳۹۵ شمسی حجم و مقدار کالایی که جهت ترخیص به گمرک شهریار وارد شده است، به اندازه ۵۴۰ هزار تن کالا و به ارزش بیش از سه میلیارد و هفتصد میلیون دلار بوده است. در سال ۱۳۹۵ از طرف ۹۶ کشور مختلف کالاهای تجاری جهت فرایند ترخیص کالا به گمرک شهریار وارد شده است که از این ۹۶ کشور ۳۵ درصد از وزن کالاهای وارداتی مربوط به کالاهای وارداتی کشور ترکیه و ۱۹ درصد از، ارزش دلاری کالاهای وارداتی به گمرک شهریار مطعلق به کشور آلمان می باشد. پس از این دو کشور نیز می توان به واردات کالا از کشور چین اشاره کرد.
یکی از گمرک های فعال و بسیار مهم در میان سایر گمرک های کشور گمرک بندر بوشهر می باشد. این گمرک به دلیل ویژگی های مختلفی که دارد باعث شده است تا، تاجران زیادی جهت ترخیص کالاهای خود و دریافت اجازه ورود آن ها به داخل کشور گمرک بندر بوشهر را انتخاب کنند. از جمله ویژگی هایی که باعث انتخاب گمرک بندر بوشهر توسط تاجران شده است می توان به مواردی چون وجود تخفیف های گوناگون در این بندر برای ترخیص کالا همچون تخفیف ۲۳ درصدی، سرعت بالای ترخیص کالا در این گمرک به دلیل فعالیت ۲۴ ساعته و تجهیزات تخلیه و بارگیری گوناگون، موقعیت جغرافیایی بسیار عالی این گمرک و مرز آبی آن با کشور های همسایه که باعث کاهش هزینه های حمل و نقل می شود، قیمت های مقرون به صرفه در خصوص خدمات گوناگون این گمرک همچون هزینه انبار، نیاز به تشریفات گمرکی حداقل و ... اشاره کرد.
یکی از مسائل مهمی که تاجران در روند تجارت بین المللی و واردات کالا باید به طور جدی به آن توجه کرده و آن را در نظر بگیرند مربوط به هزینه های ترخیص کالا از گمرک می باشد. نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک بندر بوشهر مانند دیگر گمرک های سراسر کشور بر اساس قوانین وضع شده از طرف دولت محاسبه می گردد. هزینه ای که تاجران در گمرک بندر بوشهر جهت ترخیص کالا باید بپردازند شامل هزینه هایی چون هزینه مربوط به بارگیری و تخلیه کالاهای وارداتی و صادراتی، هزینه مربوط به انبار داری، هزینه بررسی و کارشناسی های انجام شده بر روی کالاها، هزینه حمل و نقل و جابه جایی کالاها، هزینه انجام آزمایش های گوناگون جهت تایید استاندارد بودن محموله، سود بازرگانی، مالیات، حقوق ورودی گمرک و .... می شود.
گمرک های فعال و مهمی در سرتاسر کشور تاسیس شده اند که گمرک بندر بوشهر به دلیل مزیت های گوناگونی که دارد یکی از آن ها به شمار می آید. اما به طور کل همیشه در کنار مزیت ها، معایبی نیز وجود دارد که این مسئله در رابطه با گمرک بندر بوشهر نیز صدق می کند. از جمله معایبی که در رابطه با گمرک بندر بوشهر می توان به آن اشاره کرد ترافیک سنگین کالاها در این بندر است. از آن جایی که در گمرک بندر بوشهر سرعت ترخیص کالا و همچنین وجود تخفیفات ویژه در خصوص ترخیص کالا باعث جذب تاجران زیادی به سمت این گمرک شده است امروزه با وجود این که کارمندان این گمرک به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت هستند اما باز هم در روند ترخیص کالا از این گمرک شاهد ترافیک ترخیص کالا خواهیم بود.
کانتینر ها از مهم ترین ابزار ها درصنعت حمل و نقل کالا هستند. که در همه روش های حمل و نقل علی الخصوص در روش حمل و نقل دریایی نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند. امروزه انواع مختلفی از کانتینر ها بر اساس نیاز های صنعت حمل و نقل طراحی و تولید شده است که از هر کدام از آن ها برای جابه جایی کالایی خاص استفاده می شود. از جمله کانتینر هایی که به طور متداول و رایج در صنعت حمل و نقل کالا با کشتی از آن ها استفاده می شود می توان به ۵ مورد از آن ها که شامل ۱- کانتینر های معمولی یا جنرال کانتینر که ساده ترین شکل کانتینر هستند، ۲- کانیتر ارتفاع بلند، ۳- کانتینر یخچال دار، ۴- کانتینر های دو درب که هر کدام از درب ها در دو سر کانتینر قرار دارد و جهت بارگیری و تخلیه سریع طراحی شده است و ۵- کانتینر بدون سقف و روباز اشاره کرد.
ترخیص کالا از گمرک در همه گمرک های سراسر کشور بر اساس قوانین وضع شده از طرف دولت انجام می گیرد و این قوانین هستند که حد و مرز ترخیص کالا را برای گمرک مشخص می کند و تعیین کننده نوع کالاهای قابل ترخیص از گمرک می باشد. اما نکته ای که در این جا اهمیت دارد و باید به آن توجه شود این است که گاهی گمرک ها بر اساس تجهیزات و امکاناتی که در خصوص ترخیص کالا در اختیار دارند به ترخیص نوع خاصی از کالا می پردازند. از جمله کالاهایی که در گمرک بندر بوشهر ترخیص می شوند می توان به مواردی چون انواع دستگاه های مربوط به روند پخت غذا برای استفاده در رستوران ها و غذاپزی های بزرگ، قطعات و لوازم یدیکر مربوط به موتور سیکلت و ماشین، انواه مختلف پارچه ها، انواع شیر آلات صنعتی و .... اشاره کرد.
یکی از گمرک های مهم کشور که امروزه به اندازه یک قرن در زمینه ترخیص کالا قدمت و سابقه دارد گمرک خرمشهر می باشد. گمرک شهر خرمشهر از سال ۱۳۰۰ شمسی در استان خوزستان و در نزدیکی دو شهر آبادان و مینو شهر تاسیس شد و با حدود ۲۰ اسکله جهت ترخیص کالا، وارادات و صادرات کالا و پذیرش کشتی های باربری در اسکله های خود به یکی از مهم ترین گمرک های کشور تبدیل شد. فعالیت گمرک خرمشهر در زمان جنگ جهانی دوم رونق گرفت و تا قبل از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق حدود ۹۰ درصد از کالاهای وارداتی به کشور از این گمکر ترخیص می شد، همچنین بر اساس برآورد های انجام شده در سال ۱۳۵۶ از گمرک خرمشهر ۴ میلیون تن کالا وارد کشور شده است. گمرک خرمشهر به طور دقیق در استان خوزستان، خرمشهر، میدان شهید مولوی قرار دارد.
هزینه ترخیص کالا در سرتاسر گمرک های سطح کشور یکسان بوده و بر اساس قوانینی که دولت در جهات تجارت بین المللی ایجاد کرده است محاسبه می شود. روند محاسبه هزینه ترخیص کالا در گمرک خرمشهر نیز بر اساس همین اصل بر اسا هزینه های گوناگونی که تاجران باید در روند ترخیص کالا به گمرک بپردازند محاسبه می شود. هزینه هایی که تاجران در روند ترخیص کالا متحمل به پرداخت آن هستند شامل مواردی چون هزینه تخلیه و بارگیری کالاها از کشتی در اسکله های گمرک خرمشهر، هزینه انبار و انبار داری کالاها، هزینه حمل و نقل و جابه جایی کالاها، هزینه مربوط به انجام بازرسی ها و کارشناسی های گوناگون و خدماتی که جهت بازرسی کالا انجام می شود، هزینه مالیات، حقوق ورودی گمرک و ... می باشد. در روند محاسبه هزینه های ترخیص کالا باید به این نکته توجه شود که برخی از گمرک ها دارای تخفیف های ویژه ای هستند.
هر کدام از گمرک های موجود در سرتاسر کشور بر اساس موقعیت جغرافیایی و دیگر امکاناتی که در اختیار دارند دارای یک سری مزیت ها و همچنین معایب می باشند. از جمله مزیت هایی که در خصوص گمرک خرمشهر می توان به آن اشاره کرد مواردی چون ارائه یک سری تسهیلات ویژه به تولید کنندگان منطقه در خصوص حمل و نقل کالاهای تولیدی آن ها، وجود شرایط ترانزیت دریایی و زمینی به کشور عراق، انتقال دادن ارز بدون هیچ گونه محدودیت های قانونی از طرف گمرک خرمشهر، وجود ۲۵ درصد تخفیف در راستای پرداخت سود بازرگانی، ارائه معافیت های مالیاتی ۱۵ ساله به افرادی که ۳۰ سال سابقه انجام امور بازرگانی دارند، موقعیت جغرافیایی بسیار عالی از جهت قرار گرفتن در نزدیکی کشور هایی چون کویت، عراق، دبی و دیگر کشورهای آسیایی، داشتن مسیر ترانزیتی مقرون به صرفه، وجود یکی از بزرکترین پایانه مسافرتی – تجاری خاورمیانه و ... اشاره کرد.
مراحل ترخیص کالا از گمرک در تمامی گمرک های سرتاسر کشور یکسان است زیرا قوانین مربوط به ترخیص کالا توسط دولت تعیین شده و تمامی گمرک ها در سرتاسر کشور موظف به رعایت و پیروی از این قوانین هستند. بر اساس این قوانین برای ترخیص کانتینر از گمرک خرمشهر باید مسیری همچون ترخیص دیگر کالاها طی شود به این صورت که مراحل تنظیم اظهار نامه، ثبت سفارش کالا، تهیه مجوزها و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص، تهیه بیمه نامه، تهیه بارنامه و اسناد مربوط به حمل و نقل، دریافت پیش فاکتور و فاکتور کالاها، دریافت سند ترخیصیه، دریافت قبض انبار، تسویه حساب با شرکت حمل و نقل، تسویه حساب با گمرک و ... از جمله مراحلی هستند که باید به ترتیب طی شوند تا تاجران موفق به ترخیص کانتینر از گمرک خرمشهر شوند. همچنین می توان در این مورد از ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس کمک گرفت.
فرایند ترخیص کالا از گمرک فرایندی بسیار پیچیده و دشوار و در عین حال بسیار مهم می باشد. انجام هر گونه بی دقتی، سهل انگاری و کم کاری در روند ترخیص کالاهای وارداتی باعث می شود تا کالاهای وارد شده به کشور در داخل گمرک و در حین انجام بازرسی ها و آزمایشات گوناگون جهت تایید استاندارد بودن و اصالت و کیفیت کالاها و همچنین بدون خطر بودن آن ها مشکلات زیادی ایجاد شود که در این صورت ممکن است این کم کاری ها به عنوان تخلف از سوی صاحب کالا قلمداد ده و صاحب کالا موظف به پرداخت جریمه شود. از این رو برای جلوگیری از بروزه هر گونه از این مشکلات بهتر است فرایند ترخیص کالا از گمرک به ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس واگذار شود. واگذار فرایند ترخیص کالا به ترخیص کاران علاوه بر انجام شدن مراحل مختلف ترخیص کالا در نهایت دقت موجب می شود تا کالا ها با سرعت بیشتری از گمرک ترخیص شوند.
در صنعت تجارت بین المللی یکی از انواع واردات که سود بسیار قابل توجهی برای تاجران به دنبال دارد مربوط به واردات مواد اولیه کارخانه ها و تولیدی ها می باشد و اهمیت بسیار زیادی در صنایع مادر کشور دارد. دلیل اهمیت این نوع از واردات به این دلیل است که بعضی از مواد اولیه ای که کارخانجات و کارگاه های تولیدی مختلف برای تولید قطعات و محصولات گوناگون به آن ها نیاز دارند مربوط در داخل کشور یافت نمی شود از این رو برای این که متخصصان و مهندسان بتواند اقدام به تولید این گونه قطعات و محصولات نمایند باید مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این قطعات و محصولات از کشور های دیگر به ایران وارد شوند تا چرخه تولید کشور با سرعت هر چه تمام تر بچرخد و مشاغل گوناگونی جهت مشغول شدن جوانان به کار ایجاد شود.
امروزه کارخانجات و کارگاه های تولیدی زیادی در سرتاسر کشور احداث شده اند که هر کدام از آن ها به تولید محصول صنعتی خاصی می پردازند، از این رو نیاز جامعه در رابطه با واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات و کارگاه های تولید به طور روزانه تغییر خواهد کرد و تاجران باید اطلاعات خود را در زمینه واردات مواد اولیه مجاز جهت واردات و ترخیص از گمرک به طور مداوم به روز نمایند. از جمله مواد اولیه مجازی که امروزه با توجه به نیاز بازار اجازه ورود به کشور و ترخیص از گمرک را دارند می توان به مواردی چون مواد اولیه مربوط به صنایع دارویی، مواد اولیه مربوط به صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، مواد اولیه مربوط به صنایع نساجی، موارد اولیه مربوط به صنایع کاشی و سرامیک، مواد الویه مربوط به صنایع پلیمر و چرم، مواد اولیه مربوط به صنایع آرایشی – بهداشتی و .... اشاره کرد.
روند ترخیص ترخیص مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها همچون روند ترخیص دیگر کالاهای وارداتی به کشور می باشد اما نکته ای که در این خصوص باید به آن اشاره کرد این است که در خصوص ترخیص مواد اولی کارخانجات و کارگاه های تولیدی به جهت این که قرار است از مواد اولیه وارد شده در صنایع مختلف کشور استفاده شود سخت گیری های بیشتری صورت می گیرد تا مسیر تایید و عبور مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها با نهایت دقت مورد بررسی و ارزیابی های گوناگون قرار بگیرد. همچنین در راستای ترخیص مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها گمرک به بررسی پروانه بهره برداری گروهی که اقدام به واردات مواد اولیه نموده اند با صنعتی که قرار است مواد اولیه در آن مورد استفاده قرار بگیرد می پردازند تا از صحت و سقم روند واردات اطلاع و اطمینان حاصل نمایند.
نحوه ثبت سفارش مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها با ثبت سفارش دیگر کالاها تفاوتی ندارد. روند فرایند ثبت سفارش مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها به این صورت است که افراد ابتدا باید اقدام به دریافت مجوز ثبت سفارش کالا نموده و پس از دریافت آن با ایجاد یک حساب کاربری در سامانه جامع تجارت به انجام فرایند ثبت سفارش مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها نمایند. پس از ثبت اطلاعات مورد نظر و ارسال درخواست واردات مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها به کشور این درخواست از سوی کارشناسان اداره صمت بررسی می شود. از جمله اطلاعاتی که در هنگام فرایند ثبت سفارش کالا به آن ها نیاز است می توان به مواردی چون اطلاعات فروشنده کالاها، کشور مبداء، هزینه خرید کالاها، وزن و تعداد کالاها، حجم کالاها، مورد مصرف کالاها، کشور مقصد، اطلاعات خریدار و ... اشاره کرد. همچنین داشتن کارت بازرگانی برای گذر از این مرحله ضروری است.
مجوز هایی که در فرایند ترخیص کالا از گمرک باید توسط صاحب کالا از اداره ها، نهاد ها و ارگان ها مختلف دریافت شود بسته به نوع مواد اولیه کارخانجات و تولیدی ها دارد که تاجر قصد وارد کردن آن ها به کشور دارد. همچنین دریافت مجوز های لازم جهت ترخیص کالا یکی از مراحل مهم ترخیص کالا می باشد که بی توجهی به آن خسارت ها زیادی را برای صاحب کالا به دنبال دارد و توصیه می شود تاجران در همان مراحل ابتدایی واردات کالا اقدام به دریافت مجوز نمایند. از جمله مجوز های ضروری که بسته به نوع کالاها ممکن است نیاز شوند می توان به مواردی چون مجوز اداره استاندارد، مجوز ثبت سفارش کالا، مجز های مربوط به ترخیص لوازم پزشکی، مجوز های سازمان غذا و دارو، مجوز سازمان انرژی اتمی، مجوز وزارت جهاد کشاورزی، مجوز قرنطینه نباتی و حیوانی و ... اشاره کرد که بسته به نوع مواد اولیه نیاز می شوند.
ترخیص کالا از گمرک یکی از حساس ترین و پیچیده ترین مراحل در روند تجارت بین المللی می باشد که تاجران در هنگام انجام آن باید نهایت دقت را به کار ببرند تا خطایی در رخ ندهد. انجام هر گونه در روند ترخیص کالا، ترخیص نهایی و خروج کالا از گمرک را به تاخیر می اندازد. روند ترخیص کالا از گمرک به طور تقریبی در تمامی گمرک های سراسر کشور و در رابطه با تمامی کالاها به طور تقریبی یکسان است و تنها تفاوت موجود در رابطه با مدارک و مجوز هایی است که باید با توجه به نوع کالاهای وارداتی تهیه شود و نوع بازرسی هایی است که در گمرک در جهت تایید استاندارد بودن کالاها انجام می شود. تاجران می توانند برای اطلاع از روند ترخیص لوازم یدکی در گمرک از کارشناسان و جهت انجام فرایند ترخیص از ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس کمک بگیرند
مراحل ترخیص کالا از گمرک بسیار مهم و حساس می باشد که باید با نهایت دقت به انجام آن پرداخت تا از ایجاد هر گونه مشکل در هنگام ترخیص نهایی و خروج کالا از گمرک جلوگیری شود. تاجران برای انجام مراحل مختلف ترخیص کالا باید برنامه ریزی دقیق داشته باشند زیرا انجام هر کدام از این مراحل و دریافت مدرک مربوطه زمانی طول خواهد کشید. از جمله مراحل ترخیص کالا می توان به مواردی چون دریافت پیش فاکتور و فاکتور کالاها، دریافت لیست عدل بندی یا پکینگ لیست، دریافت مجوز ثبت سفارش کالا و ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت، انجام مراحل مربوط به تخصیص ارز، انعقاد قرار داد حمل و نقل کالاها، دریافت مجوز های مربوط به نوع کالاها، تنظیم پیش نویس دور اظهاری، دور اظهاری واردات ، انجام مراحل مربوط به بیمه کالاها و دریافت بیمه نامه و ... اشاره کرد.
تشخیص این مسئله که کدام یک از گمرک های درون کشور جهت ترخیص لوازم یدکی مناسب است به عوامل مختلفی بستگی دارد، علاوه بر این مسئله بعضی از گمرک های جهت ترخیص یک سری کالاهای خاص به امکانات خاصی جهت ترخیص مجهز شده اند که استفاده از آن ها به تسریع روند ترخیص کالا کمک می کند. از جمله عواملی که باید در هنگام انتخاب گمرک به آن توجه کرد می توان به عواملی چون امکانات گمرک، فاصله گمرک تا کشور مبداء، روش حمل و نقل کالا از کشور مبداء تا کشور مقصد و .... اشاره کرد. تاجران می توانند جهت ترخیص لوازم یدکی از گمرک، گمرک فرودگاه امام خمینی را انتخاب نمایند زیرا علاوه بر وجود بهترین تجهیزات گوناگون جهت ترخیص لوازم یدکی در این گمرک، یکی از بهترین روش ها برای حمل و نقل لوازم یدکی خودرو روش حم و نقل هوایی می باشد.
قبل از واردات لوازم یدکی به کشور تاجران باید به چند نکته توجه کنند و سپس با توجه به آن نکات اقدام به واردات لوازم یدکی به داخل کشور نمایند. تاجران برای داشتن انتخابی درست در زمینه واردات لوازم یدکی باید ابتدا به نیاز های بازار فروش این نوع محصولات توجه نمایند، سپس باید به قوانین مربوط به واردات و صادرات کالا و ممنوعیت هایی که در این زمینه ایجاد شده است توجه کنند و اطلاعات خود را در این زمینه بروز نمایند تا در هنگام ترخیص کالا با مشکلی مواجه نشوند. از جمله قطعات لوازم یدکی که می توان به کشور وارد کرد باید به مواردی چون قطعات موتور خودرو، قطعات جلو بندی خودرو، اگزوز، استارت ماشین، انواع قفل خودرو، انواع محتلف لامپ ها و چراغ خودرو، اهرم دنده، باربند، انواع باتری خودرو، بلبرینگ، روکش صندلی، باک بنزین، انواع مختلف برف پاک کن و تیغه آن، ترموستات و .... اشاره کرد.
در انتخاب روش حمل و نقل کالا عوامل مختلف موثر هستند که تاجران باید با در نظر گرفتن شرایط خود نظیر نوع کالاها، میزان حساسیت آن ها، فاصله کشور مبداء تا کشور مقصد، هزینه حمل و نقل، زمانی که صرف حمل و نقل می شود و .... و همچنین مزایا و معایب هر کدام از سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی را باید در نپر بگیرد و سپس به انتخاب یکی ار این سه روش اقدام کند. با توجه به حساسیت بعضی از لوازم یدکی، امنیت و سرعتی که در روش حمل و نقل کالا به شیوه هوایی وجود دارد انتخاب روش حمل و نقل هوایی بهترین گزینه می باشد. واردات لوازم یدکی به ایران به طور معمول از کشور هایی چون آلمان، آمریکا، چین، کره جنوبی، ژاپن و ... انجام می شود که بهترین روش انتقال کالا از این کشور ها با توجه به فاصله روش حمل و نقل هوایی می باشد.
هدف اصلی هر کشوری از واردات کالا به دلیل بر طرف کردن نیاز های داخلی آن کشور نسبت به یک سری کالاها خاص می باشد که تولید آن ها در داخل کشور به هر دلیلی با مشکل رو به رو شده است. یکی از کالاهایی که وارد کردن آن به داخل کشور ضروری و مهم می باشد تجهیزات پزشکی است. واردات تجهیزات پزشکی به داخل کشور و همچنین ترخیص ای گونه محموله ها از گمرک فرایند بسیار دقیق و پیچیده را طلب می کنند تا قبل از استفاده از هر کدام از آن تجهیزات کارشناسان گمرک از استاندارد بودن و همچنین سلامت بودن تجهیزات اطمینان حاصل نمایند. نحوه ترخیص تجهیزات پزشکی همچون دیگر کالاهای وارداتی به کشور نیازمند دریافت مجوز های مربوطه، دریافت مجوز ثبت سفارش کالا و انجام ثبت سفارش، دور اظهاری، تخصیص ارز و .... می باشد. تاجران می توانند انجام این فرایند مهم را با کمک ترخیص کاران گروه تجاری ققنوس انجام دهند.
امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی تجهیزات و ابزار های گوناگونی جهت درمان و انجام خدمات پزشکی توسط کشور هایی که شرایط ساخت تجهیزات پزشکی را دارند طراحی و تولید شده است اما این مسئله که تاجران چه نونوع تجهیزاتی را می توانند جهت واردات به کشور انتخاب کنند تابع چند مسئله می باشد که یکی از آن ها و مهم ترینشان مسئله نیاز بازار می باشد. مسئله دیگر در راستای واردات تجهیزات پزشکی مربوط به ممنوعیت ها و محدودیت ها در این نوع از واردات می باشد. با توجه به این مسائل از جمله کالاها و تجهیزات پزشکی که تاجران می توانند به کشور وارد کنند می توان به مواردی چون دستگاه لیزر، دستگاه و لوازم مربوط به آندوسکوپی، دارو های خاص، تجهیزات مربوط به دندان پزشکی، تجهیزات و دستگاه های مربوط به تصویر برداری مانند ام ار ای، تجهیزاد مربوط به ارتودنسی و پروتز دندانی، دستکش و لوازم جراحی و .... اشاره کرد.
واردات هر گونه کالا به کشور و مهم تر از آن گذر از مرحله ترخیص کالا نیازمند دریافت یک سری مجوز می باشد که نوع و تعداد مجوز های مورد نیاز به نوع، ماهیت و کاربرد کالای وارداتی بستگی دارد. در مورد واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از جمله مهم ترین مجوزه مورد نیاز باید به مجوز اداره بهداشت اشاره کرد که بدون آن امکان واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک امکان پذیر نمی باشد. دریافت مجوز واردات تجهیزات پزشکی از اداره بهداشت دارای یک سری شرایط خاص می باشد که تاجرانی که قصد انجام این نوع واردات را دارند باید تمامی شرایط مورد نیاز را ذکر شده در فرم درخواست مجوز را فراهم کنند. به غیر از دریافت مجوز وزارت بهداشت یکی دیگر از مدارک لازم کد IRC می باشد. تاجران می توانند جهت کسب اطلاع بیشتر در زمینه دریافت مجوز اداره بهداشت به کارشناسان گمرک مراجعه کنند.
کد IRC یکی از مدارک مهم در زمینه واردات تجهیزات پزشکی است. شرایط دریافت کد IRC به این صورت می باشد که ابتدا افراد برای درخواست این کد باید به سامانه صدور پروانه ثبت به نشانی fda.gov.ir رفته و ازطریقه حساب کاربری خود به این سامانه وارد شوند ( در صورتی که برای اولین بار به این سایت مراجعه می کنید یک حساب کاربری ایجاد کنید. )، پس از ورود به سایت با استفاده از حساب کاربری وضعیت فعالیت شرکت تاجر نشان داده خواهد شد؛ در این مرحل باید با ضربه زدن بر روی کادر آبی رنگ وارد منوی ثبت درخواست شوید، برای نمایش فرم درخواست کد IRC باید درخواست مورد نظر خود را انتخاب و با شرایط سایت موافقت کنید، با نمایش فرم مورد نظر اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و گزینه تایید و ثبت را انتخاب کنید، اکنون با تایید درخواست شما کد IRC صادر خواهد شد.
برای دریافت کد IRC به مدارک مختلفی نیاز است که تاجران باید نسبت به تهیه تمامی مدارک مورد نیاز اقدام نمایند در غیر این صورت روند دریافت کد IRC لغو خواهد شد همچنین مدارک مربوط به هر محصول نیز متفاوت است که در هنگام درخواست کد IRC با توجه به نوع محصول مشص می شود.از جمله مدارک مورد نیاز برای دریافت کد IRC مربوط به محصولات آرایشی – بهداشتی می توان به مواردی چون دریافت کد GTIN برای هر کدام از کالاها، بروشور و راهنمای کالاها، تصویر هر محصول خارج از بسته بندی، گواهی مربوط به آنالیز شیمیایی، میکروبی و ... محصول، گواهی رسمی نام تجاری محصول، طرح اولیه و نهایی بسته بندی محصول، تعیین CAS Number برای تک تک افزودنی های به کار برده شده در محصول و .... اشاره کرد.
در داخل گمرک برای بازرسی کالاهای وارداتی و مطابقت آن ها با قوانین واردات و صادرات و در نهایت تایید آن ها مسیر گمرکی وجود دارد. کارشناسان گمرک برای این که مشخص نمایند کالاهای وارداتی برای بازرسی باید کدام یک از سه مسیر گمرکی را که شامل مسیر های سبز، زرد و قرمز می باشد را طی کنند از مدارک مربوط به اطلاعات کالاها کمک می گیرند. مسیر سبز گمرکی مسیری است که کالاها در آن به صورت اجمالی و تنها مدارکشان مورد بازرسی قرار می گیرد، مسیر زرد گمرکی مسیری است که کالاها در آن تنها باید از طریق آزمایش مورد بررس قرار گیرند، اما مسیر قرمز گمرکی مسیری است که کالاها درون آن از حساسیت بالایی برخوردار هستند و باید از هر دو طریق بازرسی مدارک و آزمایش کالا مورد بررسی قرار بگیرند تا استاندارد بودن و مطابقت آن ها با قوانین گمرکی و مدارک ارائه شده توسط تاجر تایید شود.
مراحل ترخیص کالا از تمامی گمرک ها و همچنین در مورد تمامی کالاها تقریبا در سرتاسر کشور یکسان می باشد و گاهی اوقات به دلیل نوع و کاربرد کالا شاهد مدارک و مجوز های متفاوتی خواهیم بود. مراحل ترخیص کالا از گمرک در روند تجارت بین المللی مرحله ای بسیار حساس می باشد که تاجران در هنگام انجام این مراحل باید نهایت دقت خود را به کار گیرند. از جمله مراحل ترخیص کالا از گمرک می توان به مراحلی چون اخذ پکینگ لیست یا لیست عدل بندی، دریافت فاکتور و پیش فاکتور از فروشنده، دریافت مجوز ثبت سفارش و انجام فرایند ثبت سفارش کالا، دریافت شماره کوتاژ، انجام فرایند مربوط به تخصیص ارز، بستن قرار داد حمل و نقل بین المللی کالا، دریافت بارنامه، بیمه کردن محموله تجاری، دریافت بیمه نامه، دور اظهاری، أخذ مجوز های مورد نیاز با توجه به نوع و کاربرد کالاها و ... اشاره کرد.
در راستای واردات کالا و همچنین ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک تاجران باید نسبت به دریافت یک سری مجوز که نوع آن ها به نوع، ماهیت و کاربرد کالاها بستگی دارد اقدام نمایند. دریافت مجوز هایی که لازم است تاجران در این زمینه دریافت کنند هر کدام با توجه به نوع آن باید از اداره و نهاد خاصی انجام پذیرد که ممکن است مدت زمان زیادی به طول انجامد. از جمله مجوز هایی که در راستای واردات و ترخیص کالا از گمرک بسیار مهم هستند می توان به مواردی چون مجوز اداره استاندارد که به دو دسته تشویقی و اجباری تقسیم می شود، مجوز مربوط به اداره راه، مجوز مربوط به ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت، مجوز مربوط به قرنطینه که در رابطه با واردات حیوانات و گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد، مجوز وزارت بهداشت، مجوز اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی، مجوز سازمان انرژی اتمی و مجوز کنون پرورش فکری کودک و نوجوان اشاره کرد.
برای درخواست مجوز در سامانه جامع تجارت افراد باید ابتدا وارد سامانه جامع تجارت شوند. ورود به این سامانه نیاز به ایجاد حساب کاربری دارد پس در صورت نداشتن حساب کاربری با استفاده از اطلاعات خواسته شده حسابی برای خود ایجاد کنید. با ورود به این سامانه به ترتیب گزینه های عملیات گمرکی، واردات کالا و مدیریت مجوز های ترخیص کالا را انتخاب کنید، گزینه افزودن درخواست مجور را انتخاب کنید، شماره سریال اظهار نامه خود را جهت استعلام وارد کنید، در صورت موفقیت آمیز بودن استعلام درخواست مجوز ترخیص برای اظهار نامه مربوطه با شرایط ثبت اولیه ایجاد می شود، گزینه استعلام ضوابط را انتخاب کنید، اکنون با توجه به مراحل طی شده و ضوابط مربوط به کالاهای اظهارنامه یکی از سه حالت عدم نیاز به صدور مجوز، رد شده در استعلام و یا نیازمند مجوز ایجاد می شود.
در هنگام ترخیص کالا دو نوع معافیت برای کالاها وجود دارد یکی مربوط به معافیت های مالیاتی است و دیگری مربوط به معافیت از پرداخت تعرفه ورودی کالاها که هر کدام از آنها شرایط خاص خود را دارد. از جمله کالاهایی که طرح معافیت از پرداخت حقوق ورودی شامل حالشان می شود می توان به کالاهایی چون کالاهایی که مربوط به سران سایر کشور ها و افراد همذاه آنان هستند، کالاهایی که مورد استفاده ی ماموران سیاسی و کنسولی خارجی هستند، وسایل شخصی و لوازم همراه مسافران از خارج به داخل کشور، ترانزیت خارجی، ورود موقت، مرجوعی، کابوتاژ، لوازم شخصی و لوازم خانگی ایرانیان مقیم خارج هنگام برگشت به داخل کشور و ... می شود اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به کارشناسان گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید و از اطلاعات و مشاوره آنان در این زمینه اکتفا کنید.
امروزه با امکانات و تکنولوژی های موجود روش های مختلفی برای حمل و نقل و جابه جایی انسان ها و کالاها وجود دارد که یکی از این روش ها، روش حمل بار هوایی یا کارگو می باشد. روش حمل و نقل بار هوایی به این صورت است که تاجران و یا افراد عادی برای جابه جایی کالاها و محموله های گوناگون چه تجاری باشد و چه غیر تجاری از انواع مختلف هواپیما استفاده می کنند تا کالا و محموله سفارشی خود را در مقصد تحویل بگیرند. صاحبان کالا می توانند با استفاده از این روش کالاهایی با ابعاد و تعداد مختلف را جابه جا کنند، البته باید به این نکته توجه کرد که استفاده از روش حمل بار هوایی همچون دیگر روش های حمل و نقل مزایا و معایب مختلفی را به دنبال دارد.
تاجران برای جابه جایی کالاهای خود به روش حمل بار هوایی به یک سری مدارک نیازمند هستند که ارائه آن ها به شرکت حمل و نقل برای انعقاد قرار داد بین شرکت و فرستنده کالاها ضروری می باشد زیرا کالاهای تجاری باید در هنگام تخلیه از هواپیما توسط بازرسان گمرک بازرسی و سپس از گمرک ترخیص شوند که برای این کار باید مدارک حمل و نقل محموله کامل باشد. از جمله مدارک لازم برای حمل بار هوایی می توان به مواردی همچون کارت بازرگانی، مجوز صادراتی از گمرک، پکینگ لیست، آدرس و مشخصات کامل گیرنده و فرستنده، اسناد خاص و ... اشاره کرد. با ارائه این مدارک توسط صاحبان و فروشنده کالا به شرکت حمل و نقل، شرکت موظف به صدور بارنامه برای کالاها می باشد.
استفاده از روش حمل بار هوایی مزایای گوناگونی را برای تاجران به دنبال دارد که به چند مورد آن ها اشاره می کنیم: ۱- سرعت ارسال کالاهای تجاری در این روش به دلیل سرعت بالای هواپیما بسیار بالا می باشد و کالاها به سرعت به دست گیرنده می رسد. ۲- عدم وجود موانع بر سر راه حمل و نقل هوایی مثل ترافیک، تصادفات جاده ای، خرابی جاده ها و ... . ۳- مسیر مستقیم از جمله دیگر مزایای روش حمل بار هوایی است که در آن هواپیما بدون توجه به پیچ و خم ها و پستی و بلندی های روی زمین از روی خطوط مستقیم و مشخص هوایی مسیر مبداء تا مقصد را طی می کنند. ۴- امنیت، از جمله دیگر مزیت های روش حمل بار هوایی است که سالم رسیدن کالاها به مقصد را تضمین می کند. ۵- و .... .
در استفاده از روش حمل بار هوایی برای رسیدن کالاهای وارداتی به ایران زمانی که طول می کشد کالا از کشور مبداء به ایران برسد بستگی به عوامل مختلف دارد که یکی از آن ها فاصله بین دو کشور می باشد به طور مثال اگر در امر واردات کالا خریداری کالاها از کشور چین و از شهر پکن انجام شده باشد مدت زمانی که به طور پیش فرض زمان می برد تا کالاها از پکن به تهران برسند بین ۲ تا ۳ روز کاری زمان می برد، البته همانطور که گفته شد عوامل مختلف دیگری مثل آب و هوا و شرایط جوی، نوع کالاها و زمان بارگیری آن ها، تاخیر در پرواز، مستقیم یا غیر مستقیم بودن پرواز و ... نیز بر روی این روند تاثیر دارند. برای به دست آوردن اطلاعات دقیق تر می توانید به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید.
زمانی که تاجران برای حمل و نقل کالاهای خود روش حمل بار هوایی را انتخاب می کنند بر اساس وزن کالاهای خود باید هزینه ی حمل و نقل را بپردازند. روش کار به این صورت است که کالاها یک بار بر اساس وزن حقیق و بار دیگر بر اساس وزن حجمی مورد بررسی قرار می گیرند و هزینه حمل و نقل بر اساس وزن بیشتر محاسبه می شود. روش محاسبه وزن حجمی به این صورت است که ابعاد بزرگترین طول، عرض و ارتفاع کالا در یکدیگر ضرب، سپس در صورت یکسان بودن تمامی کالاهای محموله حاصل در تعداد کالاها ضرب و حاصل ضرب نهایی به دست آمده بر عدد ۶۰۰۰ تقسیم می شود تا وزن حجمی کل محموله به دست آید. در این روش محاسبه اضلاع به کار برده شده باید بر حسب سانتی متر در فرمول وزن حجمی به کار گرفته شوند تا جواب به دست آمده درست باشد.
زمانی که به عنوان یک تاجر روش حمل بار هوایی را برای جابه جایی کالاها خود انتخاب می کنید باید برای به دست آوردن هزینه ای که برای این جابه جایی متحمل می شوید وزن حقیقی و وزن حجمی کالاهای خود را به دست آورید، هر کدام عدد بیشتری را نشان دهد معیار محاسبه هزینه جابه جایی می باشد. علاوه بر این مسئله فاصله بین دو کشور مبداء و مقصد نیز بر میزان هزینه جابه جایی تاثیر گذار می باشد. در صورتی که قصد دارید به طور دقیق از این هزینه حمل بار هوایی در کشور های مختلف اطلاع پیدا کنید می توانید به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه نمایید.
روش های گوناگونی برای جابه جایی انسان ها و کالاهای تجاری وجود دارد، روش هایی مانند حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی و حمل و نقل دریایی که تاجران از آن ها استفاده می کنند. روش حمل بار دریایی یکی از روش های متداول برای جابه جایی کالا و محوله های تجاری می باشد، استفاده از این روش به این صورت است که کالاهای تجاری بسته به نوع آن ها درون کانتینر های مخصوص بارگیری می شوند و سپس به درون کشتی های باری انتقال می یابند و با گذشتن از راه های آبی محموله ها را از کشور مبداء به کشور مقصد حمل می کنند. حمل با دریایی همچون دیگر راه های حمل و نقل دارای مزایا و معایب مختلفی می باشد که در انتخاب آن برای جابه جایی کالا نقش موثری دارد.
یکی از واحد هایی که قبل از بارگیری کالاها در کانتینر برای انتقال آن ها به درون کشتی جهت حمل بار دریایی باید با آن آشنا شوید CBM می باشد. واژه CBM مخفف شده عبارت Cubic meter می باشد و معنای آن متر مکعب می باشد. در واقع این عبارت واحدی برای اندازه گیری حجم کالا ها و تطابق آن با حجم درون کانتینر ها می باشد تا تاجران متوجه شوند برای حمل محموله تجاری خود به روش حمل بار دریایی به چند کانتینر نیاز دارند. برای به دست آوردن CBM مربوط به یک محموله تجاری باید باید اضلاع بیرون کالا ( طول، عرض، ارتفاع ) یا کارتن بسته بندی آن را در یکدیگر و در صورت یکسان بودن کالاهای محموله در تعداد کالا ها بر حسب متر ضرب کرد. در صورتی که کالاهای یک محموله یکسان نباشند باید عدد CBM را برای هر کدام جداگانه محسبه کرده و نتیجه را با یکدیگر جمع کرد.
هر کدام از روش های حمل و نقل چه برای جابه جایی انسان ها باشد و چه برای جابه جایی کالا دارای یک سری معایب و مزایا می باشد که حمل بار دریایی نیز از این قضیه مستثنا نیست. از مزایای روش حمل بار دریایی می توان به مواردی چون هزینه ی جابه جایی مقرون به صرفه و مناسب، عدم وجود محدودیت در رابطه با حجم و وزن کالاها، امکان حمل و نقل کالاهای عظیم الجثه، حفظ امنیت کالاها به دلیل استفاده از کانتینر و .... اشاره کرد. از جمله معایب استفاده از روش حمل بار دریایی نیز می توان به مواردی چون سرعت جابه جایی پایین کالاها با استفاده از این روش، تاثیر گذاری شرایط جوی و آب و هوایی بر روند انتقال کالاها، محدودیت بعضی از کشور ها در استفاده از این روش، استفاده از روش جابه جایی دوم بعد از رسیدن کالاها به بندر و .... اشاره کرد.
زمانی که به عنوان یک تاجر روش حمل بار دریایی را برای جابه جایی کالاهای خود در نظر گرفتید باید برای محاسبه ی هزینه ای که در این روش جابه جایی متحمل می شوید به این نکته توجه داشته باشید که در روش حمل بار دریایی علاوه بر مقرون به صرفه بودن این روش برای جابه جایی کالاهای تجاری عوامل مختلفی بر روی هزینه جابه جایی کالاها تاثیر می گذارد. از جمله ازن مسائل تاثیر گذار می توان به مواردی مثل فاصله بین کشور مبداء و کشور مقصد، حجم و تعداد کالا، تعداد کانتینری که برای جابه جایی کالاها نیاز است، نوع کانتینر ها، مستقیم یا غیر مستقیم بودن روش حمل دریایی، دربست بودن یا نبودن کانتینر و .... اشاره کرد.
کانتینر ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از انواع آن ها برای استفاده در شرایطی خاص و برای جابه جایی کالایی خاص طراحی و تولید شده است. استفاده از انواع کانتینر ها تنها به استفاده در روش حمل دریایی مختص نمی شود بلکه از کانتینر ها در دیگر روش های حمل و نقل هوایی و زمینی نیز استفاده می شود. از جمله کانتینر هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند می توان به مواردی چون، کانتینر های معمولی یا جنرال کانتینر، کانتینر تاشو یا کانتینر تخت، کانتینر بدون سقف یا رو باز، کانتینر دو در، کانتینر ارتفاع بلند، کانتینر پهلو باز، کانتینر یخچالی، کانتینر عایق دار،کانتینر مخزن دار و ... اشاره کرد.
وجود بنادر تجاری در کشور نقش بسیار مهمی در حمل بار دریایی بر عهده دارد. در کشور هایی که راه های آبی و یا بنادر تجاری وجود ندارد تاجران نمی توانند از روش حمل دریایی برای جابه جایی محموله های تجاری خود استفاده کنند و برای جابه جایی کالاها از روش ها حمل و نقل هوایی، زمینی و یا دریایی غیر مستقیم استفاده می کنند. این مشکل به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران در کشور ما وجود ندارد و بنادر تجاری – ترانزیتی فعالی در شمال و جنوب کشور تاسیس شده است که از جمله آن ها می توان به بنادری چون بندر چابهار، بندر امام خمینی، بندر شهید رجائی بندر عباس، بندر شهید باهنر، بندر بوشهر، بندر لنگه و ... اشاره کرد.
یکی از روش هایی که انسان ها برای جابه جایی خود و کالاها و محموله های تجاری از آن استفاده می کنند روش حمل و نقل زمینی یا جاده ای است. روش حمل بار زمینی از اولین روش های جابه جایی به شمار می آید که از ابتدای خلقت بشر از آن استفاده شده است و امروزه با احداث راه ها و جاده ها و ساخت انواع وسایل نقلیه استفاده از آن راحت تر شده است. در روش حمل و نقل جاده ای بسته به نوع و ابعاد کالا و محموله ای که قرار است جابه جا شود از ماشین های مختلفی همچون تریلرها، کامیون ها، کفی ها، ماشین های مخزن دار، ماشین های یخچال دار و ... استفاده می شود. از آن جایی که ممکن است استفاده از راه های آبی و همچنین هوایی در همه ی نقاط امکان پذیر نباشد و همچنین دسترسی راه های زمینی به اکثر نقاط روش حمل بار زمینی بسیار متداول می باشد.
یکی از دغدغه هایی که اکثر تاجران در هنگام انتخاب روش حمل و نقل کالاهای تجاری خود در معاملات بین المللی با آن رو به رو هستند مربوط به مدت زمانی است که طول می کشد تا محموله ی خود را در مقصد تحویل بگیرند. در رابطه با حمل بار زمینی مدت زمان حمل کالاها نه سرعت روش حمل بار هوایی می باشد و نه به کندی روش حمل بار دریایی، بلکه سرعت انتقال در این روش مابین سرعت انتقال در دو روش دیگر است. در حمل بار زمینی مسافت بین دو کشور مبداء و مقصد، عواملی چون ترافیک، تصادفات، شرایط جوی و آب و هوایی و .... بر روی مدت زمان حمل کالاها از نقطه ای به نقطه ی دیگر اثر گذار است و باید در محاسبه ی این زمان عوامل فوق را در نظر گرفت.
کانتینر ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از انواع آن ها برای استفاده در شرایطی خاص و برای جابه جایی کالایی خاص طراحی و تولید شده است. استفاده از انواع کانتینر ها تنها به استفاده در روش حمل دریایی مختص نمی شود بلکه از کانتینر ها در دیگر روش های حمل و نقل هوایی و زمینی نیز استفاده می شود. از جمله کانتینر هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند می توان به مواردی چون، کانتینر های معمولی یا جنرال کانتینر، کانتینر تاشو یا کانتینر تخت، کانتینر بدون سقف یا رو باز، کانتینر دو در، کانتینر ارتفاع بلند، کانتینر پهلو باز، کانتینر یخچالی، کانتینر عایق دار،کانتینر مخزن دار و ... اشاره کرد.
وجود بنادر تجاری در کشور نقش بسیار مهمی در حمل بار دریایی بر عهده دارد. در کشور هایی که راه های آبی و یا بنادر تجاری وجود ندارد تاجران نمی توانند از روش حمل دریایی برای جابه جایی محموله های تجاری خود استفاده کنند و برای جابه جایی کالاها از روش ها حمل و نقل هوایی، زمینی و یا دریایی غیر مستقیم استفاده می کنند. این مشکل به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران در کشور ما وجود ندارد و بنادر تجاری – ترانزیتی فعالی در شمال و جنوب کشور تاسیس شده است که از جمله آن ها می توان به بنادری چون بندر چابهار، بندر امام خمینی، بندر شهید رجائی بندر عباس، بندر شهید باهنر، بندر بوشهر، بندر لنگه و ... اشاره کرد.
در روش حمل بار زمینی همچون دیگر روش های حمل و نقل کالا عوامل مختلفی در تعیین نتیجه نهایی و رسیدن به قیمت جابه جایی کالاها که توسط صاحب کالا باید پرداخته شود تاثیر گذار است و تاجران باید قبل از انتخاب نهایی خود به تمامی عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت نهایی توجه کنند تا بتوانند روشی مقرون به صرفه را با توجه به شرایط محموله تجاری خود انتخاب کنند. از جمله عوامل تاثیر گذار در هزینه جابه جایی کالاهای تجاری می توان به عواملی چون وزن کالاها، تعداد کالاها، مسافت بین نقطه مبداء تا نقطه مقصد، هزینه سوخت، سختی و آسانی جاده ها در مسیر مورد نظر و .... اشاره کرد.
تاجران برای اطلاع یافتن از کالاهایی که ارسال آن ها از چین به دبی مجاز و ممکن می باشد تنها باید به طور سالانه اطلاعات خود را در زمینه تجارت بین المللی و صادرات و واردات کالا نه تنها در سطح کشور خود بلکه به صورت بین المللی افزایش دهند در این صورت به راحتی از لسیت کالاهایی که ارسال آن ها از کشور چین به دبی امکان پذیر است آگاه می شوند. از جمله کالاهایی که امکان ارسال آن ها از کشور چین به دبی وجود دارد می توان به کالاهایی چون کالاهای نرمال که فاقد هر گونه برند، باتری و مگنت می باشند، کالاهایی که دارای مگنت هستند، کالاهایی که دارای باتری هستند، کالاهایی که دارای موتور هستند، لوازم آرایشی – بهداشتی، انواع لباس و پوشاک، انواع مواد شیمیایی، انواع لوازم الکترونیکی، انواع مواد غذایی، انواع گوناگون محصولات دیجیتالی و .... اشاره کرد.
تاجران در انتخاب روش حمل و نقل کالاها تجاری خود از کشور مبداء به سمت کشور مقصد مجاز به انتخاب می باشند اما باید به عوامل مختلفی توجه کنند و با توجه به این عوامل دست به انتخاب روشی درست برای حمل و نقل کالاهای خود بزنند. برای حمل کالاها از کشور چین به سمت دبی دو روش وجود دارد، یکی روش حمل و نقل هوایی و دومی روش حمل و نقل دریایی است. تاجران با توجه به عواملی چون فاصله دو کشور، زمانی که برای تحویل گرفتن کالا دارند، امکاناتی که کشور مقصد برای دریافت کالاها دارد از جمله اسکله تجاری، فرودگاه و .... ، حساسیت کالا، ارزش کالاها و ... روش حمل و نقل را انتخاب می کنند. کالاهای ارسالی به چهار روش فرودگاه به فرودگاه، بندر به بندر، درب به درب به روش هوایی و درب به درب به روش دریایی از چین به دبی ارسال می شوند.
برای ارسال کالا از چین به دبی چهار روش وجود دارد که از جمله این چهار روش می توان به مواردی چون روش هوایی فرودگاه به فرودگاه، روش هوایی درب به درب، روش دریایی بندر به بندر و روش دریایی درب به درب اشاره کرد. که از جمله این چهار روش، روش ارسال کالا به صورت دریایی هزینه های مقرون به صرفه ای دارد اما نکته ی مهمی که وجود دارد این است که از روش ارسال کالا به صورت درب به درب چه به روش هوایی باشد و چه به روش دریایی برای ارسال کالاهای غیر تجاری که افراد عادی اقدام به خرید آن ها کرده اند؛ استفاده می شود و نیازی به عبور کالاها از گمرک و انجام فرایند ترخیص کالا نمی باشد.
یکی از عواملی که تاجران قبل از آغاز فعالیت تجاری خود باید به آن به طور دقیق توجه کرده و تمامی ابعاد آن را بررسی کنند مربوط به هزینه هایی است که باید در طی مراحل مختلفی تجارت خود بپردازند، که یکی از این هزینه ها مربوط به هزینه حمل کالا از کشور مبداء به سمت کشور مقصد می باشد. در صورتی که کشور مبداء چین باشد و کشوری که کالاهای به آن ارسال می شود دبی باشد تاجران باید هزینه های حمل و نقل کالا را بر اساس معیار های این دو کشور در حمل و نقل محاسبه کنند. تاجران باید هزینه حمل کالا از چین به دبی را بر اساس عوامل و معیار هایی چون فاصله بین دو کشور، روشی که برای حمل کالاها از چین به دبی انتخاب می شود، وزن حقیقی و وزن حجمی کالا ها و ... محاسبه کنند.
مدت زمانی که طول می کشد تا کالاهای خریداری شده از کشور چین به سمت دبی ارسال شود بستگی به عوامل مختلف دارد که افرادی برای محاسبه ی این مدت باید تمامی عوامل دخیل در مدت زمان حمل کالا از کشور مبداء تا کشور مقصد را در نظر بگیرند. از جمله عوامل دخیل در مدت زمان حمل کالا از چین به دبی می توان به عواملی چون نوع روش حمل و نقل کالا که در روش هوایی حمل و نقل کالا سریع تر و در حمل و نقل دریایی حمل و نقل کالا کند تر است، مدت زمان بارگیری کالاها در کشتی یا هواپیما، مدت زمانی که طول می کشد تا فروشنده سفارس خریدار را به طور کامل آماده کند، فاصله بین کشور مبدا و کشور مقصد و .... اشاره کرد که در هنگام محاسبه زمان تحویل کالا باید به همگی این عوامل دقت شود.
امروزه یکی از روش هایی که برای جابه جایی کالا از نقطه ای به نقطه ای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از روش های پستی می باشد که با توجه به خدمات گوناگونی که از طرف اداره پست به مراجعین ارائه می گردد انواع روش های پستی و خدماتی که تحت عنوان روش انتخابی ارائه می شود متفاوت است که یکی از آن روش ها پست اکسپرس می باشد. در این روش پستی کالاهای پست شده در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به فاصله دو نقطه مبداء و نقطه مقصد به گیرنده تحویل می گردد و در حین انتقال کالا به دقت از کالاها مراقبت می شود و کالاهای پستی به طور کامل در حین انتقال تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. از این رو پست اکسپرس یکی از پر طرفدار ترین روش های پستی است.
اداره پست روش های پستی مختلفی را برای جابه جایی کالاهای مردم به آن ها ارائه می دهد که افراد می توانند با توجه به شرایط و ارزش و اهمیت کالای خود یکی از چندین روش پستی را برای جابه جایی کالاهای خود انتخاب کنند. از انواع روش های پستی که بسته های پستی را سریع به مقصد می رساند می توان به روش هایی چون پست پیشتاز، پست یافته، پست مستقیم، پست تلفنی ۱۹۳، پست اکسپرس، سلف سرویس پستی، پست تصویری، پست خرید، پست رستانت، پست ویژه، پست جواب قبول، صندوق شخصی، پیک ویژه، تحویل هوشمند مرسولات به گیرنده و ... اشاره کرد. برای هر کدام از این روش های پستی مزایا و شرایط خاصی قرار داده شده است که افراد در مراجعه به اداره پست می توانند از آن ها استفاده کنند.
تعیین زمان دقیق رسیدن بسته های پستی به دست گیرنده به عوامل مختلفی بستگی دارد که این روند در رابطه با پست اکسپرس که از سرع ترین روش های پستی به شمار می آید نیز مستثنا نمی باشد به طور مثال در رابطه با عامل فاصله، بسته های پستی در استفاده از روش پست اکسپرس داخلی سریع تر از بسته های پستی که با روش پست اکسپرس بین المللی ارسال می شوند به دست گیرنده خواهد رسید اما به طور کلی این گونه می توان گفت که در شرایط عادی بین ۳ تا ۵ روز زمان می برد تا بسته های ارسال شده با روش پست اکسپرس به دست گیرنده برسد.
هر کدام از روش های پستی برای ارائه خدمات به کاربران شرایط خاصی دارند که بسته های ارسالی باید مطابق با آن شرایط باشند، این شرایط در رابطه با پست اکسپرس نیز صدق می کند. در استفاده از روش پست اکسپرس به دلیل این که این روش به سریع ترین روش پستی معروف است نسبت به وزن بسته ها محدودیت هایی وجود دارد. در روش پست اکسپرس بسته های پستی باید نهایتا تا ۱۰ کیلوگرم وزن داشته باشند و همچنین از نظر ارزش مادی، ارزش آن ها تا سقف ۱۵۰ دلار باشد. به طور معمول افرادی که از پست اکسپرس برای ارسال بسته های پستی استفاده می کنند قصد ارسال اسناد و مدارک مهم را دارند.
از جمله شرایطی که برای استفاده از پست اکسپرس وجود دارد این است که استفاده از این پست برای ارسال همه ی کالا ها مجاز نمی باشد و در برابر اراسال بعضی از کالاها به وسیله پست اکسپرس محدودیت وجود دارد. از این رو باید در هنگام انتخاب پست اکسپرس با کالاهای ممنوعه این نوع پست آشنا شویم. از جمله کالاهایی که ارسال آن با پست اکسپرس ممنوع می باشد می توان به مواردی چون مواد مخدر، مواد منفجره، دارو های کمیاب، تجهیزات نظامی، مجله های حاوی محتواهای غیر اخلاقی، مشروبات الکلی، آهن ربا، مواد اشتعال زا و .... اشاره کرد.
در پست اکسپرس برای محاسبه ی وزن حجمی بسته های پستی باید بزرگ ترین طول، بزرگترین عرض و بزرگترین ارتفاع بسته پستی را در یکدیگر ضرب کرده و عدد به دست آمده را بر عدد ۶۰۰۰ تقسیم کنید. نکته ای که در رابطه با به دست آوردن وزن حجمی باید به آن توجه شود این است که ابعاد اضلاع استفاده شده در فرمول وزن حجمی باید بر اساس سانتی متر باشد تا عدد به دست آمده درست باشد. از وزن حجمی بسته های پستی برای محاسبه ی هزینه ی بسته استفاده می شود و آن را نسبت به وزن حقیقی مقایسه می کنند و هر کدام بیشتر بود به عنوان یکی از معیار های محاسبه هزینه پست استفاده می شود.
یکی از راه هایی که می توان از طریق آن به انتقال و جابه جایی کالا بین کشور چین و کشور ایران پرداخت استفاده از روش پست دولتی چین و هنگ کنگ می باشد. در استفاده از روش پست دولتی چین و هنگ کنگ هزینه حمل و نقل کالا بسیار مناسب می باشد و استفاده از این روش راه حل خوبی برای صرفه جویی در هزینه ی جابه جایی کالا می باشد. برای محاسبه ی هزینه حمل و نقل پست دولتی چین و هنگ کنگ عوامل مختلفی در تعیین هزینه دخیل هستند که از جمله آن ها می توان به مواردی چون فاصله مبداء تا مقصد و همچنین وزن بسته ی پستی اشاره کرد. به طور معمول هزینه ی بسته پستی که به وسیله پست دولتی چین و هنگ کنگ ارسال شود از ۱۰ دلار شروع شده و با توجه به عوامل ذکر شده افزایش می یابد.
روش پست دولتی از چین و هنگ کنگ به طور معمول برای جابه جایی و انتقال بسته های سبک و کوچک استفاده می شود. به طور معمول افرادی که از این نوع پست استفاده می کنند قصد انتقال مدارک، اسناد و ... را دارند. همچین فروشندگانی که قصد دارند قبل از انجام معامله نهایی یک نسخه از کالای خود را به عنوان نمونه برای خریدار ارسال کنند نیز می توانند از این نوع پست استفاده نموده و محصول خود را با قیمت مناسب برای خریدار ارسال نمایند. به طور کلی این گونه می توان گفت که از پست دولتی چین و هنگ کنگ می توان برای جابه جایی و انتقال محصولاتی که کمتر از ۲۰ کیلوگرم وزن دارند و همچنین ارزش مادی آن ها از ۱۰۰۰ دلار کمتر است استفاده کرد.
پست دولتی چین و هنگ کنگ از جمله پست های سریع به حساب می آید و کالاهایی که با استفاده از این پست جابه جا می شوند به سرعت به مقصد منتقل می شوند. پست دولتی چین و هنگ کنگ با پست جمهوری اسلامی ایران قرار دادی مبنی بر همکاری دارد از این رو محصولات ارسال شده توسط پست دولتی چین و هنگ کنگ توسط پست جمهوری اسلامی ایران تحویل گرفته شده و به صاحب کالا تحویل داده می شود. به طور معمول ارسال کالا از پست دولتی چین بین ۷ تا ۱۰ روز و ارسال کالا توسط هنگ کنگ پست بین ۵ تا ۷ روز زمان می برد.
هر کدام از روش های پستی دارای یک سری مزیت های مخصوص به خود می باشد که این مسئله درباره پست دولتی چین و هنگ کنگ نیز صدق می کند و این نوع پست نیز دارای مزیت های مختلفی می باشد که از جمله آن ها می توان به مواردی همچون انتقال سریع کالا از کشور چین به کشور مقصد، هزینه ارسال مناسب و مقرون به صرفه برای جابه جایی کالاهایی مانند نمونه کالا ها، اسناد و مدارک، دارای یک سری از معافیت های پستی در هنگام ترخیص کالا ها، امنیت و حفاظت از بسته های پستی، امکان رهگیری بسته ها از زمان حرکت تا زمان تحویل و .... اشاره کرد.
یکی از دلایلی که افراد برای انتقال و جابه جایی محصولات خود روش استفاده از پست دولتی از چین و هنگ کنگ را انتخاب می کنند به این دلیل است که در هنگام استفاده از این روش پستی می توان بسته پستی را از زمان حرکت تا تحویل آن توسط گیرنده رهگیری کرد. روش رهگیری بسته های پستی در هنگام استفاده از پست دولتی از چین و هنگ کنگ به این صورت است که صاحب کالا می تواند با دریافت کد رهگیری و وارد شدن به سایت هنگ کنگ پست و یا پست چین بسته را تا زمان رسیدن به کشور مقصد رهگیری کند، پس از آن نیز می توان از طریق سایت پست جمهوری اسلامی ایران به ادامه رهگیری تا زمان تحویل ادامه داد.
امروزه به دلیل تحریم هایی که از طرف غرب بر علیه ایران وجود دارد استفاده از دلار در معاملات تجاری برون مرزی بسیار هزینه بر خواهد بود و همچنین در طی فرایند تخصیص ارز برای واردات کالا زمان زیادی صرف می شود که این دو مسئله در کنار هم نوعی ضرر برای تاجران به حساب می آید به همین علت است که تاجران ترجیح می دهند در هنگام معاملات برون مرزی با کشور چین و فروشندگان این کشور به جای دلار یا انواع ارز های اروپایی از حواله یوان استفاده کنند. استفاده از حواله یوان علاوه بر مقرون به صرفه بودن روند کار را تسریع می کند که این نکته برای تاجران بسیار حائز اهمیت می باشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به کارشناسان گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید.
در روند معاملات تجاری برون مرزی و در مرحله تخصیص ارز و تبدیل پول به هرکدام از ارز های رایج دنیا مسئله ای که باید به آن توجه شود این است که تبدیل ارز باید امری مقرون به صرفه برای تاجران باشد تا بتوانند تجارتی سود آور داشته باشند، از این رو دولت چین برای این که تاجران خارجی بیشتری به خرید کالا از این کشور ترقیب شوند و بتوانند با رضایت از آن ها خرید کنند در تلاش است هزینه حواله یوان را پایین نگه دارد تا استفاده از حواله یوان برای تاجران مقرون به صرفه باشد و از این چرخه اقتصادی این کشور در تولید و فروش کالاهای گوناگون همیشه فعال باشد تا فرصت شغلی بیشتری برای ساکنان و بومیان این کشور فراهم شود.
یکی از مزیت هایی که استفاده از حواله یوان به دنبال دارد مربوط به مدت زمان انجام آن می باشد. مدت زمان انجام حواله یکی از دغدغه های تاجران در تجارت های برون مرزی می باشد و ترجیح این افراد این است که سرعت انجام حواله در روند معامله بسیار سریع باشد، که حواله یوان از این نظر به خواست تاجران بسیار نزدیک می باشد. به طور کلی این گونه می توان گفت که مدت زمان انجام حواله یوان بین ۱ تا ۲ ساعت زمان می برد اما باید یه این مسئله توجه کرد که یک سری موارد مانند روز های تعطیل در سرعت انجام حواله یوان نتیجه منفی خواهد داشت. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر می توانید به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید.
به دلیل مزایایی که استفاده از حواله یوان برای تاجران به دنبال دارد همواره گروه تجاری ققنوس استفاده از حواله یوان را به تاجران توصیه می کند تا در معاملات خود استفاده از حواله یوالن را جایگزین حواله دلار و حواله یورو نمایند. از جمله مزایایی که استفاده از حواله یوان برای تاجران به دنبال دارد می توان به مواردی چون انجام حواله بدون نیاز به حضور واسطه، انجام حواله با بهترین و کم ترین نرخ، انجام حواله در زمانی کم تر از یک روز کاری، امکان ارسال حواله در هر مبلغی که باشد، نداشتن نگرانی برای بلوکه شدن حواله یوان به خاطر اعتبار حساب شرکت تجاری ققنوس در چین و .... اشاره کرد.
از جمله بانک هایی که برای انجام حواله یوان می توان پیشنهاد کرد باید به مواردی همچون Bank of China ( بانک چین )، Bank of Kunlon ( بانک کونلون )،Pingan Bank ( پینگان بانک )، China Construction Bank ( کانسترشن بانک چین )، SPD Bank ( بانک اس پی دی )، JP Morgan Bank ( بانک جی پی مورگان )، The Peoples Bank of China ( بانک مردم چین )، ICBC Bank ( بانک آی سی بی سی )، China Development Bank ( بانک توسعه چین )، Bank of Agricultural (ABC) ( بانک کشاورزی چین)، Bank of communicate Ti nos، China CITIC Bank و ... اشاره کرد.
یکی از مهم ترین فعالیت های تجاری – اقتصادی هر کشور که سود زیاد و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد مربوط به صادرات کالا می باشد. صادرات کالا از جمله فعالیت های تجاری بین المللی است که در طی آن تاجران و بازرگانان به خروج کالا از کشور و وارد کردن ارز به داخل کشور می پردازند. به عبارت دیگر و بر اساس تعریفی که گمرک جمهوری اسلامل ایران از صادرات کالا ارائه کرده است صادرات کالا به معنی خارج کردن کالا و محصولات از قلمرو گمرکی کشور تولید کننده می باشد که با رعایت قوانین مربوط به صادرات و واردات همراه است. صادرات گمرک به دو نوع موقت و قطعی دسته بندی می شود.
برای صادرات کالا به خارج از کشور دو روش وجود دارد: یکی روش صادرات مستقیم و دیگری روش صادرات غیر مستقیم. روش صادرات مستقیم به این شکل است که شرکت های تولیدی محصولی را که به قصد صادرات تولید کرده اند بدون استفاده از واسطه و به کشور مقصد صادر می کنند. در این روش تولید کننده باید از صفر تا صد تمامی مراحل صادرات کالا را اعم از تهیه مدارک مورد نیاز تا مرحله خروج کالاها از کشور را خود انجام دهد، اما روش دیگر که به صادرات غیر مستقیم معروف است روشی است که در آن تولید کنندگان برای صادر کردن کالاهای خود به خارج از کشور از شرکت های تجاری – بازرگانی فعال در این زمینه و افراد با تجربه در زمینه صادرات کالا استفاده می کنند و تمامی فرایند صادرات کالا یا بخشی از آن را به واسطه واگذار می کنند.
برای صادرات کالا از کشور مبداء به کشور مقصد به وجود یک سری مدارک نیاز است که تولید کننده و یا صادر کننده کالا موظف به تهیه این مدارک می باشد و در صورت نبود هر کدام از این مدارک ممکن است روند صادرات کالا با مشکل مواجه شود. از جمله مدارکی که در روند صادرات کالا به آن نیاز می شود می توان به مواردی چون کارت بازرگانی که باید به نام فرد صادر کننده باشد و در واقع به منزله ی مجوزی برای صادرات و واردات است، دریافت مجوز مربوط به صادرات کالاهای مجاز از طرف گمرک، دریافت و ارائه گواهی بهداشت ( به نوع کالا بستگی دارد )، ارائه گواهی استاندارد ( به نوع کالا بستگی دارد )، تهیه لیست عدل بندی یا پکینگ لیست، بیمه نامه، بارنامه، گواهی مبداء، فاکتور و پیش فاکتور و .... اشاره کرد.
هزینه های صادرات بار با استفاده از روش حمل و نقل هوایی به وزن محموله صادراتی و همچنین مسافت بین کشور مبداء و کشور مقصد بستگی دارد. در روش حمل و نقل هوایی برای محاسبه ی وزن محموله صادراتی ابتدا وزن حقیق محموله را با استفاده از وزن کردن به دست می آورند، سپس وزن حجمی محموله را با استفاده از ضرب کردن سه بعد طول، عرض و ارتفاع بیرونی کالا ( بر حسب سانتی متر )در یکدیگر و تقسیم آن بر عدد ۶۰۰۰ به دست می آورند. در صورتی که کالاها از یک نوع و در تعداد بیش از یکی باشند تعداد کالا ها نیز در ابعاد ضرب می شود و در صورت متفاوت بودن کالاها وزن حجمی برای تک تک کالاهای محموله محاسبه و سپس با یکدیگر جمع می شوند. پس مقایسه آن با وزن حقیقی و حجمی هر کدام سنگین تر است در محاسبه هزینه استفاده می شود.
در رابطه با لیست کالاهای صادراتی ایران این گونه می توان گفت که، در واقع در هر کشور کالاهایی که با استفاده از منابع معدنی سرشار آن کشور و یا مواد اولیه ای که به دست آوردن آنها راحت و مقرون به صرفه است تولید می شود به کشور های دیگر صادر می شود تا باعث ورود ارز به کشور شوند. از جمله کالاهایی که از ایران به دیگر کشور ها صادر می شود می توان به کالاهایی چون فراورده های نفتی، کالاها و مواد معدنی، مصالح ساختمانی، محصولات دامی و کشاورزی، محصولات سنتی و صنایع دستی، توتون و تنباکو، کاغذ و فراورده های کاغذی، فرش، فلزات گران بها، پوست دباغی شده و .... اشاره کرد.
از این قسمت میتوانید به ما امتیاز دهید
48000110 – 021 📞
خدمات ترخیص کالا
حوالجات
سایر خدمات
گروه تجاری ققنوس به زبان ساده
گروه تجاری ققنوس با بیش از ۱۱ سال سابقه درخشان در حوزه بازرگانی بینالمللی و حمل و نقل، به عنوان یکی از پیشروترین شرکتهای حمل و نقل بینالمللی در ایران شناخته میشود. این مجموعه با بهرهگیری از تیمی حرفهای و متخصص، خدمات گستردهای در زمینههای خرید از سایتهای خارجی، حمل و نقل هوایی و دریایی، ترخیص کالا و مشاوره بازرگانی به واردکنندگان و تجار ایرانی ارائه میدهد. دفاتر ما در گوانجو چین، دبی امارات و تهران، مشتریان را در سراسر فرآیندهای بازرگانی همراهی میکنند و خدماتی باکیفیت، سریع و مقرونبهصرفه فراهم میآورند.
این شرکت با داشتن مجوز حمل بار هوایی از سازمان هواپیمایی کشوری و حق العملکار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در کنار بیش از ۱۱ سال سابقه فعالیت، به یکی از معتبرترین نامها در حمل و نقل بینالمللی تبدیل شده است. قیمتهای رقابتی برای حمل و نقل از تمامی کشورها به ایران، لاین ویژه حمل بار هوایی از چین به ایران، و پشتیبانی آنلاین از ساعت ۹ صبح تا ۱۱ شب از دیگر مزایای این مجموعه است. ققنوس با دفاتر فعال در ایران، چین و امارات و شبکهای گسترده از ۱۶۰ کشور، خدمات کامل خرید و حمل ۰ تا ۱۰۰ کالا و ترخیص از ۸ گمرک اصلی کشور را ارائه میدهد.
از جمله خدماتی که گروه تجاری ققنوس ارائه میدهد شامل خرید از سایتهای معتبر نظیر AliExpress، eBay و آمازون، خدمات مشاوره بازرگانی، انبارداری محموله در امارات و چین، پرداخت ارزی، خرید از علی بابا چین (Alibaba China) و بازرسی کالا در چین است. همچنین، این گروه در زمینه حمل و نقل بینالمللی تخصص ویژهای دارد و خدماتی مانند حمل بار هوایی از امارات و چین به ایران، حمل بار دریایی از دبی به ایران و حمل بار هوایی (کارگو) را ارائه میدهد.
در کنار این، ققنوس خدمات ترخیص کالا، پست اکسپرس، حواله درهم به امارات، حواله یوان و واردات از چین به ایران را نیز به مشتریان خود عرضه میکند. حمل بار از چین به دبی (به صورت درب به درب، هوایی و دریایی) از دیگر خدمات کلیدی این مجموعه است که با تمرکز بر سرعت، دقت و کاهش هزینهها انجام میگیرد. گروه تجاری ققنوس با هدف جلب رضایت مشتریان و تسهیل فرآیندهای بازرگانی، همواره در تلاش است تا همراهی مطمئن برای تجار و واردکنندگان ایرانی باشد.
شرکت بازرگانی و خدمات حمل بار هوایی ققنوس تجارت خاورمیانه | از ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۳ با ❤️ در کنا شما